Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (400. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.438
Cevap
591
Favori
2.272.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dabu D kullanıcısına yanıt

    2 markanın da farklı görme açılı camları var. Arka yüzünü atarsanız daha net bilgi vermemiz mümkün. Bu arada annenizin ilk progresif gözlüğü mü ? Uzak numaraları miyop mu hipermetrop mu ? Gözlük seçiminiz nasıl oldu ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    4 Ocak 2021 tarihli, görseldeki reçetemle İstanbul Bakırköy’deki gözlük mağazalarından fiyatlar aldım.


    Üç aşağı beş yukarı bütün dükkanlarda aynı süreç yaşanıyor: Optisyen arkadaş reçeteyi alıyor, masaya karşılıklı oturuyorsunuz. Bir sürü firmanın fiyat kataloglarından birini alıyor, ilgili sayfayı açıp size anlatmaya başlıyor. Sorular soruyor, sizi dinliyor, buna göre cam öneriyor. Bana ilk önce Japon firmasının fiyat listesini çıkardı. Birlikte bir cam seçtik. Tabii bu arada masanın vazgeçilmez aksesuarı hesap makinesi. Hesap makinesi sürekli çalışıyor; ben de bir yandan izliyorum. Camın tanesi 4000 lira. İkisi 8000 lira. Bu liste fiyatıymış. Gerçekten de öyle; listede ben de fiyatı gördüm. Ama kampanya varmış😊 Önce 4000 yazdı, çarpı iki yaptı. Ekranda 8000 göründü. Bu rakamı liste fiyatı olarak bana gösterdi. Sonra bu rakamı 0,6 ile çarptı (%40 indirim yapmanın pratik yolu; kendisini takdir ettim); bana olacak fiyatı (4800 TL) gösterdi. Ben gözlük camları için o kadar para ödemek istemediğimi söyleyince başka alternatifler gösterdi. Düşüneceğimi söyleyip, teşekkür edip ayrıldım.


    Buradan sonra 3 mağaza daha dolaştım. Çerçeve hariç, sadece iki cam maliyeti olarak, farklı markalara ait, birbirine benzer özellikler için 3500 ile 4800 lira arasında fiyatlar çıkardılar. Tüm optisyenlere teşekkür ederek Bakırköy’den ayrıldım.


    Hem çerçevem kırıldığı hem de cam numaram değiştiği için gözlüğümü yaptırmam gerekiyordu. Gözlüğümü, muhtemelen hepinizin bildiği Hong Kong firmasından sipariş ettim. Yaklaşık 3 haftada da dünyanın öbür ucundan bana ulaştı.


    Bana sadece camlar için 3500-4800 lira arası fiyat çıkarılan bir ürünü, iki cam + titanyum çerçevesi ile, kargo ve gümrük vergisi dahil olmak üzere yaklaşık 1300 liraya almış oldum. Tabii bundan sonra asla Türkiye’den gözlük almam. Türkiye’deki gözlük mağazalarına şimdiye kadar ödediğim cam + çerçeve parası 30 bin lirayı geçmiştir. Ama artık benden 1 lira dahi alamayacaklar. Yaptırdığım gözlüğümün reçetesi şu:


    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!


    Türkiye’deki gözlük pazarında nasıl bir tezgâh kurulmuşsa artık! Liste fiyatından bir çırpıda %40 indirim yapıldığında dahi, karşınıza çıkan fiyatın üçte birine, dörtte birine, dünyanın bir ucundan ürün alınabiliyor. Bu arada, gözlüğüm için seçtiğim kaliteli titanyum çerçevenin benzerleri de, burada baktığım dükkanlarda 800+ lira idi. Böyle bir fark artık kabul edebileceğim bir durum değil. Camlarım sadece 105 dolar tutmuş; yani bugünkü kurla (7,33 TL) 800 liranın altında. Çerçeve 40 dolar; yani bugünkü kurla 300 liranın altında. Kaplaması, kargosu, gümrük vergisi, her şey dahil 1300 lira bile değil.


    Gecikmeli de olsa bu uyanışı yaşadığım için ve en ucuz alternatifte bile en az 2000 lira cebimde kaldığı için hem mutluyum hem de çok akılcı bir alışveriş yaptığımı yaşayarak gördüm.


    Sonuç: Erişilebilir ve etik rekabet her zaman tüketicinin lehinedir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: dabu

    Merhaba,

    Annemin yakın gözlüğü tak çıkar yapmaktan bıkmasından dolayı progresif cam yaptırmaya karar verdik.

