Şimdi Ara

GSÜ Genel Sorular ve Cevapları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
4
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bu sene Galatasaray Üniversitesi'nde hazırlığı bitirdim. Okul az bölümü ve öğrencisi olan bir okul olduğu için okulla ilgili bilgilere ulaşmak da oldukça zor. Bunun için tercih etmek isteyen/eden arkadaşlara en merak edilen konular için cevap vermeye çalışacağım. Ekstra bir sorunuz olursa konuya yazabilirsiniz :)


    Hazırlık: Evet arkadaşlar belki de en çok merak edilen şey: ''Fransızcayı nasıl öğreneceğim.'' Bana inanın ki okulla ilgili dert etmeniz gereken konularda ilk 5'e girebilecek bir konu bile değil.

    Sistem: Öncelikle hazırlık sisteminden biraz bahsedeyim. GSÜ'de 2020-21 senesine kadar dersler her hazırlık sınıfının öğretmenin hazırladığı ''modül'' adı verilen defterlerden işleniyordu. Ancak bu modüllerin sınıftan sınıfa değişmesi ve sınavlarda ortak bir paydada buluşmanın zor olduğu gerekçesiyle bu seneden itibaren hazırlık dersleri ''DÈFI'' adında bir kitaptan işlenmeye başlandı. Şahsi fikrim modül sisteminin daha verimli olduğuydu. Çünkü hepimizin bildiği üzere standartlaşmış dil öğretme kitaplarının sistemi biraz ''sıkıcı'' oluyor. Sene içinde öğrencilerin modül sistemine geçmek için bir imza kampanyası oldu ancak bir sonuç alınamadı. Kitabın avantajı ise oldukça kullanışlı bir online sistemi olması ve tüm dinlemeler kolayca ulaşabilmemiz oldu. Seneye bu sistem değişecek mi bilmiyorum. Bizim hocamız kitaptan oldukça memnundu, genelde de bu düşünce varsa sistemin değişeceğini sanmıyorum.

    Kur Sistemi: GSÜ hazırlığında kur sistemi yoktur. Yani meali: Hazırlığa başlayan öğrencilerin hepsi A1'den başlar ve B2'ye kadar aynı sınıfta okur. ODTÜ vb. okullarda olduğu gibi kur atlama sınavları vs yoktur. Bu yüzden güzel bir sınıf ortamı oluşması daha kolaydır.

    Sınav Sistemi: Sınav sistemi şöyle işliyor. Sene, Partiel 1-2-3-4 olarak 4'e bölünüyor. Her Partiel'de 2 adet EVA adı verilen quizlere giriyorsunuz. 2 EVA'da da konuşma-yazma-okuma-dinleme sınavları oluyor. 2 EVA'nın sonunda vizeniz oluyor. Bu vizelerde de aynı sınavlara giriyorsunuz. Aynı zamanda her partiel'de 1 veya 2 proje sunmanız gerekiyor. Partiel 1'de aldığınız notun %10'u, 2'de aldığınız notun %25'i, 3'te aldığınız notun %10'u ve Partiel 4 (final sınavında) aldığınız notun %50'si sene sonu notunuzu oluşturuyor. Kalan %5'i de hazırlık bölüm dersinden alıyorsunuz. Sınıfı geçme notuysa 50. Bu yüzden puan sebebiyle sınıfta kalanların sayısı oldukça az. Kalanların çoğunluğu devamsızlık vs. sebeplerden kalıyor.

    Öğrenebiliyor muyuz?: Şanslıysanız ve iyi bir hocaya denk geldiyseniz, derslerde aktif olursanız, ödevleri ve projeleri düzgün bir şekilde uğraşarak yaparsanız öğrenmemek için en ufak bir sebebiniz yok. Okulda o kadar oturmuş bir sistem var ki öğrendiğiniz de kendinize şaşırıp ''aaa ben nasıl öğrendim ya?'' diyorsunuz. Partiel 2'nin konuşma sınavını iyi geçirdikten sonra ben neler yaptım ya diye kendinize şaşırıp gururlanmanız işten bile değil :)


    İç Sınav: Forumda biraz zaman geçirdikten sonra bu konunun çok konuşulduğunu gördüm ve sebebini açıkçası anlamadım. Bilmeyenler için okulun sistemi şu şekilde: Okula her sene 480 öğrenci kabul ediliyor, bunların 240'ı ÖSYM sınavıyla alınıyor. Kalan 240ı ise Frankofon liselere ayrılan bir iç sınav kontenjanıyla alınıyor. Bu 240 kişilik kontenjanın 120'si GSL öğrencilerine, kalan 120 kişilik kontenjan ise kalan Frankofon liselere veriliyor. İç sınavla giriş ÖSYM ile girişe göre mutlak daha kolay ancak oralardan gelen öğrencilerle ÖSYM'den gelen öğrencilerin arasında bir eğitim farkı olmuyor çünkü iç sınav yoluyla gelecek öğrencilerden de YKS'de ilk 25000'e girmesi isteniyor. Hazırlıkta neredeyse iç sınavla gelen olmadığı için pek sohbet şansım olmadı ancak bu konu hakkında bildiklerim bu kadar.


