Şimdi Ara

Google yediği ceza nedeniyle Türkiye'deki reklamlarını durduruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
7.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google yediği ceza nedeniyle Türkiye'deki reklamlarını durduruyor



    Google’da bir ürün aratıldığında arama sonucunun üstünde ve sağ kenarda ürünün çeşitli e-ticaret sitelerindeki fiyatları listeleniyor. Bu alandaki bilgiler sponsorlu olarak gösteriliyor. Rekabet Kurumu, arama sonuçlarındaki sponsorlu alanların rekabeti ihlal ettiğini gerekçe göstererek Google’a 98 milyon TL idari para cezası kesmiş ve tasarımın değişmesini istemişti. Google, 10 Ağustos’tan itibaren alışveriş reklamlarını kaldıracağını açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Rekabet Kurumu’ndan Google’a bir ceza daha: 98 milyon TL



    Google’ın açıklamasına göre 10 Ağustos 2020’den itibaren kullanıcılar arama yaptığında sayfanın üstündeki ve sağ kenarındaki sponsorlu alanı göremeyecek. Google yaptığı açıklamada hem Rekabet Kurulu hem de Avrupa’daki alışveriş davaları nedeniyle yapılacak düzenlemenin iki tarafa da uymasını istediği için arama sonucundaki alışveriş reklamlarını geçici olarak kaldırma kararı aldı. Rekabet Kurumu’nun isteğine göre tasarım değişikliği yapılarak anlaşma sağlanabileceği ve alışveriş reklamlarının geri dönebileceği belirtiliyor.



    Google’ın açıklaması şöyle:



    “İnternetten bir alışveriş yaptığınızda, aradığınız ürünlere hızlı ve kolay biçimde ulaşmak istersiniz. Reklamverenler de aynı ürünleri tanıtmak ister. İşte bu sebeple Google, kullanıcılarımızı binlerce büyük, küçük satıcı ile her iki taraf için de faydalı biçimlerde buluşturan Alışveriş reklamlarını gösterir. Verilerimiz bu reklamların, reklamverenler için neredeyse yüzde 20 daha etkili olduğunu, maliyetleri düşürdüğünü ve geri dönüşleri artırdığını gösteriyor; Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 82’si, sonuçlar sayfasının Alışveriş Reklam Birimi ile daha faydalı olduğunu düşündüklerini belirtiyor.



    Bu yılın başlarında Rekabet Kurumu Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servislerine (AKS) eşit davranması yönünde bir karar verdi. Yanıt olarak, Rekabet Kurumu’na (RK), satıcılardan Alışveriş reklamlarının gösterilebilmesi için AKS’lere Google Alışveriş’le aynı fırsatı sağlayacak ve Alışveriş reklamlarının ürün kalitesini hem kullanıcılar hem de satıcılar için sürdürülebilir kılacak bir dizi tedbir sunduk. Sunduğumuz tedbirler Alışveriş reklamları için Avrupa’da 600’den fazla AKS’nin katılımıyla 3 yıldır başarıyla uygulanan tedbirlere çok benzer bir çözüm yolu içeriyor. 



    Ancak, sunduğumuz çözüm önerilerinin Türkiye için kabul edilebilirliği şu aşamada belirsiz. Bu nedenle, faaliyetlerimizi yasal çerçevede sürdürebilmek ve müşterilerimize hazırlık yapabilmeleri için yeterli süreyi sağlamak amacıyla, maalesef 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Alışveriş reklamlarını Google’ın Türkiye’deki arama sayfalarından kaldıracağız. Bu bizim için kolay alınmış bir karar değil; bunun tüketiciler, satıcılar ve AKS’ler için daha az seçeneğe ve daha düşük kalite deneyimine sebep olacağına inanıyoruz. Uygulanabilir bir çözüm bulmak için RK ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. 



    Yılın en yoğun alışveriş aylarına yaklaşırken, bu durumun müşterilerimizin satışlarına yönelik etkisini en aza indirmek üzere onlarla birlikte çalışacağız. Tüketiciler bilgiye ulaşmak için Google Arama’yı, satıcılar da müşterilerine ulaşmak için diğer reklam formatlarını kullanmaya devam edebilecek. Bu sorunları önümüzdeki aylarda çözüme kavuşturabilmeyi ve RK ile Alışveriş reklamlarını Türkiye’ye tekrar getirebilmemizi sağlayacak bir anlaşmaya varabilmeyi umuyoruz.."









