Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (370. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.462
Cevap
593
Favori
2.276.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haldir54

    Arkadaslar sol 0.50 miyop 2.25 astigmat sag 2.00 miyop 0.50 asrifmat icin essilor crizal forte dusunuyorum inceltme nasul olmali sizce standartinda 1.56 olarak geliyomus 290 tl 1.60 olunca fiyar yukseliyo sizce bu numaralara kac indis gider abbeyide dusunerek?
    Yardim lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    Peko doktorun transpoze sekilde yazmasinin amaci nedir ne farki var normal.numaralardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Doktor Miyop ile ilgili pek bir şey söylemedi. Sadece astigmat dedi ve gözlüğü ilk kullanmaya başladığında mideni bulandırabilir dedi. Bende reçeteyi alıp çıktım. Sonra reçeteye baktığımda - değer gördüğüm için de miyop ile alakalı olduğunu düşündüm. Peki böyle yazılma sebebi ne olabilir?
  • haldir54 H kullanıcısına yanıt
    Bir amacı yok. Nasıl yazılırsa yazılsın aynı şeye işaret eder.
    2 yerine 4-2 yazmak gibi birsey.
    Astigmatism olan recetelerde silindirik değerlerin - ya da + referans alınarak yazılabiliyor. Doktorun alışkanlığına vs bağlı. Genelde ama - değerde yazıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UGzeg U kullanıcısına yanıt
    Senin numaralar klasik sekilde yazilmis transpoze degil sanirim astigmst yeni eklendigi icin sasirtti seni , arkadasin yazdigi tranapoze versiyonu doktorun yazdigi guncel olan genelde doktorlarin yazdigi yani hiper + ast var sonuç olarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otebostan O kullanıcısına yanıt
    -2.00 miyop için 850 lira fiyat vermişlerdi bana tek gözlükçüye güvenmeyin birkaç yere sorun o zaman ortalama fiyatı bulursunuz.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Uzağı net göremediğim için doktora gittim. Her iki gözüm 2 numara astigmat çıktı. Fakat doktor hanım bana 1 numara gözlük yazdı. "2 çok büyük ve ağrı yapar, sen alışkanlık kazanmak için 1 numara tak, 6 ay sonra yine gel, büyütelim" dedi.
    Sağ: -1.00/cyl 178°/aks Sol: -1.00/cyl 6°/aks gözlük yazdı. Sonrasında nedense içime sinmedi bugün başka bir doktora gittim. O da bana astigmat olduğumu, ek olarak sağ gözümde de - 50 miyop olduğumu söyleyerek :
    sağ: -50/sph - 2.00/cyl 180°/aks, sol: - 1.50/cyl 0°/aks yazdı.
    Sonuç olarak iki farklı doktordan farklı gözlük numaraları almış bulunuyorum. Ama hangisini almam gerektiğini bilmiyorum. Allah rızası için bana bir el atın arkadaşlar. Hangisini almalıyım?
    Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoya'nın camları bence daha iyi fiyatı da iyi gibi ama farklı yerlere de sorun bilgi alın.
  • muRock kullanıcısına yanıt
    Valla hcm bir doktora daha gidin ve yeniden olcturun ve gittiğiniz yerde ölçüm yaptığı aletleri incelemenizi sorular sormanizi ve edinebildiginiz kadar bilgi edinmeniz içinizi daha da rahatlatacaktır.gerci sizin numaranız 2 civarları olduğu kesin ve aşikâr gibi gözükse de şuanda gözlük kullanmıyorsanız hayat gerçekten zor olsa gerek.benim numaralarimda sizinkilere yakın olduğundan böyle bir yorum yapabiliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muRock kullanıcısına yanıt
    Birinci doktor ilk defa astigmatli gozluk kullanan biri icin gayet mantikli bir tavsiyede bulunmus. 2.si dogrudan yazmis normal numaralari (belki o da eksik yazmis olabilir)

    Astigmatli camlar sadece ilk defa kullananlar icin degil surekli kullanan ve yeni cam degistirienlerde dahi agri, bas donmesi, yururken denge bozuklugu gibi sikintalara yol acabiliyor. Hakli olarak ve deneyimlerine dayanarak sizin dusuk numarayla baslamanizi istemis.

    Gozlugu takitiginizda goreceksiniz ne kadar hakli oldugunu. Istisnalar var mi? Tabiiki var. Takar takmaz cok rahat eden insanlar da olur. Fakat genelde sorun yasanilacak bir durum.

    Her iki gozluk de sizin icin uygun. Birincisinde 6 aylik periyodlarla gercek numaraniza gecis yaparsiniz ikincisinde dogrudan gercek numaralarinizi kullanirsiniz.

    Yani iskillenecek, korkup panik yapilacak bir durum yok.

    Muayene oldugunuz kisiler uzman hekimler. Bu sekilde aklinizda soru isareti kaldiginda buraya degil de hekime sorsaniz daha iyi olur. Cunku sizi muayene edip gozunuzun durumunu vs. birebir gorenler onlar. Ben de size tavsiyede bulundum fakat burada fikir sormak pek mantikli degil.