    Google da araştırınca CK Optik'in bu konuda iyi yorumları olduğunu gördük. Burada Novax marka camlarla 2300 TL ödeyerek gözlüğü yaptırdık ama annemin gözlüğün yakını gösterdiği yer çok küçük boynumu milim oynatsam göremiyorum şikayetleri ile geri gittik. Gözlüğün kusursuz olduğu konusunda o kadar ısrarcı bir tavır sergilediler ki 1,5 saat uğraş ile incelemeye bırakabildik. Fabrika camın kusurlu olduğunu bildirdi ve yenisi yapıldı. Yenisini de 1 hafta denedi ve 2 gözün aynı anda net göstermemesi aşırı baş ağrısı şikayetleri ile geri gittik. Bu sefer para iadesi istedik ama vermeye yanaşmadılar. Size daha iyi camdan daha iyisini yapacağız diye ikna etmeye çalıştılar. Daha iyisinde gözümüz yok, biz bize vaad edileni vermelerini istiyoruz. Bir emekli maaşını verip rezillik çekiyor annem. Neyse sonuçta bugün daha iyisi diye iddia edilen camlarla hazırlanmış gözlüğü aldık. Verdikleri cam sertifikası VisionArt. Bir hafta kullanıp deneyecek bu camların düzgün yapılıp yapılmadığı da o zaman belli olacak.

    Bu arada numaralarda muayenede sıkıntı yok. Bu gözlükten randıman alamayınca Atasun indirimden yakın gözlüğü aldık 250 TL'ye, cam gibi görüyorum çok memnunum diyor.

    Bu başlıkta bu konuyu eminim iyi bilen vardır. Bu VisionArt Novax ile eşdeğer midir? Söylediğim gibi daha iyisinde gözümüz yok ama ödediğimiz paradan daha düşük bir ürünle de kandırılmak istemiyoruz.

    Bu mesaj bana gene gözlük camı sektörünün işleyişindeki anlaşılması zor durumu gösterdi. Şöyle ki: Bir satıcıya gidiyorsunuz, ücreti karşılığında size özel yapılmış bir ürünü satın alıyorsunuz. Üründen memnun olmuyorsunuz. Satıcı çok rahat bir şekilde, başka firmadan size özel ikinici bir ürün yaptırıyor. Nasıl kârların söz konusu olduğu çok net görülebiliyor. Bu arada, söz konusu ürün freeform gözlük camı olduğu için sadece o kişinin numaralarına göre, o kişiye özel olarak yapılıyor. Yani satıcının, yaptırdığı ilk ürünü tekrar başkasına satması mümkün değil.


    Bir terziye gidip, tamamen kendi beden ölçülerimize göre, kendi seçtiğimiz kumaştan, kendi istediğimiz modelde bir takım elbise diktirdiğimizi düşünelim. Elbiseyi bir hafta giyip terziye geri götürdüğümüzü ve elbisenin içinde rahat edemediğimizi söylediğimizi düşünelim. Terzi bize "Tabii ki efendim, size başka bir kumaştan yeni bir elbise dikeyim" der mi? Terzinin bunu demesi, hayatın olağan akışına uygun bir durum değil. Terzi bize ücretsiz yeni bir elibiseyi ancak şu durumda diker: Eğer bizden ilk başta bir elbise yerine 2, 3, 4 takım elbise parası almışsa...


    Zihnimdeki şeytan bana bunları düşündürdüGÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! 





  • Fiyat aldığınız markalar dünyaca tanınmış , belli kalite standartlarında üretim yapan firmalar. Buradan bmw fiyatı sordum hindistandan tata getirdim gibi bir şey olmuş. Tekerleği var mı var , kliması var mı var gibi benzetme olmuş . Standart hmc kaplama yapmışlar progresive cam takmışlar (görme açısı belli değil tabii). Amaç uygun fiyatlı almaksa Türkiye'den daha ucuza alabilirdiniz. Elmayla armutu karıştırmayıp şu marka şu özellikli cam Türkiye'de 3x lira başka ülkede aynısı x lira deseydiniz gayette haklı bulurdum sizi.Liste fiyatları konusunda üretici firmalar satış yoğunluğuna göre optikçilere belli iskontolar uyguluyor. İskontosuz çalışan biri liste fiyatına satabilirken iskontosu yüksek olanda müşteriye ona göre fiyat belirliyor. (Liste fiyatları da olması gerekenden biraz daha yüksek buna çok karşı çıkmayacağım. Zaten liste fiyatından satış yapan optikçi bulamazsınız.)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ŞAMAN kullanıcısına yanıt

    Eminim sektörün işleyişini anlamak güçtür ama ben bizim durumumuzun bahsettiğiniz konu gibi olmadığını düşünüyorum. Biz kapris olsun, beğenmedik vs diye değişim istemedik. Gerçekten hatalı üretilmiş bir ürünü vermişlerdi bize.

