Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (534. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.687
Cevap
119
Favori
823.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 531532533534535
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barthez77

    Selamlar. Picassom ile tatilden yeni döndük. 2100 km gibi bir şey yaptım 20 günlük tatilde. 1400km kadarı İstanbul-Bodrum gerisi orda gezdiğimdir herhalde. Bir kaç sorum olacak. Geçen sene pandemi dolayısı ile pek uzun yola çıkmadım. tatil falan da yapmadım. 2 Senedir ilk defa bu kadar uzun yol yaptım. Giderken de gelirken de yeni otoyolu kullandım. Daha öncede sol ön sütunun ordan gelen rüzgar sesine aşinayım. Ama otoyolda 125-130 ortalama ile gidince bu ses gerçekten çok rahatsız etti. Bu sefer cidden fazla geldi bana. Acaba uzun süre maruz kalmaktan mı yoksa benim araçta mı çok fazla bilemiyorum. İkincisi de 120 yi geçince özellilkle de hafif sola ya da sağa kıvrımlı kesimlerde direksiyonda bir vibrasyon başlıyordu. 130-140 larda iyice artıyordu. O yüzden de çok rahat edemedim 125 e bağlayıp gidip geldim. Yol boyunca da rüzgarla boğuştum diyebilirim resmen. Bazen şeritte kalmak çok için ciddi çaba sarfediyordum. Rüzgar bir sağdan bir soldan tokat gibi yağıştırıyordu. Yola çıkmadan Doğan usta da bakım yaptırmıştım ve sol önde Z rot değişmişti. Bir kaç ay önce de yazlıkları takmıştım. Ya lastikler ya o takılan parça ya da rot balance ayarı sebep oluyor diye düşünüyorum. Son olarak 2100 km yol verileri 48 km ortalama hız 6,5km yakıt tüketimi. Bana biraz fazla gibi geldi. Daha önce eski yoldan 100-110 ile gittiğim zamanlarda 5 litre ile Bodrum a vardığım oluyordu. Yukarda da dediğim gibi otoyol da çok da basıp gitmedim. otoyol ortalamam hız olarak 120 falandır. Bir kaç kez anlık olarak en fazla 145 falan yaptım. Otoyol a göre çok sakin gittiğimi söyleyebilirim. Yani bakımı yeni yapılmış bir araç da bu değerler bana biraz yüksek geldi. Neyden kaynaklanıyor olabilir? (araçta ben eşim ve küçük kızım 3 kişiyiz ve valizlerimiz vardı. Çok tıka basa yüklü bir araç değil yani)

    Bahsettiğiniz hızlarda 6.5 un altını hiç görmedim.

    Her yolda hız sınırı+%10 giderim,

    Benim araç ile aynı değerler, sıkıntı aramayın bence araçta yoksa kesenizi fena sarsarlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar. uzun zamandır picasso arayışındayım. 2013 paketlerde ortadaki göstergede arıza vs oluştuğunda, masraf tahmini ne çıkarır? yani ekran değişimi mi yapılmak zorunda yoksa onarım yapılabiliyor mu? bildiğim kadarıyla çizgi bile oluşsa sonra yayılıyor. paylaşırsanız memnun olurum. teşekkürler.


  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yaşıyor muyuz? :)

  • Heyy gidi günler... Bir zamanlar buralaları hep dutluktu der atalarımız,


    Aynen buna benzer bir örnek vereceğim bende, bundan yıllar yıllar önce taa 2012 yılında ilk 2008 model C4 Picassomu aldığımda tanıştık sizlerle, aktif olarak bu forumu kullanarak Picassolarımız hakkında paylaşımlarda bulunurduk , 2015 yılında ise Picasso'ya olan aşkımdan dolayı model yükselterek 2013 model Picasso'ya geçiş yaptım. Yine burada paylaşımlarım mevcut, 2017yılında bazı planda olmayan sebeplerden dolayı Picassomu satıp 2011 polo 1.4Gti dsg 180hp kullandım bir süre, sonra 2012 model Chevrolet Cruze 1.6 automatic, 2015 Hyundai i10 1.0 manuel, 2017 Fiat egea 1.3 Urban manuel , 2017 fiat egea 1.6 Urban automatic kullandıktan sonra bu sene başında Hyundai kona 1.6crdi 7ileri dct 48v hybrit alarak yoluma devam ettim. Şuan ki aracım daha sıfır km'de sayılır fakat bu süre zarfında değiştirdiğim onca aracın hiçbiri Picasso'nun verdiği lezzeti vermiyor. Tekrar Picasso almaya niyetleniyorum ilanlara bakıyorum fakat bu sefer model yılı düşük, kilometreler yüksek geldiği için tekrar Picasso'ya dönemiyorum.

    Siz değerli dostlarıma elinizdeki Picasso'nun değerini iyi bilin demek istiyorum.