  • Merhaba herkese Avcılar Beylikdüzü cıvarında güvenilir hangi Optikçi var? Ve Hoya, Seiko; Zeiss Camları sunanlar. Teşekkürler
  • dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    Evet olduğu kesin zaten. Aslında daha önce hiç gözlük vs kullanmadığım için bana sadece uzaktaki objelerde sıkıntı var gibi geliyordu fakat 2 numara gözlükleri takınca birden full hd moda geçmiş oldum. Benim aklıma takılan sadece 2 numaraya ilk seferinde alışabilir miyim kısmı. Çünkü astigmat olanların şöyle bir yorumlarına da baktığım zaman çok zorlanıldığını görüyorum. Aslında 2 alıp hiç kullanamamaktansa 1 numara alıp biraz alışırım diye düşünüyorum.
  • When The Crowds Are Gone kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi astigmat olan arkadaşların da yorumlarını okuduğumda çok zorlanıldığını gördüm. Aslında her iki doktorum da bundan bahsetti zaten.
    Benim kafama takılan sadece 2 numara gözlük alıp hiç takamamaktansa, 1 numara alıp en azından alışma sürecinin daha rahat geçirmek arasında kalmış olmak. Bana ilk doktorun yaklaşımı daha mantıklı geldi. Gözlerim 2 numara gözlükleri takınca baya iyi gördü aslında. O sebeple biraz arada kaldım sadece.
    Haklısınız tabi ki buradan fikir almak doğrudan kanaat oluşturmak için yeterli olmayacaktır. Sadece benzer tecrübeleri yaşamış olabilecek arkadaşlardan da bu yönde bir şeyler duymak istedim.
  • muRock kullanıcısına yanıt
    Sizin numaranız belli ki 2 civarı dediğim gibi.sizi yoran numara olmaz sadece astigmat çektirir biraz.tavsiyem su olur size.astigmatsiz yazsınlar recetinizi ama numaranız neyse o olsun.o şekilde alışma süreciniz bir nebze hızlı olur ama yinede karar sizin tabiki.ve bu fikrimi doktora danışmanızi tavsiye ederim.bende miyop problemim ilk basladiginda numaralarim 1,5tu ama doktor 1 yazalım alışır demişti 2yil sonra muayene olduğumda 2ye çıktı.bilmem anlatabildim mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    Göz numarasının artması (istisna durumlar hariç) hiç gözlük takmamak ya da eksik numara takmaktan kaynaklanan bir durum değildir, ki miyoplarda bu artış çok normal. Miyopi 26-27 yaşına kadar artış gösterip ondan sonra 40 yaşına kadar sabit kalan 40tan sonra da presbiyopik sebeplerle aşağı düşen bir göz rahatsızlığı olarak tanımlanabilir çok çok kaba tabirle. Yani sizin numaralarınız, örneğin siz gittiniz 18 yaşında doktora numaranız - 1.50 tu sonra size - 1.00 takip alışın dediği icin değil doğal olarak - 2.00 numaraya çıktı.
    Alışma olayı tamamen gözle beyin arasındaki oryantasyonla alakalı bir durum. 20 sene hiç gözlüksüz gören bir göze 2-3 numara doğrudan bir gözlük takılırsa o oryantasyonu kaybedebilir. Sonra denge bozukluğundan düşmeler, mide bulantısı kusma baş ağrısı gibi sorunlar çıkabilir. Düşük numaralarda bu adaptasyon rahat sağlanır.
    O yüzden gözlüğü eksik numara taktım o yüzden numaralar artti düşüncesi kesinlikle yanlış. Ki arkadaşın astigmatizm rahatsızlığı olduğu için hayati boyunca numaralarının eksilip artmayacagi neredeyse %99 ihtimal.
    Bence hakim olmadığınız konularla ilgili tavsiyede bulunmayın. Geçmiş olsun size de bu vesileyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar katalog fiyatı 2400Tl olan bir camı ( stok cam değil özellikle sordum) 1400 TL'ye vermesi mümkün mü optikçinin? Hoya Nulux İdentity HVL Blue Control cam için birkaç optikçi katalog açtı oluru 2400 dedi ancak 2 kişiden de 1400TL fiyat aldım. Emin olmak için tekrar tekrar sordum. Acaba başka marka model bir cam veya 1.67 yerine 1.61 falan mı satmaya çalışıyor. Sertifika kartı üzerinde bir hile hurda vs yapamaz diye tahmin ediyorum ne diyorsunuz güvenilebilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otebostan -- 15 Şubat 2020; 11:31:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otebostan O kullanıcısına yanıt
    Pek mantıklı gelmedi Hilux versiyonu olabilir başka gözlükçülere de sorun bence.
  • Renegade Havoc R kullanıcısına yanıt
    Yani marka model olarak teyit amaçlı tekrar tekrar sordum elbet düzeltirdi kendini; tabi eğer zarf, sertifika vs üzerinde hile yapmayı planlamıyorsa. Onun da mümkün olması çok zor. Bilemedim çok kafam karıştı. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi o camların asıl fiyatlarını biz bilemiyoruz belki kampanya vardır bir şey vardır ona göre fiyat veriyorlar, Hoya'nın sertifika kartında bazı özellikleri yazıyor ama mesela bende camın özelliği olan 1.50, 1.53 diye yazmıyordu kartta seri numarası var onunla Hoya'nın facebook sayfasında ki müşteri hizmetlerine sorarsanız belki öğrenirsiniz.
  • Anladım çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.