    Fabrikaya cam incelemeye gidince zaten bu camın görüş alanı hiç yok diyip fabrika ücretsiz değişim yaptı. Yani optik firması bizim yüzümüzden zarara uğramadı. Zaten böyle bir şeyi biz de istemeyiz.

    Bize hatta elindeki progresif camları geri yolladıklarını, bu hatanın farkedilmesi sayesinde üretim sürecinde kullanılan yazılımların güncelleneceklerini söyledi satışı yapan kişi. Ne kadar doğrudur bilemem tabii.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alicanarslann A kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    İlk progresif gözlüğü evet. Uzakları miyop. Gözlüğü firmasının tavsiye ettiği büyük camlı modellerden seçtik. Şuan işteyim eve geçince kartların arka yüzünü de çekip atayım. Cevabınız için çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlükçü ve Optisyen değilim ama 55 yıldır (son 30 yıldır da progresif) gözlük kullanan ve bu gözlükleri ülkemiz esnafından, yurtdışı esnafından ve internetden satın alan defalarca yanılan ve yanıltılan aldatılan ve son 20 yıldır da gözlükçü esnafına güvenmek yerine işin esaslarını öğrenmeye çalışan bir ağabeyiniz olarak buraya yeni gelip fikir almaya çalışanlar için bir kaç not düşmeme izin verin lütfen;


    Gözlük camlarını alırken bilmemiz gereken da aynen otomobil almak istediğimizde bilmemiz gerekenler ile aynıdır. Konfor demek maliyet demektir. Çerçeve seçimi de bilhassa progresif cam kullanalar için önemi büyüktür. Ama sağlıklı ve konforlu görüş için esas olan doğru veya yeterli optik cam seçimidir.


    Yani Bütçemize göre hangi markanın hangi modelini almalıyız?

    Tabii araçlar, modelleri ve fiyatları konusunda herkes bilgili ya da gerektiğinde bilgiye ulaşmak kolay. Ancak Gözlük camları konusunda herkese açık yeterli bilgi yok ve ulaşmak mümkün değil.


    Almadan önce Bilmemiz gereken yani gözlükçülere sormamız gereken, optik Camların birçok özellikleri ve çeşitleri var, ilk aklıma gelenler (tabii dahası da var);


    • Malzemeleri nedir,
    • Hangi teknoloji, üretim yerli mi yabancı mı?
    • Çapları Büyüklükleri (göz merceklerine ve çerçeveye uyumu açısından),
    • Abbe değeri ve önemi, Kendimizi mi güzel gösterelim yoksa biz mi güzel görelim ya da her ikisi birden mi sorusu, Abbe ve inceltme değerlerindeki avantaj ve dezavantajlar,
    • İnceltme gerekecek mi, gerekecek ise oranları, maliyetine etkisi,
    • Güneşte Renk değişimi istenirse, Hangi teknoloji uygulanacak, Renk değişiminde kararma ve açılma süresi kaç saniye, zaman içinde sararması,
    • Sağlamlık sorunu, kırılma çizilme ve kenarlardan pırtlama ihtimali,
    • Kaplama çeşitleri ve ihtiyacı, yansıma önleyiciliği, UV ışıklarına (son zamanlarda bir de mavi ışık önleme çıktı) karşı koruması, buğulanma önleyici ve dahası,


    Gözlükçümüzün, optisyenimizin bize doğru cevapları vereceğini varsaymak ve güvenmekten başka çıkar yolumuz yok gibi. Sorun da burada, hangi esnafa ne kadar güvenebiliriz?


    Ayrıca emin olmamız gereken diğer konular da; Güvendiğimiz bu esnaf ve/veya çalışan optisyeni işinde ne kadar bilgili ve tecrübeli? Ne miktarda olursa olsun Bedelini ödeyeceğimiz camları çerçevemize hatasız (progresif ise bu hassasiyet çok daha önemli) ve doğru monte edebilecek mi? Bunun için elinde yeterli alet edevat var mı? Sadece mercek mesafesini ölçerek progresif camlar doğru monte edilebilir mi?


    Sonuç olarak herkes fakirleşirken optik cam çeşitlemesi de fiyatları da giderek artıyor. Bütçemiz ve Memnuniyetimiz için doğruyu bulmak da giderek zorlaşıyor.


