Şimdi Ara

Gri pasaport skandalı için araştırma teklifine ikinci ret

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gri pasaport skandalı için araştırma teklifine ikinci ret

    Belediyeler aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti gri pasaportları kullanılarak yurtdışına insan kaçakçılığı skandalının TBMM’de araştırılıp tartışılmasına AKP’den ikinci ret geldi. Belediyeler aracılığıyla insan kaçakçılığına ilişkin Meclis’te Araştırma Komisyonu kurulması teklifinin reddedilmesinin ardından, “Dışişleri Komisyonu toplansın” talebi de geri çevrildi.


    CHP’nin Dışişleri Komisyonu’nun toplanmasına ilişkin yaptığı çağrıya ret yanıtı AKP’li Komisyon Başkanı Akif Çağatay Kılıç’tan geldi. Kılıç’ın tutumuna tepki gösteren komisyonun CHP’li üyesi Utku Çakırözer, “T.C. Pasaportu Türkiye’nin dünyadaki itibarı demektir. Bu pasaportun insan kaçakçılığında kullanılmasının Meclis’te tartışılması, araştırılıp soruşturulması gerekir” dedi.

    SOYLU VE ÇAVUŞOĞLU’NA SORULDU


    Çakırözer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle Meclis’te verdiği soru önergesinde, 15 Temmuz darbe davalarında yargılanan FETÖ sanıklarından kaçının Gri Pasaport kullanarak yurtdışına kaçtığını da sordu. Çakırözer Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da Gri Pasaport skandalı ortaya çıkmadan Dışişleri Bakanlığı’nı uyaran Hannover Başkonsolosluğu’nda görevli iki diplomatın neden görevden alındığı sorusunu yöneltti.


    TBMM’deki muhalefet milletvekilleri, “Hizmet damgalı pasaportların uluslararası krize dönüşmesi” gündemiyle TBMM Dışişleri Komisyonu’nun toplanmasını istedi. CHP’nin Komisyon Sözcüsü Ünal Çeviköz’ün kaleme aldığı toplantı çağrı dilekçesi 21 Nisan’da Dışişleri Komisyonu Başkanlığı’na iletildi. Ancak Komisyon Başkanı Akif Çağatay Kılıç talepte bulunan muhalefet milletvekillerine gönderdiği yanıtta, “İçtüzüğün komisyonların yetkisi, toplantı yeri ve zamanı başlıklı 35’inci maddesi uyarınca talebiniz yerine getirilmemektedir” ifadelerini kullandı.


    TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Çakırözer Kılıç’ın yanıtına yönelik şu değerlendirmeyi yaptı: “Önce Meclis’te araştırma komisyon kurulması talebimiz reddedildi, şimdi de meselenin Dışişleri Komisyonu’nda görüşülmesi talebimiz reddediliyor. T.C. pasaportunun yurtdışına insan kaçakçılığında kullanılmasının, ülkemizin itibarına verdiği zararı Meclis konuşmayacak da kim konuşacak? Sanırım yarası olan gocunuyor ki konuşmaktan kaçıyorlar. Biz, bu rezaletin perde arkasını aydınlatana kadar peşini bırakmayacağız.”

    ***

    İnsan kaçakçılığını fark eden diplomatlar merkeze çekildi

    Öte yandan Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin insan kaçakçılığı skandalını fark eden ve konuyla ilgili Ankara’yı uyaran iki diplomat merkeze çekildi. Almanya’da görev yapan iki diplomatın, Yeşilyurt’tan gri pasaportla Almanya’ya gelen kafileden şüphelenerek Ankara’yı uyarması sonrası görevden alındığı öğrenildi.


    Almanya Hannover Başkonsolosluğunda konsolos yardımcıları olarak görev yapan Mehmet Fidan ve eşi Güler Fidan’ın şubat ayının 25’inde merkeze alındığı ortaya çıktı.


    Mehmet Fidan, şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eşi ile birlikte merkeze alınmalarının nedeni olarak gri pasaport skandalını gösterdi. Fidan paylaşımında “Eşim Muavin Konsolos Güler Fidan, 2020 yılının son aylarında Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla gelen “gri pasaport” sahibi 45 kişilik kafileden şüphelendi ve olayı mercek altına aldı. Daha sonra, Almanya’ya gelenlerin geri dönmediklerini sistemden tespit ederek, Başkonsolosu defalarca uyardı. Halen Hannover’de ikamet eden konsolosluk çalışanı çiftin, Ankara’ya dönmemek için sağlık raporu kullandıkları öğrenildi.