    Yurt: Gelelim bana göre en zor konuya. Dediğim gibi Fransızcadan çok daha zor konular var demiştim. Bana göre ev/yurt bunun en başında geliyor. Öncelikle okulun bir yurdu yok. Çevresinde de bir devlet yurdu yok. Özel yurt bolca var. (BAU'ye ve Kabataş Erkek'e olan yakınlığı dolayısıyla) Bildiğim kadarıyla en yakın KYK yurdu Kağıthane'de yer alıyor ancak çok hakim değilim. Eğer eve çıkma şansınız varsa biraz daha şanslısınız diyebilirim çünkü okul İstanbul'un en merkezi ve güzel yerinde yer alıyor. Mecidiyeköy, Ortaköy, Üsküdar, Beşiktaş, Kadıköy. Bu 5 semtten de okula çok çok rahat ulaşabilirsiniz. Bu yüzden okulda okuyan öğrencilerin çoğu eve çıkmayı tercih ediyor.


    Kampüs: ''Le campus que vous recherchez est introuvable.'' Arkadaşlar hepinizin bildiği gibi ilkokulda düşündüğünüz gibi bir kampüs hayatı sizi maalesef beklemiyor. Kampüs ne kadar boğaz kenarında olsa da oldukça küçük. Ancak bu butiklik bile okula bir sevimlilik ve marjinallik katıyor. Şahsen ağaçlı yolun altından tünelle kampüsün kara tarafına geçmek bile bana ayrı bir zevk veriyor. Çok büyük bir kampüs hayatı mı GSÜ'deki gibi bi minik kampüs mü diye bana sorulsa sanırım yine GSÜ'nün kampüsünü seçerim. Okula gelip kampüsü gezmenizi öneririm çünkü bu tercihinizi olumlu veya olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Çok kişisel bir durum :)


    Fransız öğretmenlerin durumu: Arkadaşlar bu olay gerçekten çok üzücü ve can sıkıcı bir olaydı. Tamamen iki ülkenin diplomatik çekişmesi okuldaki öğretmenlerimizi ve bizi vurdu. Şimdilik 4 Fransız hocamız B2 Türkçe belgesini alamadığı için okula veda etti. Bu olay daha ne kadar sürecek bilmiyorum ancak okulun Frankofon statüsünü etkileyecek kadar büyüyebileceğini de düşünmüyorum.


    Genel olarak gördüğüm sorular böyleydi arkadaşlar. Eğer başka bir sorunuz varsa seve seve cevaplamaya çalışırım. GSÜ gerçekten ya çok sevilebilecek ya da hiç sevilmeyecek bir okul. Neresinde kalacağınız size çok bağlı. Tercih etmeden önce çok iyi düşünmenizi tavsiye ederim :)




  • Gsü bu sene hazırlık ve lisans için yüz yüze eğitime mi onlinea mı sıcak bakıyor haberiniz var mı? Öğretim üyelerinden duyumlarınız vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reginageorge kullanıcısına yanıt

    Rektörlük kesinlikle yüz yüze olmasını istiyor. Hazılığın hibrit şekilde olması kesinleşmiş hatta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up  

  • Merhabalar. Galatasaray Üniversitesi'nde üçüncü yılını geride bırakan biri olarak ben de üniversitemiz hakkında üç-beş bir şey söylemek istiyorum. Elimden geldiğince okul hakkında merak edilen soruları cevaplamaya çalışacağım.


    Hazırlık sınıfında hepinizin de bildiği üzere Fransızca eğitimi veriliyor, hazırlığı geçtiğiniz taktirde bölümde "Akademik Fransızca" adında iki ders daha alıyorsunuz. Fransızca'nın gereksiz olduğunu düşünenler olabilir, bu görüşe ben kesinlikle katılmıyorum. Fransızca dili İngilizce gibi günlük hayatımızda sürekli maruz kaldığımız bir dil değil dolayısıyla Fransız lisesinden gelenler hariç (onların geneli zaten direkt bölümden başlıyor) genelde fikri bile olmayan insanlar geliyor. Dolayısıyla zor gelmesi tamamen normaldir, İngilizce dışında hangi dili öğrenirseniz öğrenin aynı zorluğu yaşayacaksınız.


