Şimdi Ara

Göz Kuruluğu , Lens, Fazla Bilgisayar kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Göz kuruluğu olan var mı?


    Lens kullanıyorum (sadece güneşli günlerde takıyorum), ev içinde takmıyorum ama 7/24 ya bilgisayardayım ya da telefondayım.


    2 farklı göz doktoruna gittim göz damlası verdiler, raporu bitti ve eczane yenisini vermedi tekrar yazılması gerekli diye, bende 1 paket reçetesiz aldım.


    Son gittiğim doktordan da randevu için talep oluşturdum ne zaman gelir bilinmez,


    Tavsiyelere açığım, reçetesiz satılabilen memnun kaldığınız bir göz damlası/jeli var mı?


    Lens markalarının göz nemlendirme damları da var fakat fiyatı 250-400 tl civarında




  • Göz kuruluğunu ben de yaşıyorum, işim gereği uzun saatler boyunca ekran karşısındayım. Ne yaptıysam geçiremedim, sonunda test yaptırdım ileri seviye kuruluk çıktı. Depores + eyestil göz damlalarını verdi doktor, 6 ay kullanacağım. Bu ilaçlardan depores pahalı bir ilaç raporla alınıyor, diğeri için de rapor çıkarttım. İlaçlardan fayda görmezsem IRPL deneyeceğim. Yaşam kalitesini bir hayli düşürüyor maalesef. Tavsiyem iyi bir doktora görünüp test sonucuna göre farklı tedaviler deneyebilirsin. Sadece suni göz yaşı ile geçirmen biraz zor. Geçmiş olsun.

  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun acil şifalar,


    Depores ilacının fiyatı 483 tl gözüküyor, rapor ile de değişen birşey olmuyor değil mi? ssk karşılamıyormuş çünkü


    lazer tedavisi için hangi hastaneyi tercih edeceksiniz, özel mi devlet mi, fiyat aldınız mı?

  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt

    İyi dilekleriniz için teşekkürler. Deporesin fiyatı 700 tl civarında sanırım eski fiyatına baktınız. Raporla alınca SGK karşılıyor hepsini eğer sağlık sigortanız varsa. Ben sadece 6 kutu Eyestil'e fiyat farkı veriyorum 50 TL civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.


    Benim şuan gittiğim hastane Veni Vidi Göz Caddebostan şubesi. Remzi Karadağ'a muayene oldum, ilgili ve bilgili bir doktor epey anlattı süreci. Öncelikle oradan bir fiyat teklifi alırım eğer damlalar ile geçmezse. Dünya Göz'e de gitmeyi düşünüyorum veya farklı merkezler de olabilir. Devlette IRPL yapılıyor mu bilmiyorum ama devlete gitmem sanırım. Ben bu hastalığım için belki on tane farklı doktora gitmişimdir devlette, hiçbiri umursamıyor, suni göz yaşı yazıp gönderiyorlar detaylı muayene bile eden yok. IRPL için farklı doktorlarla konuşma fırsatım oldu, uygulanan hastaların gayet memnun olduklarını açıkladılar fakat onda şöyle bir sorun var senede bir tekrar edilmesi gerekiyor. Ne kadar fiyat çıkar bilmiyorum ama kuruluğa çare olacaksa fiyat ikinci planda kalır diye düşünüyorum, çünkü ciddi derecede hayat kalitesini düşürüyor.





  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar tekrardan,


    2.muayenemı oldum, suni gözyaşının etki etmediğini bazı sabahlar gözümü açamadığımı söyledim,


    tekrar muayene etti ve eyestill+dolte+ocurin yazdı. sırasıyla 6+1+2 paket aldım. 130 tl ödedim.


    ocurin etkisini 1 ay sonra gösteriyor, batma yaparsa kullanmaya devam et dedi. 6 ay rapor yazdı.


    fakat eczane rapor olmasına rağmen ilaç bittiğinde yenisi için tekrar doktorun yazması gerekli dedi, çok saçma açıkçası.


    1-2 ay kadar kullanıp gelişme olmazsa bir göz hastanesinde muayene olacağım, siz operasyon için fiyat aldınız mı?