    Uyusturucu ile mucadele yasa tasarisinada red oyu verip yasalastirmayan guruh fitratina gore davranmis.

    https://www.birgun.net/haber/gri-pasaport-skandali-icin-arastirma-teklifine-ikinci-ret-342586


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Uluslararası suç örgütü olmuş bunların belediyeleri. Türkiyeyi dünyaya rezil ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • interpol bülten yayınlayıp tr pasaportlarını askıya alsa şaşırmam Gri pasaport skandalı için araştırma teklifine ikinci ret 

  • Olayı ortaya çıkaran büyükelçi çalışanlarını görevden alıp olayı örtbas ediyorlar. Yine ucu yukarıda birilerine dokunuyor demek ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yakında avrupa vize bile vermez.

  • bunu bile savunacak akp fan boyu var forumda.

  • red verme konusunda seriye bağlamışlarGri pasaport skandalı için araştırma teklifine ikinci ret 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Uluslararası suç örgütü olmuş bunların belediyeleri. Türkiyeyi dünyaya rezil ediyorlar.

    Türkiyenin rezil olacak bir tarafımı kaldı hatta bu ülkeyi gelini yapmayan bir ülke kaldıysa söyleyin bizde bilelim :)

  • Adamlar et de mi yemesin ey ceğabe




    Bkz. Giden adamın röportajı.

  • Gri pasaport skandalı için araştırma teklifine ikinci ret

    Bazı belediyelerin gri pasaport sağladığı kişilerin ülkeye geri dönmedikleri ortaya çıkmış, geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı. Bursa’da da aynı yolla yurt dışına çıkan 162 kişiden 48’inin geri dönmediği ileri sürüldü.


    İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, hizmet pasaportu aracılığıyla Avrupa'ya insan kaçırılmasına, AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin karıştırıldığının da iddianamelere girdiği duyumlarını aldıklarını söyledi.


    2019 yılı içerisinde Büyükşehir aracılığı ile yapılan etkinlikler yoluyla yurt dışına çıkarılan 162 kişiden 48'nin geri dönmediğinin tespit edildiğinin iddia edildiğini vurgulayan Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Alinur Aktaş'a seslenerek, “Euro cinsinden para alışverişlerinin dahi soruşturma ve kovuşturma dosyalarına girdiği ileri sürülen bu skandalın sorumluları kimlerdir ve haklarında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?” diye sordu.



    “ARALARINDA YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI OLAN DA VAR”


    Duyumlara göre savcılık ifadelerine ve soruşturma tutanaklarına yansıyan iddialardan, gri pasaport aracılığı ile yurt dışına gidip de dönmeyenlerin arasında PKK ile iltisaklı olduğu iddia edilen ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan bir kişinin olduğunun da anlaşıldığını belirten İYİ Parti’li Türkoğlu,


    “Sayın Alinur Aktaş bu konuda kendisine de mutlaka ulaşmış olan iddiaların sonucunda ne tür gelişmeler olduğunu, pasaport evraklarının altında imzası bulunan sorumlular hakkında herhangi bir tasarrufta bulunup bulunmadığını, yapılan gözaltı ve tutuklamalar arasında Büyükşehir personelinin olup almadığını kamuoyuna derhal açıklamalıdır” dedi.


    İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu


    “SPOR KULÜPLERİNİN ETKİNLİKLERİ KULLANILMIŞ”


    Selçuk Türkoğlu şunları söyledi;

    * Duyumlarımızdan ve araştırmalarımızdan edindiğimiz bilgilere göre sadece 2019 yılında, spor kulüpleriyle yapılan 4 ayrı etkinlik var.


    * Birincisi; Barbaros Spor Kulübü aracılığı ile 22 Mayıs 2019 tarihinde Kosava'nın Podujevo şehrinde düzenlenen Bay-Bayan Futbol turnuvası etkinliği ile gerçekleşiyor.


    * Burada kritik soru şu: Barbaros Spor Kulübü'nün Büyükşehir'e verdiği 27 kişilik isim listesi, Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı'ndan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne onaya giderken 40'a nasıl çıkıyor?


