Şimdi Ara

Görsel iletişim tasarımı için mac mi pc mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, görsel iletişim tasarımı bölümü okuyacağım ve bilgisayar tavsiyesi arıyorum. Tasarım için macbook öneriliyor genellikle. Fakat hem oyun için hem de C# öğrenmek istediğim için (mac'de de yapılabiliyormuş fakat daha zahmetli sanırım?) ve özellikle de fiyat konusunda windows çok daha bana göre gibi geliyor. Ama tasarımda da geri kalmak istemiyorum ki zaten bilgisayar seçimindeki ilk önceliğim bu. Ne düşünüyorsunuz, tasarım için mac şart mı?




  • Şart değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özel bir program kullanmıyorsan şart değil, o da macbook değil ipad prolarda procreate var sanırım fark yaratan. Şu an için macbookların 2 avantajı var, bir yazılım; uzun süre macos kullanınca windows işkence gibi gelebilir, iki ise lcd ekranlarının daha kaliteli olması.
  • 2013 ve sonrası, 8GB ramli bir macbook fazlasıyla işini görür

    c# ile mac te yazılım geliştirebilirsin.

    yalnız .Net Framework ile geliştiremezsin. .Net Core Framework'ü ile geliştirebilirsin.

    Aradaki farkı bilmiyorsan muhtemelen .Net Framework ile geliştirmen gerekiyor. Onun için de

    Macbook'una bootcamp Assistant aracılığı ile 2. bir işletim sistemi olarak Windows 10 Education yazılımını yükleyebilirsin. (lisans anahtarını üniversitenden talep etmelisin)
  • tutku. T kullanıcısına yanıt
    Anladımm çok sağ olun :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WinteR W kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim :) peki siz hangisini tercih ederdiniz bu durumda? Ben henüz karar veremedim de. Bir de daha önce hiç mac kullanmadım o yüzden bu kadar arada kalmış olabilirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekleme yapayım sana, macbook a vereceğin para ile msi workstation laptoplardan alırsan muhtemelen 2 kat fazla ram ve daha yüksek işlemci kapasitesi ile görsel iletişim ve tasarımda kullanacağın programları daha hızlı kullanabilir, daha hızlı render alabilirsin.

    bunu eklememin sebebi TL çok değer kaybetti, laptop fiyatları arttı, bütçene göre karar ver. mac diye tutturma. ben macbook kullanıyorum ama tasarım animasyon işlerimin tamamını masaüstü bilgisayarda yapıyorum. şart filan değil yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elfinurk

    Anladım teşekkür ederim :) peki siz hangisini tercih ederdiniz bu durumda? Ben henüz karar veremedim de. Bir de daha önce hiç mac kullanmadım o yüzden bu kadar arada kalmış olabilirim..
    IPS QHD ekran mutlaka olması lazım, yoksa ek monitor almalısın çünkü bu özellikler macbook fiyatları daha cazip, yani orta seviye bir bilgisayar ve evde-ofisde bağlayabileceğin iyi bir monitör.
  • oyun dışında her şey için Macbook
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    YouTube'da bir videoda Adobe ürünlerinin Windows ortamında daha iyi çalıştığını belirtmiş. Doğruluğu var mıdır bunun?
  • Harici ekran kartı olmayan cihazlarda grafik işine şüphe ile yaklaşmalısın. Apple'ın 13 inch leptoplarında ekran kartı yok. 16 inch'te var. O ideal gibi.

    Windows leptop cephesindeyse araman gereken şey harici iyi bir ekran kartı ve IPS ekran olması. Dell modellerine bakabilirsin. IPS'li MSI var ise o da olabilir ama deneyimim yok.

    Ya da 6000 liraya bir masaüstü PC alıp, windows 10 yükleyip 10 kat daha rahat ve ferah bir şekilde grafik animasyon vs yapabilirsin.

    Ben bunu yapıyorum. Aynı anda google'da 30 sekme açık. Youtube'tan müzik dinlerken 5 tane adobe illustrator dosyası ve 1 premire ve animate program dosyası açık bir şekilde grafik tasarlayıp düzenlemeler yapıyorum. Kasma hiç yok.

    %100 bunu tavsiye ederim çünkü tecrübe ettiğim bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 27 Aralık 2020; 0:10:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.