  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt

    Pandemi döneminde sağlık bakanlığı yeni bir mevzuat çıkarmış. Rapor olsa dahi bir kere daha yazdırmanız gerekiyor, ben de aynı şekilde aldım. Sonra bir kere daha yazdırdıktan sonra zorunluluk kalkıyor rapor ile doktorun yazdığı kutu adeti kadar alabiliyorsunuz. Ocurin etkisini 2-3 ay sonra yavaş yavaş, tam olarak 6 ay sonra gösterir. Ocurin'in ph değeri normal göz damlalarına göre bir tık daha fazla o yüzden yanma batma yapabilir inatcı ol demişti doktorum ama ben zaten göz kuruluğundan dolayı gözlerimde yanma batma olduğu için pek etkilemedi beni. Ben şuan kullanmaya devam ediyorum, pek bir değişiklik yok ama 6 ayı tamamlamayı düşünüyorum. Düzelmezse gidip fiyat alacağım. Gelişmeleri buraya yazarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknes1905 -- 3 Haziran 2022; 22:11:39 >
  • Arkadaşlar tekrardan merhaba, önemli bir güncellemeyi sizlerle paylaşmak istedim. İlaç fiyatlarına yapılan zamdan sonra ve siklosporin içeren ilaçların(depores, restasis..) bazılarının tek doz olmayan formları piyasaya sürülmesinin akabinde buna istinaden devlet tek dozluk formların ödemesini çok az yapmaya başladı, yani örnek olarak ilaç raporunuz olsa dahi, tek kutu depores tek dozluk bir kutu ilaca 358 TL fiyat farkı çıkıyor. Depores free ve buna benzer formlarda fiyat farkının çıkmadığı söylenildi. İlacı yazdıracak olan arkadaşlar bu hususu göz ününde bulundurarak yazdırırlarsa faydalarına olur.

  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    Merhabai bilgilendirme için teşekkürler hocam


    Nasılsınız? Kuruluk tedaviniz nasıl gidiyor, benim ocurin ilacında 2.kutum ve 2.ayım. 1 aydır memleketteyim çok az lens kullanıyorum, suni gözyaşı damlalarımı da birlikte düzenli kullanarak tedavi oluyorum, fakat değişim çok az gibime geliyor.


    İStanbula gittiğimde venividigöz'de muayene olmayı düşünüyorum, onlar ne önerecek, lazere gözüm uygun mu, lazerden sonra da sorunlar yaşar mıyım öğrenmek istiyorum


    sizin aklınızda başka bir tedavi yöntemi var mı

  • Bilgisayar başında çalışacaksanız göz kuruluğunuz geçmez.


    Zamanla aşırı bir duruma geliyor, kuru bir atmosferde yaşıyorsanız gözünüz sabahları hep acır.


    Öyle bir noktaya gelirsiniz ki artık ağladığınızda doğru düzgün yaş bile gelmez.



    Bu forumda bir üye var en çılgın göz kuruluğu onda. " fuducuk "


    uzun yıllar sonra kendisini aradım ama göz durumu felaket halde.

  • birkuşgibi kullanıcısına yanıt

    Selamlar, dün depores ilacım bittiği için tekrardan çok dozluk(ocurin yazıyor doktor devlet farkını ödediği için) ürünü yazdırmaya gittim. Doktor tekrardan muayene etti, bu gittiğim doktor farklı bir özel hastanenin göz doktoru. Kuruluğun devam ettiğini söyledi ki ben de hissediyorum zaten. Dört ay oldu ben deporese başlayalı, herhangi bir faydasını görmedim. Doktor da 6-8 aydan sonra faydasını görmeye başlarsın dedi. Bekliyorum bakalım, günlük 1 gram DHA aldığım zamanlarda şikayetlerimin hafiflediğini hissettim balık yağı ile desteklemeye çalışıyorum. Depores tedavisini tamamlamak istiyorum denemedim dememek için, sonuç alamazsam IRPL tedavisine başvuracağım. Dünya göz, veni vidi göz gibi merkezlerden fiyat alırım, burada da paylaşırım. Bu arada suni gözyaşı olarak Eyestil kullanıyorum. Doktor buna ek olarak Bepantholün bir göz damlasını önerdi suni göz yaşı o da, fakat ben zamanında Thealoz Duo, Artelac kullanmış birisi olarak pek fayda etmeyeceğini düşünerek almadım. Herkese geçmiş olsun tekrardan, gelişmeleri aktaracağım.