    Şimdi sıkı durun: Bu 40 kişilik kafileden tam 18 kişi geri dönmüyor!



    * İkincisi; Soğanlı Kanalboyu Nilüfer Spor Kulübü yapacağı yurt dışı etkinliği nedeniyle Büyükşehir'e 40 kişilik gri pasaport talepli liste gönderiyor. Bu kafile de Büyükşehir Basın ve Yayın Daire Başkanlığından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne onaya giderken 44 kişiye çıkıyor ve bu etkinlikte de yurt dışına gidenlerden tam 11'i geri dönmüyor.



    * Üçüncüsü; Zafer Spor Kulübü, 1-6 Temmuz 2019 tarihleri arasında Arnavutluk'un Durres kentinde Vllaznimi Cup 2019 Futbol turnuvası etkinliği düzenliyor ve Büyükşehir'e 45 kişilik liste sunuyor. Ne tesadüf ki, bu kafile sayısı da Çevre ve Şehircilik'e giderken 53 kişiye çıkıyor ve bu yolla yurt dışına gidenlerden tam 19'u geri dönmüyor.


    * Dördüncüsü; 28 Şubat 2019 tarihli yazıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne onay için gönderilen bir diğer liste 22 kişiden 25'e çıkarılıyor. Burada ilginç olan ise Barbaros Spor Kulübü'nün daha önce 22 Mayıs tarihinde Kosova'da düzenlediği bay bayan futbol turnuvasının aynı bilgileri kullanılıyor ve kulübün 22 kişilik gri pasaport talep listesi bu kez 3 kişi artarak 25 kişi oluyor.”



    “CEVAP VER SAYIN AKTAŞ!”

    Selçuk Türkoğlu, Aktaş’ın cevap vermesi istemiyle soruları şöyle sıraladı;


    * Sayın Alinur Aktaş; Savcılık ifadelerine, soruşturma ve kovuşturma dosyalarına kadar girdiği öğrenilemeyen iddialarda Büyükşehir Basın Yayın Dairesi Başkanlığı ile Protokol Müdürlüğü'nden isimlerin de bulunduğu, kişi başına 5-7 bin Euro arasında rüşvet iddialarının da yer aldığı devletin resmî tutanaklarındaki bu skandal iddialarla ilgili kamuoyuna verilecek bir cevabınız var mı yok mu?


    * Sorumluluğunuz altındaki Daire veya müdürlüklerin doğru ya da yanlış her icraatının yükümlülüğünü siz de taşımıyor musunuz?


    * Bu kapsamda size de ulaşan bu vahim iddiaların hesabını sordunuz mu?


    * Örneğin spor kulüplerinden gelen kafile listelerinin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Valiliğe giderken nasıl olup da kişi bazında birden bire arttığını öğrendiğinizde ne yaptınız?


    * Sadece 2019 yılında sizin aracılığınız ile yurtdışına giden 162 kişiden dönmeyen 48 kişinin kaç tanesi, listeye eklenen o fazlalık isimlerden oluşuyor?


    * Yurt dışına Büyükşehir aracılığı ile gidip de dönmeyenler arasında bulunan ve PKK ile iltisaklı olduğu iddia edilen kişinin kim olduğunu hiç merak ettiniz mi ya da merak edip de öğrendiğinizde ne hissettiniz? Kamuoyu adına acele cevap bekleriz!

  • adamlar red vermekle kendilerini döngüye almışlarGri pasaport skandalı için araştırma teklifine ikinci ret 

  • Ülkenin imajını iki paralık ettiler. Resmen uluslarası arenada çadır devleti statüsü getirdiler. Şimdi de sıvıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayyip vize serbestisi dediğinde dalga geçmiştiniz. Vizeleri kaldırmış işte adamlar. 6.000 € vereni Hannover'e kadar götürmüşler.

  • Hahahahahahahhahahahha.
    Rezillik.
    Adamlar çalışıyo yaa.
    Angry sheepler nerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6000 euro kisi basi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuraya bakarmısın hergün en az 5 yeni ahlaksızlık ile gündem oluyorlar. İyicene cılkı çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşkilattan onlar bi operasyon yapıp başka bir kimlikle yurda tekrar giriş yaptılar. İzlemiyormusunuz TRT deki teşkilat dizisinde.

  • Görevden çekilenler de karı koca ne güzel devletteler nedense hiç tek devlette çalışan yok

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.