Şimdi Ara

Grafik Tasarım & Foto Dekupe için hangi mouse???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tamam, 2020 için kısa edit:
    Sağa çekince sola, sola çekince başka canının istediği yere gitmeyecek, fotoşokta dekupe için kullanılacak bir mouse.
    A101 dekiler bile iş görür diyecem ama, path çizerken fare imlecini istediğim yere götüremiyorum, illa bir titreme, sapıtma oluyor.
    Orası burası oynamayani çektiğin tarafa imleci giden bir şey işte.
    Önerileriniz.?????







    Bura blah blah kısmı, ilk orj. mesaj. Okumayın, zaten sevmiyoruz okumayı dee mi?
    Arkadaşlar grafik tasarım ve fotoğraf dekupesinde kullanmak için mouse arıyorum. Özellikle path çizerken (ki nefret ettiğim bir eylemdir) yormayacak, tuş ataması yapabileceğim bir mouse önerisine ihtiyacım var. Vakti zamanında kek gibi logitech MX master'a bir ton para gömdüm ama gördüm ki ofis kullanımı için (tarayıcılar, metin ve tablo editörleri kıl tüy) özelleştirilmiş. Fotoşok, illustrator, freehand (tamam kabul f.hand öldü ama belli mi olur) ve sair masaüstü yayıncılık programlarında kullanabileceğim, hatta utanmadan bir de autocad, revit falan gibi programları da kullanırken işime yarayacak bir cihaz arıyorum. Şu an MX master ile microfostun zıttirik 2000 modeli arasında sağladığı konfor açısından fark yok.

    Tutuş şekilleri ve ergonomi konusu ayrı. Şu vatanın mağazalarındaki sepetlere atılmış, tavuk yumurtası kadar, sağından solundan ışık feşkirten kazuletlerden olmadığı sürece şemalinin önemi benim için yok. Bu işi yapan kullanıcılardan gelen yorumlar altın değerinde ancak yine de fikri olanların da değerli fikirlerini almak isterim. Teşekkürler.

    çok da tepem atarsa wacom'a yürürüm diyordum amma mükemmel ekonomi ve istikrar çerçevesinde şubat ayının siftahını 4 gün önce yapınca, açılmamaya ve wacom'u şimdilik hayallerimde yaşamaya karar verdim, malum bi çintik ver desem araba parası isteyecekler (Bkz:cintiq)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 18 Şubat 2020; 19:53:20 >



  • zor mu sorduk???
  • Mx master guzel mause tu halbuki neye oyle dediniz? Satmadiysaniz yani mause'a para vermeyin bence cok da farkli olmaz cunku mx masterdan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

    Mx master guzel mause tu halbuki neye oyle dediniz? Satmadiysaniz yani mause'a para vermeyin bence cok da farkli olmaz cunku mx masterdan.

    Satmadım, aldığım bi donanımı pek satma huyum yokyur, öyle ya da böyle kullanıyorum da; öyle reklamlarında dendiği gibi tuşlarına istediğimiz fonksiyonları atama olayı yok. Evet, ofis için gerekli fonksiyonlar tuşlara atanmış ve ufak tefek değişiklikler yapılmasına izin veriyor ama Fotoşoptaki kısayolları hadi geçtim kısa yolları ve fonksiyonları, en çok kullanılan ctrl ve alt tuşlarını canımın istediği tuşa atayabileceğimi hayal etmiştim. Bu arada böyle birşeyi "elbette yapabileceğimi" söyleyen zırtik vatan satış temsilcisine de selam olsun.

    Ha nedir, şu anda "lüküs" bir mouse kullanarak millete hava atma güdümü tatmin ediyorum, (ki böyle bi derdim ve amacım olmasa da kendimi avutuyorum napim) ama teknik olarak kullandığım microfost2000 den çok çok da farkı yok, ergonomi olarak değerlandirmeye değmeyecek kadar önde. (ofis kullanımında 2000'i fena döver, o da ayrı bi konu)

    Şimdi sorun şu: 3 makina, 2 mouse var. Yani öyle ya da böyle bir tane alacağım. MX zaten kullanımda. Derdim MX i alırkenki gibi tonla para dökmeden ağzı burnu düzgün bir zımbırtı alabilmek. O yüzden akıl danışmak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hort.