  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Benim göz kuruluğum da ileri seviye, Schimer testi sağ göz 2mm sol göz 3mm. Tedavileri deneyeceğiz bakalım, sonuç alabilirsek güzel olur. Fakat işimiz dolayısıyla bilgisayarı bırakamıyoruz. Allah herkese acil şifalar versin, yaşam kalitesini ciddi seviyede düşüren bir rahatsızlık.

  • darknes1905 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, bende ocurin başladım. Güncel durumunuzu merak ediyorum? Bilgi verebilir misiniz?
  • perso3450 kullanıcısına yanıt

    Selamlar hocam, en son yaklaşık 1.5 ay önce Dünya Göz'e gittim. Orada detaylı bir göz muayenesi oldum ve göz yaşı kanallarının değişik bir cihaz ile filmi çekildi. Kanalların açık olduğunu gösterdi doktor ve gayet iyi görünüyor dedi. Ben açıkcası IRPL için gitmiştim fakat göz yaşı kanalları tıkanık olan kişilerde işe yarar sende işe yaramaz dedi. Ocurin kullanıyordum, onu kullanmadı dedi Depores Free'ye geçelim dedi(henüz geçemedim ocurin almıştım 4 kutu onun bitmesini bekliyorum). Depores free + eyesitil tek doz olarak devam ediyorum fakat henüz bir iyileşme belirtisi yok aynı şekilde devam ediyor. Ekstra olarak yabancı forumlardan ve makalelerden okuduğum kadarıyla Astaksantin ve Makui meyvesi içeren ürünlerin gözyaşı üretimini arttırdığı ile ilgili çalışmalar yapılmış. Onları aldım kullanıyorum umarım onlar bir işe yarar. Astaksantin 12 mg/gün olarak, Makui meyvesi içeren ürünü de 60 mg/gün olarak kullanıyorum. Reklam olmaması açısından isimlerini yazmadım fakat internette aratırsanız rahatlıkla bulabilirsiniz isimlerini. Fakat ürünler biraz pahalı, geçsin diye elimden geleni yapıyorum hayat kalitemi ciddi düşürüyor. Bu ürünlere ek de, günlük 300 mg EPA/ 1000 mg DHA omega 3 kullanıyorum.





  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    Hocam kusura bakmayın yeni gördüm yanıtınızı, bilgileriniz için teşekkür ederim. Bende ocurin kullandım yaklaşık 4 ay şuan kuruluğumda azalma var ama malesef göz hekimime ulaşamıyorum(rahatsızmış). Tedaviye başka bir hekimlede devam etmek istemiyorum. Göz kanallarımın filmi çekilmedi ama bakılmadı direk ocurin başlandı doğru bir tedavimi emin olamadım.

  • perso3450 kullanıcısına yanıt

    Blefarit rahatsızlığınız yoksa genellikle gözyaşı kanallarının filmini çekmiyorlar, direkt olarak ocurin veriyorlar. Demek ki doktorunuz muayene sırasında öyle bir durum gözlemlememiş. Zaten ilaçtan fayda görüyorsanız düzenli kullanıma devam edin, gözyaşı üretimini desteklemek için omega 3 de ilave edebilirsiniz.

  • Astaksantinin sentetik formundan uzak durun. Marka faktörü önemli bu devre de bir de ağır metal testlerini geçen ürünler kullanmanız önemli.

    https://sozluk.solargezi.com/astaksantinin-sagliga-faydalari/#Sentetik_Formdan_Uzak_Durun
  • Ben 10 yıldır Gunnar marka gözlük kullanıyorum. 10 yıl önce bilgisayar kullanırken artık gözlerim yanmaya başlamıştı. Çok kuruyordu ve acıyordu. Gunnar bilgisayar gözlüğü alınca bu sorundan kurtuldum ve 10 yıldır da gözlüğü kullanıyorum. Fiyatı 1000-2000 lira ama ömürlük gözlükler. Amazon web sitesinde var.

  • darknes1905 kullanıcısına yanıt

    hocam mesaj kutuna bakabilir misin

  • B12 vitamini seviyenizi kontrol ettirin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.