Şimdi Ara

GTX 460 Leadtek OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabaarkadaşlar, kısa zaman öncesine kadar başlıktaki ekran kartı leadtek GTX460 1gb ile birlikte q6600 4gb DDR2 ram li bir sistem kullanıyordum, 1 hafta önce i5 4570 8gb ripjaws 1866, ve msi g43 z87 gaming board a geçiş yaptım. Buraya kadar herşey normal

    Extra olarak yaptığım işlemler şuydu, q6600 için ninja schyte kule tipi bakır tabanlı soğutma bloğuna takılı fanlı blok gitti yerine i5 kutusundan çıkan stok fan takıldı, overclock ile alakam yok, zamanında q6600 için aldığım blokta fansız bile soğutuyordu, fanda nomorenoise.com dan alınmış ve çok sessiz diye sökmek istemedim.

    Kasa içinde de (Asus ta 251) PSU nun altında kalan havalandırma ızgaralarında bir adet küçük fan vardı.

    i5 in sarfiyatı nasıl olsa az (q6600 113 watt i5 ise 83 watt) diye stok fan ile bıraktım, birde kasadaki fanı söktüm,

    Yani kasa içinde işlemci ve gtx460 fanı dışında fan yok,

    Ne zaman bir oyun açsam periyodik olarak ekran kartının fanı zamanla hızlanıyor, ve inanılmaz bir uğultu yapmaya başlıyor, bende kasadan söktüğüm fanı tekrar taktım, hiçbirşey değişmedi.
    Sonra kasa fanının altına ikinci bir fan daha taktım yine değişmedi,
    Ekran kartının üstüne kapattığımız kasa kapağınada ninja schyte nin dev fanını yerleştirdim, bütütn fanlar içeriden aldıkları havayıı dışarı atacak şekilde. yine hiçbirşey değişmedi.

    Sonra eski anakartı taktım, fan sesi çıkmıyor bu seferde,

    Acaba q6600 ekran kartını frenliyordu ve fazla ısınmasınıda otomatikman engelliyormuydu? i5 ile ekran kartı full gücünde çalışmaya başladı ve ısındı sonrada fan fazla çalışmaya başladı olabilirmi?







  • bu frenleme mevzusunu anlamak için en kolay (aslında şu an zahmetli) yöntem, aynı oyunda, işlemci - gpu ikisini, önce Q6600 ile sonra i5 ile deneyip görmek... yani Msi afterburner'dan "monitoring" açıp, CPU için de benzer program ile (en basitinden görev yöneticisi) bunu gözlemleyebilrisiniz..

    bence dediğiniz gibi bir durum söz konusu olabilir... eğer q6600 da işlemci %100 lere yaklaşıp, ekran kartı %70 lerde kalıyorsa VE de i5 işlemci %50 lerde gezip, Gpu zaman zaman %90 ları geçiyorsa dediğiniz durum olabilir

    öteki taraftan, arkadaşımın başına gelen olayı anlatayım size...

    arkadaşım q8200 + p965 chipset + ddr2 + asus gtx 560 sistemden, BLUESTORM II 500 watt psu ile sıkıntısız idi...

    ne zaman sistemi değiştirdi, h81 anakart + i5 4440 işlemci + gskill cl7 - 1333 + gtx 560 yaptı, mavi ekran almaya başladı....

    suçu sırası ile ssd' de, ram' lerde aradık (onlarda da varmış)

    AMA en büyük suçlu PSU imiş... Psunun fanı bozulmuş, sıcaktan kondansitörler şişmiş, yeni anakart da eskisinden nesil olarak iyi olsa da kalite olarak geride olduğundan, üstündenki kondansitörleri yetersiz kalıp yükte mavi ekran vertirtiyordu.

    PSU aldık yeniden, nadir de olsa mavi ekran devam etti, benim ram' ler ile onunkileri değiştirdik, şimdi stabil bende de problem yok.... meğersem anakartı CL7 lik Rami bir türlü benimsemiyor... CL9 yapsak dahi....

    yani sözün kısası, sizin sıkıntı da olmadık bir yerden çıkabilir...

    BU arada en basit çözüm, ekran kartınızı temizlemek, macunu değiştirmek

    hangi versiyon kart?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 29 Mart 2014; 2:42:27 >




  • Kusura bakmayın geç cevap verdiğim için.

    Ekran kartının versiyonunu hatırlayamıyorum. 1 Gb lık olanlardan.

    Eski sistemle denediğimde aşırı ısınma olmuyor,

    Bu arada ekran kartının üzerine denk gelen fan içerideki sıcak havayı dışarı atacak şekilde idi, onu dışarıdaki havayı içeri alacak şekilde ters çevirdiğimde (Yani dışarıdaki havayı direk ekran kartının üzerine püskürtecek şekilde) ayarladığımda ekran kartının ısınmasını nispeten azlttığını gördüm. Bir oyuna girdikten 10 sn sonrasında fan hızı maximuma çıkarken, fan yönü değişiminden sonra şimdilerde bu durum 40 sn sonrasında gerçekleşiyor.

    Dahada fan gürültüsü devam ederse şu su soğutma sistemlerini incelemeye başlayacağım.
  • Belli ki gtx 460 bu sisteme az geliyor, bir taraftan ekran kartı upgrade içinde bakınıyorum en son ekran kartını aldığımdan beri 3-4 sene oldu, bu ekran kartı yeterli gibi görünsede zamanla iyiden iyiye demode kalacak. Zaten gücü yetmiyor gibi. Oyunlarda falan hiçbir sıkıntım yok, COD Ghost'u bile ultrada çok az atlama ile oynatabiliyor. ultranın bir altında oldukça akıcı. Ama gürültü mahfediyor beni.

    Şimdilerde gtx 650 den gtx 770 veya titan böyle bir sıralama var.

    Yalnız kafamınn karıştığı bir konu var, burada yardımcı olabilirmisiniz?

    Vatandaki fiyatları incelediğimde.
    misal GTX760 ekran kartı 590 TL den satılırken
    gtx 670 ekran kartı 750 TL ye satılıyor

    Görülen o ki model numarası dışında başka unsurlarda var .

    Bundan 4 yıl önce gtx 460 ne ise şimdilerde olan ekran kartını öğrenebilirmiyim?

    Şu ekran kartını alsam uygun olurmu?http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html?srt=PU

    Eskiden DirectX Shader falan takip ediyordum, şimdilerde çok bakamıyorum bunlara, linkini verdiğim ekran kartı yeni Shader direct x teknolojilerini barındırıyormu?




  • Almayı düşündüğünüz kart da gürültülü olacaktır, çünki blower tip fanı var, soğutucusu da gtx 670 referans tassarım ile aynı ise, kesinlikle yük altında gürültülüdür denebilir.
    Sizin karyın modelinin fotoğrafını aton buraya, ona göre adam olur veya olmaz diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki kart şunun aynısı, bu arada kartı yeni anakarta takarken fanı sökmeden üstünden fırçanın kıllarının girebildiği kadarıyla tozunu temizlemiştim, bu akşam fanıda söküp detaylı bir toz temizliği yapacağım. Yinede eski sitemde sessiz çalışan kartın yeni sistemde bu kadar ses çıkarması ile bağlantısı olabilirmi?
     GTX 460 Leadtek OC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trual -- 1 Nisan 2014; 10:57:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.