    Tüm gözlük alıcılarına en büyük dileğim; giderek işi zorlaşan ve daha az kazanan ama meslek ahlakından uzaklaşmadan geçinmeye çalışan gözlükçü esnafı ile karşılaşmaları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 29 Ocak 2021; 13:37:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alicanarslann

    Fiyat aldığınız markalar dünyaca tanınmış , belli kalite standartlarında üretim yapan firmalar. Buradan bmw fiyatı sordum hindistandan tata getirdim gibi bir şey olmuş. Tekerleği var mı var , kliması var mı var gibi benzetme olmuş . Standart hmc kaplama yapmışlar progresive cam takmışlar (görme açısı belli değil tabii). Amaç uygun fiyatlı almaksa Türkiye'den daha ucuza alabilirdiniz. Elmayla armutu karıştırmayıp şu marka şu özellikli cam Türkiye'de 3x lira başka ülkede aynısı x lira deseydiniz gayette haklı bulurdum sizi.Liste fiyatları konusunda üretici firmalar satış yoğunluğuna göre optikçilere belli iskontolar uyguluyor. İskontosuz çalışan biri liste fiyatına satabilirken iskontosu yüksek olanda müşteriye ona göre fiyat belirliyor. (Liste fiyatları da olması gerekenden biraz daha yüksek buna çok karşı çıkmayacağım. Zaten liste fiyatından satış yapan optikçi bulamazsınız.)

    Değerli optisyen arkadaşım, ilk olarak şunu söylemeliyim: Benim mesajım yukarıda. Mesajımda hiçbir marka adı kullanmadım. Bu tip eleştirilerde (ister olumlu ister olumsuz olsun) marka adı vermenin etik bir davranış olmadığını biliyorum. Markaları övme ve(ya) yerme peşinde değilim. Dolayısıyla, benim fiyat aldığım dükkanlardaki markaların dünyaca tanınmış markalar olduğunu söylemek fazla iddialı olmuş. İçlerinde yabancı markalar da var, tamamen Türk firmalar tarafından kurulmuş ve Türkiye'de üretim yapan, daha ucuz fiyat kataloglarına sahip yerli markalar da var. Ben gene ısrarla marka ismi vermemeye devam edeceğim, ama fikir vermesi açısından sadece şunu söyleyebilirim: Benim fiyat aldığım camlar arasında, yerli bir markanın 1.6 Wizard (bunu siz anlamışsınızdır) camına en ucuz fiyatı aldım. Daha da ucuz alternatifler mutlaka vardır. Ama şimdiye kadar, ben bundan daha alt segmentte bir gözlük yaptırmadım.


    Bana biraz kahve sohbeti havasında bir klişe gibi göründüğü için, BMW-Tata konusunda bir şey yazmam. Fakat gözlüğümü (sizin yakıştırmanızla) Tata klasmanında bir yerde yaptırmadım. 2003'te ABD'de kurulmuş, Çin'de üretim yapan, 2018'e kadar 15 yıl içinde 20 milyondan fazla gözlük üretip satmış bir firmadan yaptırdım.


    Benim için hepsinden daha önemlisi ise, tüketici olarak benim memnuniyet düzeyim. Yukarıda sas-sas isimli kullanıcı da yazmış; defalarca yanıldığını ve yanıltıldığını söylemiş. Ama görülüyor ki, bu sayede şu anda "uzman optik müşterisi" düzeyine ulaşmış. Ben de şimdiye kadar kaç çerçeve, kaç cam, kaç gözlük mağazası değiştirdiğimi hatırlamıyorum. Bana yapılan bir progressive gözlük nedeniyle, bir yıl boyunca bilgisayar ekranına kafamı neredeyse geriye yaslayarak baktığım zaman da oldu, bana hiç PD mesafemi ölçmeden gözlük yaptıran optisyen de oldu. Tabii bunlar, her meslekte olabilecek bireysel yetersizliklerdir. Genelleme yapmak da haksızlık olur.


    Sonuç olarak, yurt dışından aldığım ve şu an kullanmakta olduğum gözlüğüm, (uzak-orta-yakın) tüm görüş mesafeleri kusursuz ayarlanmış, güneş altında makul zamanda kararan, iç mekana girince makul zamanda eski haline dönen, kafama zorlayıcı hareketler yaptırmayan, bir önce kullandığım alt segment yerli camdan daha konforlu bir görüş sunan bir ürün oldu. Üstelik, buradan alsam ödeyeceğim miktarın yarısından çok daha az bir fiyata bu mal+hizmet karmasını almış oldum.


    Kim ne derse desin, son kullanıcı olarak, "bir mal+hizmet karmasına ne kadar ödedim ve karşılığında benim hayatıma hangi değeri kattı?" sorularının cevabı, benim memnuniyet düzeyim ve satın alma kararlarım için yeterli referanstır.


