Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (522. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.687
Cevap
119
Favori
822.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HRMNKY kullanıcısına yanıt
    1 Arıza kodları olup olmadığına bakmak
    2 FAP sıvısının bitmesi eli kulağındadır eğer 120bin bakımında eklenmediyse. Bakılmalı. Aracın ECU'sü bilir bunu.
    3 Baskı balata her ne kadar araba otomatik olsa da aslında otomatikleştirilmiş bir manuel şanzımandır. Normal baskı balata volan ihtiyacı olur.
    4 İçinin genel durumuna bakmalı; çalışmayan ekipman, soyulan yerler var mı? Koltukların hareketlerini kontrol etmeli.
    5 Arka bagaj kapağını açan tutamak normal çalışıyor mu kontrol etmeli.
    6 Tutamağın bagaj kapağına bağlantılarında.kopma var mı kontrol edilmeli.
    ...
    Ben 195k km'ye geldim kronikleşmiş bir sorun yok. Ekspertiz yaptırıp bunlara da bakarsanız 400-500k yapanların arasına katılabilirsiniz. Normal bakımlarla aracına dokundurtmadan bu km'lerde araç kullananlar var Facebook grubundan bildiğimiz.
    Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncbn

    selamlar arkadaşlar 2009 grand picassom yaklaşık 1 ay dır zaman zaman vites kutusu arızası vermekteydi. kapatıp açınca düzeliyordu. Fakat dün arabayı çalıştırmak isterken hiçbir şekilde boşa alamadım. vites değiştirmek istediğimde A da takılı kaldı. tekrar denedim çalıştı fakat durdururken yine aynı hatayı verdi. Çalıştırabilince herhangi bir sorun yok çekişte vites geçişlerinde bir sorun yok. Arabam 120000 de şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. Bu durumla karşılaşan oldu mu? sorun ne olabilir? (aküden diye düşünerek aküyü değiştirdim fakat durum değişmedi)
    Aynısı bende de oldu 2011 model araç, 71.000 de. Araç boşa geçmedi, çalışmadı. Kutup başını söktük olmadı, beyin ve altındaki sigortaları söktük baktık sorun yok. Artık çekiciyle servise görürmeyi düşünüyordum. 10 dk sonra tekrar deneyim dedim, baktım herşey normal... 15 gündür hiç sorun yok.. neden oldu ki acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vessam

    Aynısı bende de oldu 2011 model araç, 71.000 de. Araç boşa geçmedi, çalışmadı. Kutup başını söktük olmadı, beyin ve altındaki sigortaları söktük baktık sorun yok. Artık çekiciyle servise görürmeyi düşünüyordum. 10 dk sonra tekrar deneyim dedim, baktım herşey normal... 15 gündür hiç sorun yok.. neden oldu ki acaba ?

    Alıntıları Göster
    Bende ki durum 3-4 ay önce başladı. Başlarda çok seyrekti, kontağı aç kapa yapınca çalışıyordu. Şimdi baya sıklaştı en kısa zamanda bir servise götüreceğim ama merkezde değilim umarım istanbula götürmeden çözebilirim. Sizede geçmiş olsun.




  • Selamlar. Aracın en sevdiğim özelliklerinden biri olan kumandadan kitleyince otomatik kapanan dikiz aynaları özelliği son bir kaç aydır düzgün çalışmıyor. Durduk yere saçmalamaya başladı. Şöyle ki; bazen kontağı kapattığımda, bazen arabadan çıkıp kapıyı kapatırken(kumandaya daha dokunmadan), en kötüsü de sürüş esnasında kendi kendine aynaları kapatıyor. Özellikle sürüş esnasında arkaya bir bakmak istediğinizde aynaları kapanmış vaziyette görmek çok sinir bozucu. Bunun sebebini ya da çözümünü bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barthez77

    Selamlar. Aracın en sevdiğim özelliklerinden biri olan kumandadan kitleyince otomatik kapanan dikiz aynaları özelliği son bir kaç aydır düzgün çalışmıyor. Durduk yere saçmalamaya başladı. Şöyle ki; bazen kontağı kapattığımda, bazen arabadan çıkıp kapıyı kapatırken(kumandaya daha dokunmadan), en kötüsü de sürüş esnasında kendi kendine aynaları kapatıyor. Özellikle sürüş esnasında arkaya bir bakmak istediğinizde aynaları kapanmış vaziyette görmek çok sinir bozucu. Bunun sebebini ya da çözümünü bilen var mı?
    merhaba,
    hangi yıl modeli bilmiyorum ama kumandadan bahsettiğiniz sol kapı üstünde ki tuşlar mı
    eğer o ise genelde tuşlar arasına herhangi bir sıkışma olur toz-mini parçalar vs(örnek simit susamı gibi)
    onlar da hangi tuş arasına sıkışmış ise sabitler ve araçla birlikte hareket vs. olduğunda sapıtmış gibi davranır.
    bu en basit ihtimal.
    yazılımsal ve donanımsal olma durumunu yaşamadım.

    umarım çözersiniz




  • benim tahminim de tuşların ve devrelerinin tozlanıp kirlendiği yönünde muhtemelen. Ama bunları açıp da yerine tekrar takma konusunda pek yetenekli olduğumu söyleyemem. bunları açıp temizleyip kapatabilecek düzgün bir usta var mı bildiğiniz? ya da ne biliyim bir reset atma falan gibi bir şey var mı?

