Şimdi Ara

Güç kaynağı mı Anakart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle sistem bileşenlerini sıralayayım..

    Gigabyte P35 DS3R
    Intel Q8300
    Gigabye GTX 460
    4 GB OCZ Platinum RAM
    OCZ 500W StealthXStream
    500GB Samsung 7200 HDD

    Şimdi soruma gelecek olursak... Ben bu sistemde overclock yapıyorum. İşlemci 3.20 GHZ de ve ekran kartı da %10-15 arası bir overclock değeri var.

    Benim başıma gelen ise, işlemci çok ısınıyordu, stress testleri yaptığımda 87-90 dereceye kadar çıkıyordu bu bana göre normal değil ki önceden böyle değildi. O yüzden işlemciye termal macun sürmeye karar verdim. Termal macunu hepsini sürdüm tekrar yerleştirdim. Hepsi tamam ve bilgisayarı açmak istediğimde açılmadı. Gün düğmesine basıyorum PC açılır gibi oluyor ve hemen kapanıyor.. Ancak şöyle çalıştı, 4 pinlik kabloyu çıkardım öyle deneyim dedim ve çalıştı ama haliyle siyah ekran verdi hiçbir şey yok

    Bu arada güç kaynağının 4 pinlik anakart'a giden kablosu biraz kısa geliyor o yüzden onda biraz zorlanma oluyor. Kabloyu biraz çekmem gerekiyor önceden hep öyle kullandım. Ancak sanırım bu sefer o 4 pinlik kabloyu biraz sert çektim ve geri takması tam bir işkence oldu. OCZ Gladiator işlemci fanı var onu çıkarmak zorunda kaldım. 4 pinlik kabloyu da takınca fanı tekrar takamadım o yüzden intel'in kendi fanını taktım ancak yine aynı. Siyah ekran..

    Bu sert çekmede güç kaynağın kablosu mı zarar görmüştür yoksa anakart'ta olan giriş mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Zaten yeni bir güç kaynağı almayı istiyordum.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    Ekleme: Düzeltme yapıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 20 Kasım 2011; 21:50:49 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.