    Ben ettim, siz etmeyin, bir kere Picasso tadını aldıktan sonra fiyat aralığında ki hiç bir araç aynı tadı vermiyor haberiniz olsun.

    Şuan her ne kadar farklı bir araç sahibi olsam da sürekli burayı girip kontrol ediyorum. Ama malesef artık eskisi gibi aktif olmadığını görünce üzülüyorum.

    Buraları eskisi gibi aktif görmek umuduyla, kalın sağlıcakla,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Picasso11 kullanıcısına yanıt

    Bam teline dokunmuşsunuz. Bu sene 9. Yılımıza gireceğimiz Picassom ile. Bu süre zarfında gerçekten burada çok güzel paylaşımlarımız oldu. O yüzden favorilerimde duruyor bu konu. Ancak gündelik hayat içerisinde özellikle de Facebook grubu kurulduktan sonra aktifligi azaldı. Ben aracımı ilk sahibinden aldım ve 9 yıldır da kullanıyoruz. Bu süreçte sıfır araç alma şansım da oldu. Yatırım amacıyla yaptığım bu hamle nedeniyle bir süre aracımdan da soğudum hatta satmayı düşündüm. Ancak şu sıralar satmak yerine baştan sona elden geçirmeyi düşünmeye başladım. Ancak 216bin km’de bir araca değer mi bilemiyorum. Başkasından alacağım dusuk km aractansa bu daha iyi olabilir diyorum.


    Aklimdan geçenler

    Farlar mercekli ledli araca özel tasarım far yaptırmak. İddialı bir şey olmayacak sadece aydınlatma geliştirmek ve araci gençleştirmek

    subi garajda ses yalıtımı ve müzik tesisatını mütevazi şekilde geliştirmek

    turbo ve enjektörler bozulmadan değiştirmek

    tum amortisör, yayları değiştirmek.

    kapi fitillerinin yenilenmesi

    on göğüs, kapı içleri ve koltuk döşeme deri/nubuk değiştirme


    Yukarida saydıklarıma 50bin TL ayırsam araba suan pekcok sıfır araçtan çok daha kullanışlı ve konforlu olacaktır. Ama çılgınlık iste.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum ciddi bir çılgınlık bu. Benim km de 226 bin enjektörler tamir gördü hala devam. Turbo sağlam gittiği yere kadar. Tavanda güneş yanığı oldu boya isteyen yerler var. Kaporta iç mekan motor kondisyonunu takip edip gereklerini yapın yeter. Ayna altına kayar led yapabilirsiniz güzel oluyor tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Picasso11 kullanıcısına yanıt

    çok iyi maşallah. sizi 2014 de tanıdım. bu 3. picassom agır hasarlı ama olsun :) satıp egea almak istiyorum sıfır. 1.4 benzinli atmosferik. pişman olacağım elbet ama artık 10 sene binmek istiyorum bir arabaya rahat...


    youtube a yeni inceleme videosu koydum. kendimce çektim acemice :)


    selamlar.


    Motosiklet Gezginiyoutube
    hatamız yanlışımız var ise affola. Bu bölümde videoya ait eksikler hatalar vs yazılacak. yakında güncellenecek. Zaman ayırdıgınız için teşekkürler, umarım faydam olmuştur.. Selamlar saygılar Rüzgar sesi için video https://www.youtube.com/watch?v=eOcXoQLgGD4&t=67s
    https://www.youtube.com/watch?v=_Mx1DedMDwA
  • Merhaba arkadaşlar. Bende 2011 Makyajlı kasası var. USB taktığımda USB iletişim hatası yazıyor. Benzer durumu yaşayan var mı?

  • selamlar. dün silecek suyu boşalmıştı. girdim bir benzinliğe doldurdum. sonra arka cam baya bir kirliydi. arka cama su atarak sileceği çalıştırdım. silecek çalışıyor ama su gelmiyordu. baya bir sıkmama rağmen hala su gelmiyordu. sonra bir baktım ki ön cam sırılsıklam. evet arka tarafa su sıkmayı çalıştırınca önden püskürtüyor. çok garip. aracı açtım kapattım vs bir şey değişmedi. ne olmuş olabilir. böyle abuk bir problemle karşılaşan oldu mu hiç.