    Bu arada rolantide sallantılı çalışma sorunu bende de başladı. Kışın bir iki kez ilk çalıştırdığımda da yapmıştı. ama geçen hafta izmirden gelirken başıma geldi. uzun yolda giderken bir sıkıntı yok ama ışığa ya da mola yerine gelip durduğumda araç sarsıntılı çalışıyor gibi geldi bana. bunun altından ne çıkar acaba?
  • Rölantide sallama olayı bazen oluyor bazen olmuyor. Enjektörlerin elektronik tesisatından kaynaklandığı söyleniyor. Henüz baktıramadım. Enjektörcüye giderek pc ye bağlatın gerçek püskürtme değerlerine baktırın. Sıkıntı varsa gözükür. Değer sabit kalıyorsa problem vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzoorroo -- 3 Mayıs 2019; 16:20:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barthez77 B kullanıcısına yanıt
    buyurun hocam, degerli forumdasimiz paylasmisti, sagolsun, sayesinde benim problem cozuldu:

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=117833825

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsnmv

    selamlar,
    1,5 yıldır 2011 model 5 kişilik dynamic modelini kullanıyorum picassonun, 30.000 km yapmış bulunmaktayım. geçen aya kadar bir sıkıntım yoktu fakat arabanın fazla yakması, çok sesli çalışması, rolantinin stabil olmaması vs gibi sıkıntılar baş gösterdi. yaptğım araştırmada sorunun enjektörden kaynaklandığı sonucuna vardım ve bosch dizel servise götürdüm. zaten servise gelir gelmez çocuklar '' abi auidi 80 gibi çalışıyor bu ne'' dediler. bilgisayara bağladılar ve 4 enjektörde arızalı çıktı. malzemeler, işçilik vs her şey 1300 tl ye mal oldu. rolaniti düzene girdi, yakıt 100 km de 7,2 iken 5,5 litreye düştü, o traktör sesi tamamen kayboldu. bu mimalde sıkıntılar yaşayanlar varsa örnek olması adına paylaşıyorum.
    Aynı sorun bu sabah başıma geldi. 10 gün kadar önce Çeşme'ye gitmiştim. Dönüş yolunda aracın rolantide titrediğini farkettim. Ama her zaman değil. Dönünce şuna bir baktırsam iyi olacak dedim. Ama bir türlü zaman olmadı. Bu sabah işe araba ile gideyim dedim. Aracı çalıştırdığımdan itibaren içeride bir mazot egsoz kokusu ve titreme vardı. Sonra yolda durduğum zaman fıtıfıtıfıtı diye bir çalışma sesi. Yolumun üzerinde olan ve daha önce bakımını da yaptırdığım BOSCH servisine çektim hemen. Servise yanaşırken sesi duyan içerdeki tüm ustalar çıkıp sesin nerden geldiğine dair iddialaşmaya başladılar :) Her neyse enjektör hava kaçırıyor. Sökülüp enjektör ölçümüne gönderilmesi, arızası varsa tamir edilmesi belki de değişmesi gerekecek dediler. Ama araç 145 binde o yüzden yerinden çıkmama sorunu oluyor dediler. Eğer çıkmazsa başka bir iş. Ayrı bir aparat falan kullanıyorlarmış.

    Şimdi sorum şu gidip başında durma şansım yok. Enjektörün yerinden sıkıntı çıkarmadan çıkıp çıkmadığını nasıl bilebilirim?




  • 180 bindeki aracımda benim de söküldü enjektörler gözümün önünde gayet kolay çıktılar. Kızdırma bujileri problem oluyor diye biliyorum. Kısacası dert etmeyin aparat kullanmaya gerek kalmaz muhtemelen.
  • Enjektörler sökülmüş. Sıkıntı çıkmamış. Kızdırma bujilerinde de sıkıntı varmış. Onlarında değişmesi gerekiyormuş. araç 2011 145bin de. Triger değişmedi bildiğim kadarı ile hiç. O da değişecek.

