Şimdi Ara

Google Pixelbook modeli Windows’a dönebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Genelde bir üreticinin kendi işletim sistemine sahip olan bir cihazın resmi olarak rakip işletim sistemine geçiş yapması pek görülmüş değil. Google bu konuda bir ilke imza atmak üzere. Google Pixelbook yakında Windows 10 ile çalışabilir.


     


    Çalışmalar var


     


    Google Pixelbook firmanın Chrome OS platformu üzerinde çalışan ikisi bir arada dizüstü modeliydi. Geçen yıl piyasaya sürülen model 1200$ civarında bir başlangıç etiketine sahipti ve Microsoft Surface serisi ile rekabet ediyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Intel’den 22 çekirdekli masaüstü işlemci

    Google Pixelbook modelinin Windows 10 işletim sistemi ile de çalışabileceğine dair bazı işaretler gündeme geldi. İlk olarak Chrome OS geliştiricilerinin üzerinde çalıştığı AltOS adındaki alternatif işletim sisteminin Windows 10 olabileceği kod satırlarında ortaya çıktı. İkinci olarak Google’ın Windows 10 sertifikasyonu için başvuru yaptığı yine bu kodlardan anlaşıldı.


     


    Google’ın Windows 10 işletim sistemini Pixelbook için alternatif olarak sunup sunmayacağı net değil ancak bu hamle tüketici tarafında bir ilgi uyandırabilir. Diğer taraftan uyumluluk sertifikaları alınırsa zaten Google resmi bir duyuru yapmasa da Pixelbook artık Windows 10 kurulumu için uygun bir hale gelmiş olacak.


     







  • O zaman kendi davasından vazgeçmiş olacaktır ki zaten böyle bir hamle kendi ayağına sıkmasıdır Google'ın.

    ChromeOS'ın acilen isim değiştirmesi gerekiyor. Fuschia'nın hayatımıza girmesi en az 5 sene alacaktır. ChromeOS yerine Android Desk gibi bir isim ile piyasaya dönmesi lazım bu OS'in. Diğer türlü Always On bilgisayar tanımını yalnızca Chrome'da sınırlı tutan bir işletim sisteminden fazlası olamayacak. Bu da Google'ın isteyeceği son şey olacak ki bu OS'da bile Android izlerini görmemek imkansız hâlde oluyor. Play Store bunun örneğidir zaten.

  • Merhaba Ekrem Bey acaba yükleyebiliyor muyuz şuanda ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.