Şimdi Ara

Google ve Samsung arasında çok gizli anlaşma iddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google ve Samsung arasında çok gizli anlaşma iddiası



    Google; Android işletim sisteminin açık kaynak olması ve üreticilere kendi çözümlerini kullanmasına fırsat vermesi ile sürekli övünmüştür. Bu esnek yapısını da kapalı Apple ekosistemine karşı bir avantaj olarak lanse etmişti. Ne var ki kazın ayağı öyle olmuyor.



    Gizli anlaşma



    Hali hazırda Android işletim sisteminde Google Assistant dijital asistan ve Play Store uygulama mağazası varsayılan olarak sunuluyor. Bununla birlikte üreticiler kendi çözümlerini de geliştirmiş durumda.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk çalınabilir piyano LEGO seti piyasada



    Huawei bilindiği üzere ambargo nedeniyle kendi mağazasını geliştirdi. Xiaomi gibi Çinli üreticiler yine kendi dijital asistanlarını ve uygulama mağazalarını kullanıyor. Bununla birlikte global anlamda en etkili asistan ve mağaza Samsung’da.



    Samsung’un büyük yatırımlar yaptığı Bixby akıllı asistanı ve Galaxy mağazası tüm cihazlarında yer alıyor. Tablet ve akıllı telefon segmentleri birleştiğinde ise Android dünyasında Samsung’un büyük bir etkisi oluyor.



    Bloomberg ve Reuters tarafından kaynaklara dayandırılan bir iddiaya göre Google ile Samsung arasında tam da bu konu için bir görüşme yapılıyor. Google kendi asistan ve uygulama mağazasının Samsung cihazlarında daha fazla öne çıkarılmasını istiyor.



    Google ve Samsung arasında çok gizli anlaşma iddiası



    Gelir paylaşımı esasına dayanacak bu anlaşmada Samsung asistanı ve mağazası haliyle geri planda kalacak. Belirli modellerde özel Bixby tuşu bile hazırlayan Samsung’un şimdilik bu teklif karşısında kararsız kaldığı ifade ediliyor.



    Samsung’un tereddüt yaşamasındaki en önemli neden gerek genel gidişat gerekse de pandemi nedeniyle akıllı telefon satışlarında yüzde 20 civarında bir düşüş yaşaması. Google’ın teklifinde oldukça cömert olduğu da dile getiriliyor.



    Konu iddia seviyesinde olduğu için Google ne kadar teklif etti veya Android ekosisteminde başka ne tür teklifleri oldu bilemiyoruz. Zaten Google ve Samsung bu görüşme iddialarını kesin bir dille yalanlamış durumda.



    Elbette bu tarz bir anlaşmanın son kullanıcı tarafında büyük bir etkisi olmayabilir. Pek çok kullanıcı alıştığı asistan veya mağazaya zaten doğrudan erişiyor. Arka planda ise Google daha fazla kullanıcı verisine erişme ve haliyle odaklı reklamlarda daha fazla mesafe kat etme gibi avantajlara sahip olacak.








  • Yetmedi mi, daha ne kadar tekel olmak istiyorsun?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung'ta biraz vizyon varsa Huawei'nin izinden gider ama yok.

  • madem gizli nasil haberimiz oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Farkinda mısın bilmiyorum ama Huawei hala android işletim sistemini kullanıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    şu Tizen os u en azından giriş seviyesi olarak globale yaysa çok iyi olur ama nerdeeee

  • hareketliperde kullanıcısına yanıt
    Google kendisiyle antlaşması olan firmaların başka işletim sistemleri geliştirmesine veya kullanmasına izin vermiyor o nedenle giriş seviyesine tizen üst seviyeye android vereyim gibi bir durum olamaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu samsung kesinlikle saf değil huawei'nin başına geleni gördükten sonra hatta önce bile olabilir kendi işletim sistemini kapalı kapılar ardında öyle bi geliştiriyodur ki. amoledleri vsleri geliştiren koskoca şirket bunu mu yapamıcak:D

  • Hindistan'da 4 model çıkardılar aslında. Z serisi olarak. koca samsung yapsın bişiler. :)



    https://www.gsmarena.com/samsung_z4-8682.php




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hareketliperde -- 30 Temmuz 2020; 11:29:23 >
  • Tizen?!

  • daha oturaklı, uygulama desteği olan bi sistem kast ettiğim.

  • Adam anlaşıyor En İyi Asistan da Google'da. Eyyyyy editör bey sen Apple ekosisteminden memnunsan bunun neyine bók atıyon

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bixby'ye Türkçe desteği gelmeyeceğine göre yakın zamanda, en azından gıgılın asistanından faydalanıp Bixby'yi rafa kaldırmaları uygun olur...

  • Ya ne Tizen'i ya? Hiç mi kullanmadın görmedin Samsung TV. Ne kadar leşko olduğunu hiç mi bakmadın YouTube'dan? Gelmiş tizen diyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.