    Bakım(ön silecekler dahil) 1000
    Triger seti 1500 küsur
    Isıtma bujileri 500 küsur

    toplamda 3200 yapıyor. Enjektörleri Dizel servisine yollamışlar. Onlardan gelecek bilgiye göre bir de daha onu ekleyeceklermiş. Bana baya bir kazık geldi. Ama bunları yapınca muhtemelen uzun bir süre kafam rahat eder.
  • barthez77 B kullanıcısına yanıt
    hocam kur bazli ani bir artis olduysa bilemiyorum ama bakim 1000₺ biraz fazla geldi. sivilar ve filtreler bu kadar tutmaz, anca yarisi diyelim. silecek de 100 bilemedin 150 olsun, 650 civari olmali sanki.

    bu arada triger setini de 2018 yazinda 500 tl’ye degistirtmistim, yer irem oto, umraniye, istanbul.

    edit: triger seti fiyatini ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skmg -- 9 Mayıs 2019; 20:35:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skmg S kullanıcısına yanıt
    bana da fazla geldi. Bakım seti bakıyorum internetten
    https://www.citroenmarket.net/urun/picasso-2009-2012-1-6-hdi-filtre-seti-5w30-yag-orjinal 360 lira
    https://www.citroenmarket.net/CITROEN-C4-16-HDI-ISITMA-BUJISI-BERU,PR-252.html 20 lira 4 tanesi 80 lira
    https://www.citroenmarket.net/urun/picasso-2008-2011-1-6-hdi-triger-devirdaim-seti 520 lira


    Toplasan 960 lira yapıyor malzemeleri ben alsam. Bunların hepsi için verdikleri fiyat 3200 lirayı buluyor. Bakımını yapın demiş bulundum dün. Ama trigeri ve ısıtma bujilerini bekleyin dedim. Onları başka bir yerde yaptıracağım muhtemelen. Bosch servislere gitmeyi düşünen varsa fiyatları hakkında bir fikri olsun. Bu işlemleri yetkili serviste kaça yaptırırdım merak ettim doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barthez77 -- 10 Mayıs 2019; 10:59:14 >




  • Geçmiş olsun fiyat çok yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba arkadaşlar bir kaç gün evvel yeni aldığım C4 Picasso ile aranıza katıldım bazı problemlerin var yardımcı olursanız sevinirim öncelikle klima sağ bölümde sıcak verirken sol tarafta soğuk oluyor sebebi nedir yada daha evvel başına gelen varmı ikinci sorum üzerinde kendi radyo teybi mevcut bunu telefon ile nasıl bağlayabilirim bu mümkün mü? Aracın filtrelerini yağ bakımını şanzıman dahil yeni yaptırdım ve uzun yol yaptım İzmir den Antalya ya ortalama tüketim 7.2 /100 gösteriyor ekranda ortalama 90-110 km sürat yaptım bu değerler normal mi? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için araç 225 binde şuan 2009 model sxpk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppalax -- 12 Mayıs 2019; 17:37:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoppalax

    Herkese merhaba arkadaşlar bir kaç gün evvel yeni aldığım C4 Picasso ile aranıza katıldım bazı problemlerin var yardımcı olursanız sevinirim öncelikle klima sağ bölümde sıcak verirken sol tarafta soğuk oluyor sebebi nedir yada daha evvel başına gelen varmı ikinci sorum üzerinde kendi radyo teybi mevcut bunu telefon ile nasıl bağlayabilirim bu mümkün mü? Aracın filtrelerini yağ bakımını şanzıman dahil yeni yaptırdım ve uzun yol yaptım İzmir den Antalya ya ortalama tüketim 7.2 /100 gösteriyor ekranda ortalama 90-110 km sürat yaptım bu değerler normal mi? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için araç 225 binde şuan 2009 model sxpk
    1. Klima:

    2 olasılık var. Ya sağ yolcu klima ayarı sizinkinden farklı ayarlanmış durumda. Ya da klima yönlendiricisi bozuk. İlk seçenek ise kolay, AUTO tuşuna basılı tutun. Tüm havalandırma kontrolünü elinize alın. İkinci seçenek ise klima sisteminde havayı soğuk sıcak ve sağ-sol gibi yönlendiren plastik tertibatın değişmesi gerekiyor. Forumda veya Google da arayın yardımı olur.

    2. Aux bağlantısı

    Bu aracın teybi aynı zamanda yol bilgisayarı ve park sensörü beyni. O nedenle teyp değiştirmeden aux bağlamak önemli. Şanslıyız ki arkada CD changer girişi var. Bu girişe uygun Bluetooth adaptörler var. Ben zamanında 50 dolara (ozaman 2.5 TL idi dolar) AliExpress ten aldım. Özel servisimde takıldı ve menüden aux bölümü aktif edildi. Heralde 5 yıldır kullanıyorum. Direksiyon tuşları çalışıyor, şarkı değiştirip sesi ayarlayabiliyorsunuz. Ürünün ismi YATOUR