    Zaten tam da bu memnuniyetim sayesinde; aynı reçetemi, aynı firmadan, farklı renkte bir çerçeveyle, yedek gözlük olarak tekrar sipariş vereceğimGÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! 


    Son mesajı: Erişilebilir ve etik rekabete açılan sektörlerde, firmalar ya uyum sağlarlar ya da sektörün geçmişindeki yerlerini alırlar. İş hayatı bunun örnekleriyle doludur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: dabu

    Eminim sektörün işleyişini anlamak güçtür ama ben bizim durumumuzun bahsettiğiniz konu gibi olmadığını düşünüyorum. Biz kapris olsun, beğenmedik vs diye değişim istemedik. Gerçekten hatalı üretilmiş bir ürünü vermişlerdi bize.

    Fabrikaya cam incelemeye gidince zaten bu camın görüş alanı hiç yok diyip fabrika ücretsiz değişim yaptı. Yani optik firması bizim yüzümüzden zarara uğramadı. Zaten böyle bir şeyi biz de istemeyiz.

    Bize hatta elindeki progresif camları geri yolladıklarını, bu hatanın farkedilmesi sayesinde üretim sürecinde kullanılan yazılımların güncelleneceklerini söyledi satışı yapan kişi. Ne kadar doğrudur bilemem tabii.

    Hocam, ben sizi eleştirmek için yazmadım mesajımı. Sadece, sorguladığım bir konuya gerçek hayattan bir örnek oluşturduğu için sizin mesajınıza gönderme yaptım.





  • Merhaba arkadaşlar. Çocuk için gözlük ve lens almamız gerekiyor.


    Bu konuda çok cahilim . Hangi yolları izlemek gerekir. Nelere dikat etmeliyim ?

    5 yıl evvel almıştık. Çerçevesini beğeniyor hala. Sadece camları taktırıp , lens alacağız ?

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAMAN



    4 Ocak 2021 tarihli, görseldeki reçetemle İstanbul Bakırköy’deki gözlük mağazalarından fiyatlar aldım.


    Üç aşağı beş yukarı bütün dükkanlarda aynı süreç yaşanıyor: Optisyen arkadaş reçeteyi alıyor, masaya karşılıklı oturuyorsunuz. Bir sürü firmanın fiyat kataloglarından birini alıyor, ilgili sayfayı açıp size anlatmaya başlıyor. Sorular soruyor, sizi dinliyor, buna göre cam öneriyor. Bana ilk önce Japon firmasının fiyat listesini çıkardı. Birlikte bir cam seçtik. Tabii bu arada masanın vazgeçilmez aksesuarı hesap makinesi. Hesap makinesi sürekli çalışıyor; ben de bir yandan izliyorum. Camın tanesi 4000 lira. İkisi 8000 lira. Bu liste fiyatıymış. Gerçekten de öyle; listede ben de fiyatı gördüm. Ama kampanya varmış😊 Önce 4000 yazdı, çarpı iki yaptı. Ekranda 8000 göründü. Bu rakamı liste fiyatı olarak bana gösterdi. Sonra bu rakamı 0,6 ile çarptı (%40 indirim yapmanın pratik yolu; kendisini takdir ettim); bana olacak fiyatı (4800 TL) gösterdi. Ben gözlük camları için o kadar para ödemek istemediğimi söyleyince başka alternatifler gösterdi. Düşüneceğimi söyleyip, teşekkür edip ayrıldım.


    Buradan sonra 3 mağaza daha dolaştım. Çerçeve hariç, sadece iki cam maliyeti olarak, farklı markalara ait, birbirine benzer özellikler için 3500 ile 4800 lira arasında fiyatlar çıkardılar. Tüm optisyenlere teşekkür ederek Bakırköy’den ayrıldım.


    Hem çerçevem kırıldığı hem de cam numaram değiştiği için gözlüğümü yaptırmam gerekiyordu. Gözlüğümü, muhtemelen hepinizin bildiği Hong Kong firmasından sipariş ettim. Yaklaşık 3 haftada da dünyanın öbür ucundan bana ulaştı.