  • Oooo şakşakçılar gelmiş hemen.


    Yahu manyak mısınız siz? Bu gayet de güzel bir uygulamaydı. Ne oldu kıskandınız mı hemen. Parayı veren düdüğü çalıyordu hani. Güzel bir atasözüydü?


    Ne oldu ?


    Bu karar çok aptalca alınmış bir karardır. Burada "Google adam ol" diye afra tafra kesenler. Gidin başka Arama Motoru kullanın. yerli milli yaani'yi kullanın.


    Sonra gelip ağlamayın burada.

    abi çoğu kişi olayı bile anlamamış. alışveriş sekmesi kalkacak. benim çok sık kullandığım bir sistemdi bu, fiyatları falan kıyaslardım. çok yazık oldu. cidden bunun neresini övünüyorsun anlamıyorum. bu hükümet hayatımızı zorlaştırmak harici başka bir halt yapmıyor



    bide demişsiniz ki başka ülkelerde ceza yiyince de böyle yapıyor musun iyi oldu diye. ulan tabi yapmazlar. senin ülkenin bir yaptırım gücü yok ki. neyine artistlik yapacaksın? mesela almanya'ya yapmaya yemez böyle bir hareket. almanya hükümeti de google'ı tabii saçma cezalarla bezdirmez. cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor türkiye ve adamlar da doğal olarak by by çekiliyoruz demişler




  • Sağol Google.

  • başka ülkelerde ceza yediğinde aynı şeyi yapıyor musun ?

    canın cehenneme google.Google yediği ceza nedeniyle Türkiye'deki reklamlarını durduruyor 

  • Allah razı olsun çok iyi haber

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabi şuan gariban ülkeyiz diye şekil yapıyorsun ama gün gelir hesap döner Google reyiz bunu unutma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyyy Google. Bu topraklarda ayağını denk al. Zira biz hakkından almak için elimizden geleni yaparız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reklamsız video izleyebilecez yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nasıl adam oluyorlar caza ve kural koyunca ,öyle köpeksiz köyde değneksiz gezmek varmı ? bu düzenlemeler çok önceleri olmalıyıdı sırf 3-5 şin yaygarasından dolayı olmadı illa başımıza gelince düşüneceğiz

  • Bu şekilde çok dolandırıcılık oluyordu sahte siteleri reklam ile en yukarıya taşıyorlardı milletde gerçek sanıp giriyordu.. Arama sonuclarından reklamların kaldırılması iyi oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google'a atarlanan koca yürekli arkadaşlar var...


    Bu google adsten bir çok firma para kazanıyor küçük girişimciden büyük girişimciye kadar sadece arama sayfadan kaldırıyorsa bilemem ama uygulama içinden kaldırıyorsa şirketlerin geliri düşüyor

  • Bir anlaşma sağlanır diye tahmin ediyorum tamamen kalkmaz o reklamlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tayyibi sevdiğimden değil ama bu kavga bize iyi geliyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahım başladık saçmalıklara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seo'cular yaşadı

  • Kim ne derse desin reklamların vergiye bağlamanması gerekiyor. Milyon dolarlar direk yurt dışına bedavaya aktarılıyor. En son G20 zirvesinden konuşuldu ama net bir durum hala yok. Küçücük bir işletmeden bile tonlarca vergi alınırken bu kadar büyük bir yapıdan alınmaması aşırı saçma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kafatopu07 K kullanıcısına yanıt
    Kalkan onlar degil. Daha altta urun resmi sitesi ve fiyat yazanlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hahahaha hakkattan öyle olmuş :) ben zaten aramalarda reklam yazan üstekilerin hiçbirine basmam özellikle alta ki adreslere tıklarım :)


    Demek hemen etkisini göstermiş iyi bakalım

  • haQQo kullanıcısına yanıt
    Maalesef hayır. Sadece arama ağı reklamları kaldırılıyor imiş google sayfasında bir arama yaptığında görünen.

  • Yanfo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    o zaman kötü olmuş asıl onların kalkması grrekiyordu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.