Şimdi Ara

Google Play uygulamalarına etiket desteği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • 3 milyon uygulama sayısına yaklaşan Google Play mağazasında ihtiyaç duyulan bir oyun veya uygulamayı bulabilmek pek de kolay olmuyor. Hele isim tam olarak bilinmiyorsa bazı terimlerle arama yapılıyor ancak çıkan listede sayısız uygulama ya alakasız ya da verimsiz oluyor.


    Etiket sistemi


    Bugüne kadar mağazada yaptığınız aramalar uygulamanın ismi, meta verileri, kısa özeti ve geniş açıklaması içerisinde gerçekleşiyordu. Google uzun süredir yapılan eleştirilere kulak verdi ve Google Play mağazasındaki uygulama ve oyunlara etiket eklenmesi imkanını getirdi.


    Ayrıca Bkz.Spectacles 3 akıllı gözlükleri duyuruldu

    Artık geliştiriciler konsolda uygulama veya oyun yüklerken 5 adede kadar belirlenmiş kelime veya kelime öbeğini ekleyebilecekler. Etiketler toplam 150 taneden oluşacak ve etiket sekmesinin en üstünde yer alacak.


    Google etiket özelliğinin suiistimal edilmesini istemiyor zira aramalara doğrudan etki edeceği için geliştiriciler ilgi çekmek amacıyla alakasız etiketler de kullanabilir. Örneğin yarış oyununa dublörlük ile alakalı etiketler eklenmesi istenmiyor. Google Play etiketleme özelliği kullanıma sunulmuş durumda.


     







  • Google play mağazasının son görünümü gerçekten çok iyi gerek uygulama oyun indirirken çok estetik duruyor.

  • filtreleme seçeneği olmadığı sürece google play berbat bir mağaza. istediğim türden uygulamaları puanına göre sıralayamıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.