    Bana sadece camlar için 3500-4800 lira arası fiyat çıkarılan bir ürünü, iki cam + titanyum çerçevesi ile, kargo ve gümrük vergisi dahil olmak üzere yaklaşık 1300 liraya almış oldum. Tabii bundan sonra asla Türkiye’den gözlük almam. Türkiye’deki gözlük mağazalarına şimdiye kadar ödediğim cam + çerçeve parası 30 bin lirayı geçmiştir. Ama artık benden 1 lira dahi alamayacaklar. Yaptırdığım gözlüğümün reçetesi şu:



    Türkiye’deki gözlük pazarında nasıl bir tezgâh kurulmuşsa artık! Liste fiyatından bir çırpıda %40 indirim yapıldığında dahi, karşınıza çıkan fiyatın üçte birine, dörtte birine, dünyanın bir ucundan ürün alınabiliyor. Bu arada, gözlüğüm için seçtiğim kaliteli titanyum çerçevenin benzerleri de, burada baktığım dükkanlarda 800+ lira idi. Böyle bir fark artık kabul edebileceğim bir durum değil. Camlarım sadece 105 dolar tutmuş; yani bugünkü kurla (7,33 TL) 800 liranın altında. Çerçeve 40 dolar; yani bugünkü kurla 300 liranın altında. Kaplaması, kargosu, gümrük vergisi, her şey dahil 1300 lira bile değil.


    Gecikmeli de olsa bu uyanışı yaşadığım için ve en ucuz alternatifte bile en az 2000 lira cebimde kaldığı için hem mutluyum hem de çok akılcı bir alışveriş yaptığımı yaşayarak gördüm.


    Sonuç: Erişilebilir ve etik rekabet her zaman tüketicinin lehinedir.

    Hangi site bu acaba paylaşabilir misiniz? Zenni gibi duruyor ama Türkiye ye gönderimi durdurmuşlardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chrollo lucifler -- 29 Ocak 2021; 16:26:2 >




  • Chrollo lucifler C kullanıcısına yanıt

    Chrollo lucifler, mesaj gönderdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAMAN



    4 Ocak 2021 tarihli, görseldeki reçetemle İstanbul Bakırköy’deki gözlük mağazalarından fiyatlar aldım.


    Üç aşağı beş yukarı bütün dükkanlarda aynı süreç yaşanıyor: Optisyen arkadaş reçeteyi alıyor, masaya karşılıklı oturuyorsunuz. Bir sürü firmanın fiyat kataloglarından birini alıyor, ilgili sayfayı açıp size anlatmaya başlıyor. Sorular soruyor, sizi dinliyor, buna göre cam öneriyor. Bana ilk önce Japon firmasının fiyat listesini çıkardı. Birlikte bir cam seçtik. Tabii bu arada masanın vazgeçilmez aksesuarı hesap makinesi. Hesap makinesi sürekli çalışıyor; ben de bir yandan izliyorum. Camın tanesi 4000 lira. İkisi 8000 lira. Bu liste fiyatıymış. Gerçekten de öyle; listede ben de fiyatı gördüm. Ama kampanya varmış😊 Önce 4000 yazdı, çarpı iki yaptı. Ekranda 8000 göründü. Bu rakamı liste fiyatı olarak bana gösterdi. Sonra bu rakamı 0,6 ile çarptı (%40 indirim yapmanın pratik yolu; kendisini takdir ettim); bana olacak fiyatı (4800 TL) gösterdi. Ben gözlük camları için o kadar para ödemek istemediğimi söyleyince başka alternatifler gösterdi. Düşüneceğimi söyleyip, teşekkür edip ayrıldım.


    Buradan sonra 3 mağaza daha dolaştım. Çerçeve hariç, sadece iki cam maliyeti olarak, farklı markalara ait, birbirine benzer özellikler için 3500 ile 4800 lira arasında fiyatlar çıkardılar. Tüm optisyenlere teşekkür ederek Bakırköy’den ayrıldım.


    Hem çerçevem kırıldığı hem de cam numaram değiştiği için gözlüğümü yaptırmam gerekiyordu. Gözlüğümü, muhtemelen hepinizin bildiği Hong Kong firmasından sipariş ettim. Yaklaşık 3 haftada da dünyanın öbür ucundan bana ulaştı.


    Bana sadece camlar için 3500-4800 lira arası fiyat çıkarılan bir ürünü, iki cam + titanyum çerçevesi ile, kargo ve gümrük vergisi dahil olmak üzere yaklaşık 1300 liraya almış oldum. Tabii bundan sonra asla Türkiye’den gözlük almam. Türkiye’deki gözlük mağazalarına şimdiye kadar ödediğim cam + çerçeve parası 30 bin lirayı geçmiştir. Ama artık benden 1 lira dahi alamayacaklar. Yaptırdığım gözlüğümün reçetesi şu:



    Türkiye’deki gözlük pazarında nasıl bir tezgâh kurulmuşsa artık! Liste fiyatından bir çırpıda %40 indirim yapıldığında dahi, karşınıza çıkan fiyatın üçte birine, dörtte birine, dünyanın bir ucundan ürün alınabiliyor. Bu arada, gözlüğüm için seçtiğim kaliteli titanyum çerçevenin benzerleri de, burada baktığım dükkanlarda 800+ lira idi. Böyle bir fark artık kabul edebileceğim bir durum değil. Camlarım sadece 105 dolar tutmuş; yani bugünkü kurla (7,33 TL) 800 liranın altında. Çerçeve 40 dolar; yani bugünkü kurla 300 liranın altında. Kaplaması, kargosu, gümrük vergisi, her şey dahil 1300 lira bile değil.