    3. Yakıt tüketimi. 7.2lt bana Uzunyol için yüksek geldi, 110 ile giderken sürekli yokuş cikilmiyorsa uzun yolda 5.0lt yakması lazım. Benim, aracım da 2009 Grand Picasso, 190bin km'de 70binden beri bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yanıtladığıniz için teşekkürler dün gece yolculuk yaptık hava soğuk olduğu için açalım dedik klimayı solda da sağ tarafta da 28 dereceye getirdik sağ taraf sıcak verirken sol taraf soğuk veriyordu havayı auto olarak da denedim aynı şekilde soğuk veriyordu sizin dediğiniz gibi plastik aksamda bir problem var sanırım biraz araştırayım o problemi yakıt konusu bana yüksek geldi daha evvel 1.5 DCI Fluence vardı 5.1 i geçmiyordu ortalamam agresif bir kullanım tarzimda hiç yoktur zaten aracın turbosunu yeni revize ettik bakımlarını yaptık pek anlam veremedim yakıt sarfiyatina önceki sahibi bir ekran taktırmış geri vites görüşü için kullanılıyor Multi Media ekranı Bluetooth özelliği var telefon görüyor araç kiti olarak ama 0000 yada 1234 olduğu söyleniyor şifresinin genellikle ancak eşleştirme yapılamıyor maalesef menüsünde de Bluetooth ile alakalı bir menü vs yok radyo frekansı ile teyp ile eşleşe biliyor sistemi çözemedim 😊 en iyisi sizin dediğiniz gibi bir cihaz bakıp bağlatmak sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoppalax

    Yanıtladığıniz için teşekkürler dün gece yolculuk yaptık hava soğuk olduğu için açalım dedik klimayı solda da sağ tarafta da 28 dereceye getirdik sağ taraf sıcak verirken sol taraf soğuk veriyordu havayı auto olarak da denedim aynı şekilde soğuk veriyordu sizin dediğiniz gibi plastik aksamda bir problem var sanırım biraz araştırayım o problemi yakıt konusu bana yüksek geldi daha evvel 1.5 DCI Fluence vardı 5.1 i geçmiyordu ortalamam agresif bir kullanım tarzimda hiç yoktur zaten aracın turbosunu yeni revize ettik bakımlarını yaptık pek anlam veremedim yakıt sarfiyatina önceki sahibi bir ekran taktırmış geri vites görüşü için kullanılıyor Multi Media ekranı Bluetooth özelliği var telefon görüyor araç kiti olarak ama 0000 yada 1234 olduğu söyleniyor şifresinin genellikle ancak eşleştirme yapılamıyor maalesef menüsünde de Bluetooth ile alakalı bir menü vs yok radyo frekansı ile teyp ile eşleşe biliyor sistemi çözemedim 😊 en iyisi sizin dediğiniz gibi bir cihaz bakıp bağlatmak sanırım
    2 sene önce arabayı aldığımda uzun yol performansım 7.4lt civarıydı ki 110km sabit hıza göre oldukça fazla. durumdan işgillenip bosch dizel servise götürdüm arabayı ve enjektörlerin arızalı olduğu tespit edildi ve tamir edildi. şu an son 9000 km lik karışık ortalamam 5.9 lt. bir göstermenizde fayda var.




  • hsnmv H kullanıcısına yanıt
    Benimde enjektörlerde bir problem çıktı ve Bosch dizel serviste enjektörlerin dördü de revize edildi. Memeleri değişmiş. Ayarları yapılmış. Toplam 2600 TL üstüne bir de işçilikler ve periyodik bakımı dahil yüklü bir miktar ödedim. Fakat aracı servisten aldığım zaman gaza ilk dokunduğumda aracın tepkisi karşısında nasıl da şaşırdığımı anlatamam. Daha önce gaza basmamla tepki vermesi arasında bir süre olduğunu anlamış oldum. Yakıt çok farketti mi onu bilemiyorum daha dün aldım şu an erken bir şey söylemek için. Fakat servise gitmeden önce 1500 km lik bir seyahat yapmıştım 100 km de 5,6 ile. Üstelik dönüş esnasında arıza emareleri göstermeye başlamıştı sallantı falan. Yani ben enjektörler arızalı iken bile 6 nın üzerine hiç çıkmadım şehirlerarası. Şehir içi ise 7,5 geçmemiştir hatta uzun süre ortalamam hep 6,5.

    Neyse gelelim benim sorunuma. Aracım 2011 ve 145bin km. Trigeri değiştimen gerek dedi Bosch servis. Ben de işkillendim. Fakat enjektörlere para bayılınca açıkçası oraya yaptırmak istemedim. Son zamanlarda triger değişimi yaptıran var mı? Bir de önemli bir parça olduğu için yetkili servislerde değiştirin falan diye yorumlar var. Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?




  • Benim aracım 2008 model 48binde genel ortalamam 6.8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 520521522523524
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.