Şimdi Ara

GPU kullanımı yüksek olması iyi mi kötü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • battlefield 3 de gpu kullanımım %70-75 lerde geziyor ama 60 fps alabiliyorm. %100 olmaması kötü müdür iyi midir, driver la alakalı olabilir mi beni bilgilendirirseniz sevinirim






  • gpu kullanımının yüksek olması sisteminizde işlemci kaynaklı bir darboğazın olmadığını gösterir ve iyi birşeydir. oyunlar söz konusu olduğunda özellikle yüksek çözünürlüklerde yük daha çok ekran kartına bindiği için işlemci faktörü biraz daha geri planda kalır.

    yüksek gpu kullanımı ekran kartınızdan daha fazla yararlandığınızı ve sistemin olması gerektiği gibi çalıştığını gösterir.
  • ornek gosterdigin oyun problemli multisinden bahsediyorsun cunku single denersen %99 oluyor.multide %65'ti son baktigimda.haritaya gore 62-66 fps ortalama oynuyorum 1920 high ayar.
  • Gpu yükünün az olmasının da bir anlamı var fazla olmasının da. Eğer aldığınız fps monitörünüzün yenileme hızı (Hz) ile eşit ise , gpu yükünüz ne kadar az ise ekran kartınız da o oyun için o kadar güçlü demektir ve oyunun ayarları en yüksekte değilse ayarları yüksetlebilirsiniz demektir. Gpu yükünün düşük olması nedeniyle hemen darboğaz sorunu var diyemezsiniz. Darboğazı anlamak için donanımı zorlayacak bir oyun bulduktan sonra olabilecek en yüksek ayarda oynayın. Bu ayarlarda genelde fps , yenileme hızına eşit ve az olur ve gpu yükü %100 olur (Ekran kartı güçlü ise fps fazla da olabilir. Test etmek için vsync ve framelimiter gibi öğeler kapalı olmalı). Buna darboğaz yok diyebiliriz. Sonuçta ekran kartının tam gücünü görmüşsündür. Ancak gpu yükü az ve fps de az ise buna darboğaz denilebilir. Önemli olan (ve kısaca) düşük yükte aldığın fps nin monitörünün yenileme hızından az olmamalıdır. Bir de darboğaz durumunda genelde oyunlarda düşük ayarda da yüksek ayarda da az fps ve az gpu yükü görüyorsan buna da darboğaz diyebilirsin.




  • mesela işlemci %40 da ekran kartı %100 de ise işlemcide darboğaz yok hatta o ekran kartından 3 tane taksan bile darboğaz yapmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.