    Gecikmeli de olsa bu uyanışı yaşadığım için ve en ucuz alternatifte bile en az 2000 lira cebimde kaldığı için hem mutluyum hem de çok akılcı bir alışveriş yaptığımı yaşayarak gördüm.


    Sonuç: Erişilebilir ve etik rekabet her zaman tüketicinin lehinedir.

    Hocam görüşünüzde haklı taraflarda var ama ithamlariniz çok ağır


    Öncelikle 1 firmanın yaklaşık 10 a yakın progressivve modelleri var bu hammaddesi, inceltmesi, kaplama kalitesi,cam üretim yazılımı ve firma markalaşması gibi ürün fiyatları değişkenlik sağlıyor..

    Kısaca ben size 500 lira tutucak progressivve de yaparım 7000 tutucak progressivve cam da yaparım..

    Haklı dediğim tarafınız her meslekte olduğu gibi optisyenlik mesleğinin içinde de çürük elmalar vardır..


    Optisyen arkadaş oncelikle yapması gereken şey progressivve kullanım alanlarınızı tespit edip, ona göre cam modeli önermeli..Yani sizin 1000 liralık progressivve işinizi gorebilecekken niye 7 bin liralık bir cam öneriyim..niye tekellesmis büyük firmaları niye zengin ediyim..

    Siz şimdi diceksiniz ki sen de buna göre para kazanicaksin?

    -Dogrudur maliyet arttıkça kar payı her işte olduğu gibi bunda da artar..

    *Ama misal sizin dediğiniz bunca zamandır 30 k para verdim gözlüğe siz bu 30 k yi parça parca 3-4 farklı dükkana belki daha fazla dükkana yayılmıştır..

    Ben size en uygun en iyi fiyat performans ürünü vericem ki hem siz 30 k masraf yapmicaksiniz diyelim 20 k masraf yapicaksiniz..benim doğru ve size uygun önerilerimle kısa dönemde zarar edicem ama uzun dönemde harcamakta olduğunuz 20 k direk bana gelicek yani kazan kazan politikası gibi..

    Böyle dusunmeyip anı yaşayıp düşünen esnaf arkadaşlarımız çok olduğundan ben bundan ne koparırsam kârdır düşüncesi var. YANLIŞ..


    Size bir önerim; çok numaranız degisiyorsa sürekli gözlük yaptiriyorsaniz bir kere masrafa girin akıllı mercek taktirin..


    Türkiye'yi Hong Kong u geçelim İstanbul'dan çıkın bi sakarya bı kocaeliye gidin aynı ürünü daha uyguna alabilirsiniz çok uzaklara gitmeye gerek yok.. tabii 7 k lik cami 1 e 2 veya 3 e alırsınız demiyorum..tabii ki istanbul gibi metropol ve yaşam şartları zor bı şehrin kazanci daha yüksek olmalı (kira vergisi algısı)


    Benim yaşadığım yer küçük şehir.. Yazın çok gurbetçi gelip bizden gözlük alır...sebebi almanyadaki fiyat buradaki fiyat farkini ben duyduğumda dizin gibi vay anasını dedim..hatta acican Almanya da dükkan parayı kirican diye düşündüm ama oranın da ona göre kirası vergisi algisi vardır..


    Son olarak gözlüğe dönersek eğer


    Progressivve cam özel camdır;

    PD alınması, odaklanması, çerçeve secimi,cam model seçimi, gözlük ayarlanmalari gibi şeyler yapılmadan gözlükten verim almanız zorlaşır..onu nasıl halletiniz merak ediyorum..


    Cam model kesimi= kör noktasından kör noktasına adları değişir onu bahsetmek istedim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çerçeve modelinize göre inceltme bile yaptırmaya gerek yok.

    -cerceveveniz tam kapalı çerçeve ise inceltmesiz isteyin..abbe değeri yüksek olur..


    Ama altı açık (nilor) çerçeve ise 1.56 %25 inceltme işinizi görür..

    Çerçevesiz gözlük(faset) ise zaten kırılmaz cam indeksi olması gerekir o da %40 inceltme gerekir..


