Şimdi Ara

Google ve Android TV'lerde APK dönemi sona eriyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bi android tv hevesimiz vardi onuda elimizden alacaklar, is gine harici android cihazlara kalacak, cok zor değil bi sekil yazılımcılar alternatif bulur emuglator vs vs ama android in de ins rakibi cikarda son kullanıcıya iyi sekilde yansır..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google halen cihazlara bir standart ve yazılım güncelleme yükümlülüğü getirmiyor.

    - Belirli bir donanımın altı cihaz satmaya çalışırsan benden sertifika alamazsın. Bitti.

    -Android telefonlar için 3 ana güncelleme, Tv'ler için de aynı şekilde. Mi Box 4k S aldık sürüm atlamadı cihaz.

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    "Yerine tutmama" tahmini haricinde teknik olarak mükemmel bir yorum. Yerine tutmama kişiden kişiye değişir. APK'da kurulum sadece cihaza göre platforma özgü dosyaları açıyor mu emin değilim ama hafıza problemi bir tek kurulu tarafta değil, indirme sonrası kurulum öncesi cache tarafında da sıkıntı. Yani paket yapısı değişikliği sonrası bazı kulancılar için yararlı olabilir. Hele ki cache temizleme konusunda saçma sapan hareket eden, önemsemeyen TV üreticisi yazılım geliştiricileri varken.

    Aynı aileden (ARMv9 falan filan) işlemciler yaygınken bu düzenleme sadece Intel, ARM vb benzeri ayrımlar bakımında paket boyutunu küçültür diye düşünüyorum. Geriye kalan farklılıkları HAL ile çözmek lazım, donanıma özgü native geliştirme yapanlar varsa bu onların yani üreticilerin uygulamalarının problemi, herkes tarafından çok kullanılan TV üreticisi bağımsız uygulamalar için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.





  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    parasını verirsen sony nin güzel işlemcili google tv leri var. ben x90j kullanıyorum çok memnunum.

  • Sorun değil o format üzerinden yaparız 😉👍🏼

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • %20 tasarruf falan hikaye .Asıl hedef Huawei gibi firmaları vurmak .Huawei 'de google olmasada apk bulup yükleyebiliyordun .Şimdi yükleyemiyeceksin.

  • Yer tasarrufu hikaye birkaç kişinin yazdığı gibi , android dediğiniz zaman ram, hafıza, işlemci düşmanı olan bir işletim sistemi olduğunu bilmeyen yok. Linux tabanlı işletim sistemi yapılmadıktan sonra tasarruf filan olmaz. Örnek:Dreambox Linux tabanlı uydu cihazları üretiyor. Bir çok uygulama kurabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andires42 A kullanıcısına yanıt
    Android Linux temelli bir işletim sistemidir. Önemli olan TV üreticilerin cihazlara güzek bir donanaım eklememesidir.

  • "xls > xlsx "aklıma geldi hemen.  



    sopa istiyor google.  

  • Hala şu sorunu anlayamadım günümüz android cihazları neden çok gb ram kullanıyor. Çok çekirdekli işlemci istiyor.

    Halbuki tarihte Nokia symbian telefonlar (tek çekirdekli cihazlardı),dreambox uydu cihazları ,günümüz pc için linux tabanlı yazılımlar az donanımla çalışabiliyor. Güzel donanıma ihtiyaç duymuyorlar. Ama android e 6-8gb ram 3 ghz 8 çekirdekli işlemci filan lazım. Bir yazılımcı atasözü der ki önemli olan 1 GHz işlemci ile ne yaptığın değil.100 mhz ile ne yapabildiğindir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andires42 A kullanıcısına yanıt

    Çünkü Android sanal makine üzerinde ( hatta başlangıcında doğrudan Java Virtual Machine üzerindeydi sonra Google benzer mantıkla farklı bir şeye mi geçti kendisi yenisi mi yaptı ne ) çalışıyor, yazılım uyumluluğu, geliştirilme - güncelleme esnekliği geliştirme aşamasında her anlamda tasarruf sağlıyor.


    Donanımın gelişiminin bu kadar hızlanması, birbirinden farklı teknolojiler - özelliklerde çeşit çeşit donanımların üretimi, telefon - tablet vb. farklılıklar söz konusu iken doğrudan spesifik native geliştirme demek = her cihaz için aynı yazılımı ya yeniden geliştirmek yada ciddi anlamda özelleştirmek, modifiye etmek demek.


    C veya C++ ile farzı misal atıyorum 1000 satırda yapılacak işi, Java veya C# gibi sanal makineli diller üzerinde 100 satırda yapılabilir. C veya C++'da performans daha fazladır, ram kullanımı daha düşük olur Java ve C#'a göre ama donanım büyük bir sorun, problem değilse işlemcinin ve diğer donanımların platformun arm veya x86/x64 farklılıkları C ve C++'da ciddi sorun ve uğraş olurken Java - C# gibi sanal makine üzerinde programlamada o kadar sorun olmaz.


    Bunu beceren Apple'dı. Tek model iPhone haliyle donanım farklılığı yoktu bu yazılımların geliştirilmesi ve verimliliği için çok güzel bir şeydi. Gerçi yıllardır Android kadar çorba olmasa da çentikli iphone, çentiksiz iphone, büyük iphone, küçük iphone, orta sınıf iphone diyerek onlarda baya ortalığı karıştırdı. Bu M1-M2'ler sayesinde bir kaç sene sonra büyük ihtimal iPhone, iPad, Mac'ler aynı işletim sisteminde farklı arayüzler üzerinde çalışan şeyler olacaklar, bu da bir yandan yazılım geliştiriciler için gene iyi bir şey olabilir saçma sapan küçük - büyük iPhone ayrımları yerine.





  • Arkadaşlar neyi tartışıyorsunu?

    1.kendi verdiği güncellemelerinin artıklarını temizleniyor 240mb olan face 1 GB oluyor guncelemelerle

    2. Kimsenin bizi düşündüğü yok olamazda.

    3 .Apk kalkmadı demek inat TV vb uygulamalar artık kullanilmiycak yani mecburen nexflix vb uygulamalara bir sürü para harcıycağız buda onlar ile Google arasında win win yaratıcak olan yine bize olcak bunu anlamak zormu

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkürler. Kullanıcı tarafında bize zararı var bu durumun her seferinde yeni donanıma ve daha çok donanıma para vermek zorunda kalacağız. Üretici ise daha az yazılımla uğraşarak üretim maliyetini düşürecek. Daha çok geliştirme yapabilirken birden çok cihaza aynı yazılım ve uygulamaları entegrasyon edebilecek.

    Ama Benim aklım hala javayı almıyor Nokia nın Java tabanlı s40 cihazlarında 1mb 2mb ram ile uygulama çalışırdı. İnanmazsınız ama Nokia 6230 ile youtubedan video izlerdim. Facebook lite açardı. Hala çalışır. Kullanırım arada. Nokia X2-00 da ile Google Maps (sokak görünümü dahil), WhatsApp,wechat, daha nice uygulama oyun vardı. Arka planda çalışması da cabası telefonda 2mb ram ile ne olduğu belli olmayan bir işlemci vardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andires42 A kullanıcısına yanıt

    Yazılım geliştirme de direk aklınıza telefonu üreten firma veya Google gelmesin burada Google veya cihazı üreten firmadan çok Google ve Apple Marketlerdeki on binlerce yazılımı, küçük - orta - büyük yazılım geliştiricileri düşünebilirsiniz. Bugün bu cihazları bu kadar önemli - başarılı kılanda eskiye nazaran artan bu uygulama ve geliştirici sayısı.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.