Şimdi Ara

Google Tensor yonga seti tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Tensor yonga seti tanıtıldı



    Google’ın uzun süredir geliştirdiği ve iddialara göre Samsung ile iş birliği yaptığı Tensor adındaki yeni yonga seti tanıtıldı. Pixel 6 serisine güç veren Google Tensor yonga seti yapay zekâ performansını bir adım ileriye götürüyor. 



    Google Tensor neler sunuyor?



    Google Tensor mevcut amiral gemisi yonga setlerinden oldukça farklı. Amiral gemisi yonga setlerinde en yukarıda 1 adet Cortex-X1 çekirdeğini görüyorduk ancak Google iki tane kullanarak daha iyi bir performans elde etmiş. 



    Ayrıca Bkz.Google Tensor türünün tek örneği olacak



    2 adet Cortex-A76 çekirdeğinin yanında 4 adet Cortex-A55 verimlilik çekirdekleri yer alıyor. Mali-G78 grafik biriminin ise 20 kümeli olduğu tahmin ediliyor. 5nm sürecinde tasarlanan yonga setinin güç tüketimi bu açıdan oldukça merak ediliyor. 



    Google yeni yonga setini yapay zekâ performansı için optimize etmiş. Hareket takibi, hızlı yüz tanıma, yüz bulanıklaştırma, 4K 60fps hızına kadar videolara HDR uygulayabilme gibi işlemler yerine getirilebiliyor. 



    Google Tensor yonga seti tanıtıldı



    En önemli geliştirme ise konuşma algılama algoritmasında yaşanıyor. Google tarafından hazırlanmış en iyi otomatik konuşma tanıma teknolojisi bu yonga tarafından yönetilebiliyor. Uzun kullanım sürelerinde dahi konuşma algılama kaliteyi koruyor ve bataryaya önemli bir etkisi de olmuyor. Pixel telefonlara özel Live Translate ve WhatsApp, Mesajlar gibi uygulamalarda da doğrudan tercüme yapılabiliyor. 



    Google Tensor yonga setinde yer alan Tensor güvenlik yongası ve Titan M2 güvenlik yongası da elektromanyetik analiz, voltaj saldırısı ve lazer tabanlı hata saldırısı gibi en güçlü saldırılara karşı koyabiliyor. Google Tensor ilk olarak Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde kullanıldı. 

     




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/google_tensor_chipset_announced_again_with_barely_any_additional_details-news-51500.php







  • Şu cihazlar Türkiye ye uygun fiyatlı girse anında alırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Girse,olsa,vs gibi bir sürü kelime hiç eksik olmuyor yorumlarda yıllardır değişen tek şey değişmeyen niyetler.dünya kötü bir yere gidiyor kuralı neyse geleceğin ona göre şekillenmeliyiz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geekbenchte hızlar düşük. Armv9 kullanacağına v8 kullanmış. 898 ve exynosun yeni işlemcisi Armv9 kullanacak.

    Kusura bakma Google olmamış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.