    Trans 7 veya trans 8 i de çıktı isterseniz onu da isteyebilirsiniz..

    Biraz daha uygun maliyetli olsun derseniz Hybrid kolormatik yaptırabilirsiniz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mma

    Merhaba;


    Camlarım çizildiği için değiştireceğim. Camlar konusunda bilgim yok.

    Seçeneklerim ve fiyatları konusunda yardımcı olmanızı rica edeceğim.

    İki göz arasında derece farklarının fazla olması cam seçimini etkiler mi?


    Fiyat açısından net bişey diyemem..


    Ama inceltme olarak birine sağ camı 1.56 %25 inceltme sol gözünüzü 1.50 yani inceltmesiz yaptırabilirsiniz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alicanarslann A kullanıcısına yanıt

    Hocam tekrar merhaba,

    Camların bilgisinin olduğu fotoğrafları ekliyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar sol 6 sap 4 astiğmat gözlük kullanıyorum. Kukkandığım gözlük deforme olduğu için yeni gözlük sipariş verdim aynı numaralar kolormatik ve inceltilmiş ama eski gözlük ten farklı gözlerimi rahatsuz etti yordu geri götürdüm incekenmek üzere geri gönderdiler fiyatta 650 lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dabu

    Hocam tekrar merhaba,

    Camların bilgisinin olduğu fotoğrafları ekliyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    slm, Novax Trion 3D taktırdığınız bu camlar kullanıcıyı mutlu etti mi?

    Çerçeve hariç sadece camlar kaça maloldu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 30 Ocak 2021; 13:22:6 >




  • sas_sas kullanıcısına yanıt

    Hayır hiç etmedi. 2 kez değişime gitti ve camlar kusurlu çıktı. 2000 tl verdik camlarına 300 çerçeveye. Sonunda visionart ile değiştiler ama daha yeni denemeye başladı. Umarım memnun kalırız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha net anlaşılsın diye örnek vermiştim daha açıklayıcı yazayım o zaman.

    Öncelikle bahsettiğim durum alışveriş yaptığınız sitenin büyüklüğü , tanınırlığı ile alakalı değil. Bahsettiğim şey aldığınız mal+hizmeti basitleştirerek (uzak-yakın , kırılmaz ,renk değiştiren cam ve titanyum çerçeve)Türkiye 'ye göre yarı fiyatından daha ucuza aldım diyerek esnafın kurduğunu düşündüğünüz tezgah.

    Sağlıklı bir karşılaştırma yapmak için aldığınız ürünler ile karşılaştırma yaptığınız ürünlerin aynı standartlara sahip olması gerekir.

    Kendimce karşılaştırmayı şöyle yapayım :

    Aldığınız cam vision ease life rx 1.58 fotokromik standart kaplama.

    En muallakta bırakan kısım vision ease life ın Türkiye ' de satışı olmadığı için (diğer ülkelerde karşılaştırmasını bulamadım ) hangi segmentte olduğunu bilmiyoruz.

    2.si fotokromik özelliğin transition değil bilmediğimiz bir standartta olması.

    3.sü Türkiye ' de sorduğunuz camların hepsi belli kaplama özelliklerine sahipken sizin aldığınız camın standart kaplama olması.

    4.sü kırılmaz camın hammaddesi. (Trivex , policarbon olmayan abbe değeri yüksek , kırılmaya dirençli 1.6 lar )

    Çerçeve kısmında kullanılan titaniumun özelliklerine göre fiyat aralıkları çok değişiyor size gösterilen çerçevelerle , aldığınız çerçevenin kıyaslamasını yapamıyorum o yüzden.

    Bu saydıklarım ürün ile ilgili olanlar.

    Hizmet olarakta hastanın ihtiyacına uygun cam , çerçeve seçimini sağlıyacak , camlar konusunda hastanın ihtiyacına göre hastayı bilgilendirme , aldığınız camı uygun ölçülerde (pd , vertex ,pantoskopik açı, olucaksa bov-kov) sipariş verip montajlama , ileride oluşacak ayar bozuklukları , kulak mesafesi , burunluk değişimi gibi teknik destek , garanti ile ilgili bir sorun olduğunda birebir konuşabileceğiniz muhattap. Benim açımdan sağlıklı karşılaştırma böyle. Derdimi anlatabilmişimdir umarım.

    Etik çerçevede rekabet kesinlikle optisyenlik müesseselerinin gelişmesi ve son tüketicinin daha kaliteli hizmet alması açısından mühimdir.

    Son olarak tüketici olarak haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız optisyenlik müesseselrini bağlı olduğunuz ilin optisyen ve gözlükçü odasına şikayette bulunabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.