    Fransızca, İngilizce'ye göre nispeten zor bir dildir ama bu hazırlık sınıfının size katkısı, Fransızca öğrenmenizle beraber bir yabancı dili sıfırdan nasıl öğrenebileceğinizi öğrenmiş oluyorsunuz. Dolayısıyla bölümdeki Fransızca derslerinizi verdikten sonra alacağınız İngilizce dersleriyle (bölümde zorunlu İngilizce dersleri mevcut) kolaylıkla İngilizce seviyenizi ilerletebiliyorsunuz. Ondan sonra eğer isterseniz Almanca veya İspanyolca gibi seçenekleriniz de mevcut


    Fransızca'nın bir diğer artısı Kanada, Fransa, İsviçre ve Belçika gibi ülkelere yüksek lisans / çalışma girişimlerinizin kolaylaşacak oluşudur. Okulumuzda Fransa'da yüksek lisans yapmak isteyip de yapamayan sayılıdır diye düşünüyorum. Kanada'ya göç etmek isteyenler için de ( Türkiye'de eminim sayıları çoktur ) Fransızca bilgisi başvuran göçmen adayların arasından kolaylıkla sıyrılmanıza sebep oluyor.


    Bu dili Galatasaray Üni dışında bir yerden öğrenemez misiniz, tabii ki öğrenirsiniz. Ancak bu dilin Türkiye sınırları içerisinde en kaliteli ve kapsamlı öğretildiği kurum Galatasaray Üniversitesidir.




    Bunun dışında GSÜ diploması Türkiye'de top-tier diplomalar arasında sayılıyor olup, iş başvurularında sizin rahatlıkla öne çıkmanızı sağlayacaktır.


    Kampüs lokasyonu olarak "İstanbul'da üniversite okumak" lafını en fazla dolduran okullardan birisi şüphesiz ki Galatasaray. Ortaköy ve Beşiktaş'ı birbirine bağlayan Çırağan Caddesi'ndeki boğaza nazır okul dürüst olmak gerekirse gerçek İstanbul'da yaşadığınızı size sürekli hatırlatıyor.


    Okulun yemekhanesi mükemmel ve bunun yanında oldukça uygun fiyat. Sırf okula yemekhaneden yararlanmak için kaydolup gelmeyen öğrenci tanıyorum.


    Erasmus yapmak çok kolay. Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelerde öğrenci yoğunluğu sebebiyle Erasmus hakkı kazanmak için belirli bir ortalama tutturmak gerekirken, Galatasaray'da bu şartı sağlamak oldukça kolay, gitmek isteyip de gidemeyen yoktur diye düşünüyorum.


    Öğrenci kulüpleri aktif. Neredeyse her kulüp yıl içerisinde birden fazla etkinlik - parti düzenliyor, belirli bir konu odağında araya geliyor.


    Bunun yanında son olarak Galatasaray, kişisel görüş olarak Türkiye'nin en marjinal okulu. Türkiye'nin bütün renklerini siyasi çatışma-kavga olmaksızın görebileceğiniz bir eğitim kurumudur.





    Negatif yanlarına değinecek olursak, okulumuzun kampüsü diğer üniversitelere nazaran oldukça küçük. Çimlerde yuvarlanma gibi bir durumumuz yok fakat boğaza sıfır kafemizle o açığımızı kapatmaya çalışıyoruz.  


    Bürokrasi biraz yavaş işliyor diyebilirim. Diğer üniversitelerde de bu sorun yaşanıyor olabilir fakat kendi okulum adına gözlemim bu şekilde.


    Bazı Fransız hocalarımızla alakalı hala belirsiz olan durumlar mevcut, bu konuda hala kesin bir gelişme yaşanmadı.


    Okulumuzda yurt maalesef bulunmamakta. Kütüphane yangınından önce şu an hazırlık binası olarak kullanılan bina normalde yurt amacıyla inşa edilmiş fakat malum yangın gerçekleşince hazırlık sınıflarını o binaya kaydırmak zorunda kalmışlar.



    Okulumuzla alakalı benim şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Bölüm özelinde bilgi almak veya okulla alakalı kafasına takılan sorusu olan dm yoluyla veya mesajımı alıntılayarak sorabilir.  

  • AvşalıTavşan kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkürler güzel noktalara değinmişsiniz siz de


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gsu hukuk bitirenler nerelerde çalışıyorlar? Avukat bolluğu nedeniyle işsiz kalan oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zamandayolculuketmişadam

    Gsu hukuk bitirenler nerelerde çalışıyorlar? Avukat bolluğu nedeniyle işsiz kalan oluyor mu?

    GSÜ Hukuk mezunları genelde Türkiye'deki saygın hukuk bürolarında çalışmaya başlıyorlar veya yüksek lisans için Fransa'ya gidiyorlar, genel eğilim bu şekilde.


    Ayrıca avukat bolluğu nedeniyle işsiz kalacak son avukatlardan olabilir GSÜ Hukuk mezunları.

  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bi up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatasaray'ı tercih etmek isteyen arkadaşlar varsa okuyabilirler. GSÜ'de ikinci senemi bitirdiğim için biraz daha tecrübeliyim, özelden mesaj atarlarsa seve seve yardımcı olabilirim.


    İyi tercih dönemleri, bonne chance!  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.