    Dert gene aynı.
    Fotoşok, dekupe ve fare. Ne alsak.???

    Mikrozortun fareleri çörtledi, A101 mouse'ları gibi, ben sağa çekiyorum ok sola gidiyor.
    O dangozlarla dekupe yapmayı becerene yarım kokoreç.
    Elde 3 bilgisayar, çalışılabilir 1 MX master... Sıyıracam.
  • İnatla hort.

    Dekupe için mouse lazım dostlar?

    Ergonomi, fiyat vesair önemli değil. Tek derdim suntalam masa üstünde imleci istediğim yere gitsin.
    Şu ana kadar MX master bu işi çok ama çok iyi yaptı.
    Ancak son zamanlarda logi ile ilgili bir sürü şey söylenmekte.
    Çıkamadım işin içinden. N'etsek, MX master'ları ikilesek mi?
  • MM830 modelimizi önerebilirim aslında size. Oyuncular için özel olarak üretilmiş olsa da, sol kısımda bulunan D-PAD kısmını özelleştirerek kısayol atayabilirsiniz yazılım sayesinde. DPI ayarı sayesinde dilediğiniz hızda ayarlayabilirsiniz fareyi. Böylece sağa sola kayma yaşamazsınız.
    https://www.zoccoshop.com/cm-mm830-optik-rgb-oled-ekranli-gaming-mouse-pmu6455

    Suntalam üzerinde her mouse çok iyi performans vermeyebilir. Bunun yanına mousepad almanızı da öneririm. Bu bizim faremiz için değil de her fare için geçerli bir öneri.
  • Coolermaster_Türkiye kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Şu ana kadar MX master cam yüzey dahil bir sıkıntı yaşatmadı. Dediğiniz ürünü de deneyeceğim ilk fırsatta. Sağolun.
    stc-t01'in zamanında verdiği kadar kalite hissi verirse neden olmasın (12. senesinde, halen o kasayı kullanmaktayım, merak ediyorum; öyle bir şey ürettiği için pişman mı c.master, zira sonraki makinemi de o kasaya toplayacağım )
  • rabitelli kullanıcısına yanıt

    Selamlar aynı dertten muzdaribim. Tek farkı ben extra tuşlar aramıyorum. Eğer güzel titmeyen bir mouse bulduysanız modeli yazarsanız memnun olurum.

  • feylosoft kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki mx master dışında bana uyan yok.

    Tuş??? Sadece sağ ve sol tıklama butonları ve roll kullanıyorum, diğerlerine boşa para vermiş oluyorum ama n'apalım.


    Şu A101 e gelen lenovo'dan bizimkiler pek memnunlar ama dekupe ve foto işlemede kullanmadım. 50 liralık da bişey. Hoplama zıplama yok.

  • Ben logitech m510 aldım geçen gün. 160 tl civarı. Orta boy ve sağlam bir duruşu var. Bir kaç iş yaptım ve çok memnun kaldım.

  • feylosoft kullanıcısına yanıt

    Ehonomi çoh eyi ya; o yüzden günde 15-20 ürün çekerken artık ayda 1-2 kez çekim işi geliyor. Vaz geçtim. A101'e gelirse lenovo mouse alacam bi tane daha. Aldığımı bizimkiler kullanıyor, hiç sorunsuz. 50TL bu "ehonomiye" çok bile, benden bu kadar.


    Elimdeki MX Master'a da gözüm gibi bakıyorum. Bataryası çörtlerse değiştiririm. Gittiği yere kadar gider. Sonrasında emekli olurum zati. 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.