  • Merhaba. Hakkında iyi kötü 500 küsür sayfa yazılan ve kullananlara hala keyif veren bir efsane ile tanışalı çok olmadı. 2021 Ekim ayında araç fiyatlarının astronomik şekilde artması ve acil şekilde otomatik vitesli araç bulmam gerektiği için çokta araştırmadan karşıma çıkan az seçenek içinden bu aracı seçerek sahip oldum. Aracım 2009 gri renk 5k sxpk c4 picasso. 139000 km.de teslim almıştım şu an 150000 km.ye yaklaştı. İyi ki almışım dediğim sayılı araçlarımdan. Bu zamana kadar özellikle teknik anlamda araçla ilgili pek çok paylaşım yapılmış. Tüm girdileri tek tek okudum herkese paylaşımları için teşekkürler. Yakın zamanda pek aktif olmasa da bundan sonra ben de araçla ilgili deneyimlerimi buradan paylaşacağım. Umarım yalnız kalmam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben Antalyanın Kaş ilçesinde ikamet ediyorum. Memuriyet sebebiyle burada yaşıyorum. Küçük bir ilçe olmasından dolayı bir kaç tamir atölyesi, kaportacı ve genel malzemeleri bulabileceğiniz parçacı mevcut. Dolayısıyla sahip olduğum araçların bakım ve tamirini izinliyken ikamet ettiğim İzmir veya Eskişehirde yaptırıyorum. Forumdan anladığım c4 picassoya sadece istanbulda binip bakıma ümraniyede doğan ustaya götürüyorlar. Açıkçası izmir veya eskişehir için tavsiye edilen bir özel servis bulamadım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnternetten yaptığım küçük bir araştırma sonucu İzmir Çiğli Ata Sanayide Ayhan Otoyu buldum. Peugeot ve Citroën marka araçlar konusunda tecrübeli olduklarını düşündüm ve 10bin km bakımı için aracımı götürdüm. 2022 temmuz ayında bakım için 1500 tl ücret ödedim. 4 lt motor yağı, yağ filtresi, yakıt filtresi, hava ve polen filtreleri değiştirildi. Filtre kapları takılmadan temizlendi. Yıkamasız motor temizliği yapıldı, sonraki bakım için araç verileri sıfırlandı. 2 araçlık 3 göz tamirhanede belki bayram sonrası olmasından dolayı 20 küsür araç vardı. Daha önce telefon ile aramış olmamdan dolayı aracımın bakımı bekletilmeden yapıldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ümraniye'de oturuyorum. Doğan Usta'nın adresini verebilecek var mı ?

  • irem otomotiv diye ararsaniz google maps ve yandex’te var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmak adına 2013 c4 picasso alma arifetisndeyim.

    2013 HDİ Dynamique modeli ama teyp bölümü eski tip ekranlı değil.

    Herhangi bir sorunu varmıdır aracın?

    Araç henüz 130.000 km de ilk kullanımda kısa mesafe kullandım ve gidişi güzeldi.

    Birde şu teyp bölümünün önüne android multimedya baktım ama hep öne tablet koyma şeklinde ve arkası boş görünüyor. Göze pekte güzel gelmiyor. Direkt çerçeveyle uyumlu birşey yokmudur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezincis -- 13 Şubat 2023; 11:21:35 >
  • gezincis kullanıcısına yanıt

    Eski kasa değil mi? 130 bin km’de baskı balata volan değişimi isteyebilir daha önce değişmedi ise.

    DPF sıvısı bitmek üzere olabilir. Akü kontrol edilebilir. Start stoplu aküler pahalı.


    Bunun dışında rutin kontrolleri yapın. Klima kaliperi arızalı olabilir. Bir yerden sıcak diğer yerden soğuk. Basit bir arıza ama yaşayanları görüyoruz. 2013 Şubat ayinda aldığımız araç hala bizde. 10 yıldır bu forumda yazıyoruz. Benim söyleyebileceklerim bunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler satıcı tüm ağır bakımlar yapıldı dedi ama expertizde belli olur sanırım

    Birde araçta satıcı en son 3800km yapmış 5,1lt gibi bir ortalama görünüyor yarısı şehir içi dedi gerçekten bu değerler tutturuluyor mu?

    14lt benzin yakan kuga'dan sonra 6-6,5lt bile benim için çok iyi olacak :)

  • Araç kavraması ve DPF deposundaki sıvı eksperde çıkmaz. DPF sıvısı pahalı bir şey değil ama kavrama değişimi volan dahil 15 binleri bulur.


    Ben 10 yılda 160bin km yaptım. Şehir içi depo ortalaması 6.5lt üstünü hiç görmedim. Tekirdağ - İstanbul gidip geldim geçen hafta. Araçta 7 kişi 90-100km hızla sohbet ede ede gidip geri geldim 4.3lt ortalama verdi. Aynı yolu 1.3 turbo benzinli SUV araçla 8-9lt görüyoruz. Tabi daha hızlı gidiyoruz o ayrı. Yolun eğimine göre bu rakam 5 - 5.5 leri görür. Örneğin İstanbul - Ankara. Çok yoğun ve çok kısa mesafe harici şehir içi 6-7lt yakarsınız diye düşünüyorum. Sonuçta sürücü faktörü var işin içinde, kalkışlarda çok yüklenerek, performanslı kullanılırsa 8lt de görülür neden görülmesin.

  • 2008-2013 picasso 5k için önereceğimiz havuzlu paspas ve koltuk kılıfı var mıdır?

    Aldığım aracın koltukları çok fena halde temizleticem ama lekeler çıkmaz diye düşünüyorum

  • 
Sayfa: önceki 531532533534535
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.