Şimdi Ara

Google, iPhone kullanıcılarını cezbetmek için Android P'nin tasarımını iyileştirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Google ve Apple birçok alanda olduğu gibi mobil platformda da birbirlerine karşı rekabet halindeler. Dolayısıyla Android ve iOS arasındaki çekişme -tıpkı PC ve Mac'te olduğu gibi- bu platformlar varlığını sürdürdüğü sürece devam edecek. Her iki şirket de sürekli olarak platformlarına daha fazla kullanıcı çekmeye çalıştıkları için Google'ın bunu Android P ile denemesi pek de sürpriz olmayacak.

     

    Google'ın bir sonraki büyük Android güncellemesinin Android P olması bekleniyor. Bloomberg'in yeni raporuna göre Google, daha fazla iPhone kullanıcısı çekmek ve onları Android'e geçmeye ikna etmek için işletim sisteminin tasarımını iyileştirmek istiyor. Söz konusu bu çarpıcı tasarım değişikliğinin Materyal Tasarım 2'ye geçişle sağlanacağına yönelik söylentiler var.

     

    Ayrıca Bkz.Apple, ASUS'u sollayarak dünyanın dördüncü en büyük dizüstü bilgisayar markası oldu
    Yayınlanan raporda Google'ın mobil işletim sistemine yönelik bu yılki güncellemenin ana hedefinin, yazılımın görünümünü geliştirerek daha fazla iPhone kullanıcısını Android cihazlara geçmeye ikna etmek olduğu yazıyor. Konuya daha da ışık tutması bakımından fikirlerine danışılan bir Google sözcüsünün ise yorum yapmaktan kaçındığını belirtelim.

     


    Apple bu yıl iOS 12'de yeni özellik sunmayabilir


    Bununla birlikte Android P'de üzerinde durulacak diğer bir nokta ise Google Assistant olacak. Görünüşe bakılırsa artık üçüncü taraf geliştiriciler arama devinin dijital asistanını uygulamalarına entegre edebilecekler. Şirketin ayrıca Android ana ekranındaki arama çubuğunu Google Assistant'la bütünleştirme planı var.

     

    Hayata geçirilmesi düşünülen değişikliklerin tümü Apple'ın iOS 12 planlarına tamamen tezat gibi görünüyor. Zira son duyumlarımıza göre Apple, iOS 12'ye ekleyeceği yeni özellikleri 2019'a erteleyerek bu yıl tamamen performans iyileştirmelerine odaklanacak.



  • Dolar yeşili ağırlıklı olacak demek
    Statü seni çağırıyooooo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından apple gibi yatmıyorlar yeni ios güncellemelerinde. Büyüklü küçüklü iyileştirme ve özellik ekleniyor sisteme. Apple da güzelim çalışan özellikleri bozup onları iyileştirmek için 8 tane beta sunuyor...



    Not: iphone 7 plus kullanıcısıyım.

  • Manasız bi uğraş. 16 tane ayfon kullanıcısı telefonlarında yapacakları bi iş için hayatında Afyon kullanmamis adamdan yardım istiyor. Bu kitleyi nasıl caydiracaksiniz

  • İlk önce kendi kullanıcılarını bir cezbetsin de sonra iPhone kullanıcılarını cezbetmeye yeltensin
  • güncelleme ve virüs işini çözsünler bence
  • Tasarımı istediğin gibi değiştirebiliyorsun zaten bunu anlatsalar cahil fanboylara kafi.

  • Bu tasarımında yenilenmesi gerekiyordu. Değişiklik güzeldir...

  • 2 yil once iphone 6s plus alan kardesim az once note 8 ile yaptiklarimi gorunce keske zamaninda sozunu dinleyip s6 plus alsaymisim deyip gitti :)

  • Tasarım zaten güzeldi ne yapacaklar ki

  • O telefonda ne yapıyorsun autocad dosyalarını telefona atıp render mı alıyorsun? Ahahahah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bi hamle olur. Biraz da google play store daki uygulamaların kalitesi artarsa, şu abuk subuk uygulamaları temizlerse on numara olur. Tercih edilebilir hale gelir.

    iPhone 7 kullanıcısı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olay işletim sisteminin dış görünüşünde bitmiyor, telefon üreticilerinin tasarımı ve özellikleri alım kararı verdiriyor. S9 da çift kamera olsa iphone x yerine tercih ederdim ama o boyutta ekran oranında kaliteli fotoğraf çekecek başka alternatif yok

  • Google’ın çok bir şey yapmasına gerek aslında. Apple kendi kendini kullanıcılarını uzaklaştırıcak zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android kullananlarin yuzde kaci stok arayuze sahip cihaz kullaniyor ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım
  • İphone kullanicilarinin bir kisminin kemiklesmis bir kitle oldugunu dusunuyorum.Önüne ne çıkarsalar alacak bir kitle bu.İphone kullanicilari icinde zaten genel olarak Tr icin konusuyorum alanların yarısı tamamen goruntu imaj icin bu telefonu alıyorlar.Google in isi burada zor ama global olarak ise yarayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android tüketicilerin bayağılığı sayesinde yükselmiş bir sistemdir. Apple rakiplerini bir bir yok etmiş bir canavardır. Keşke daha çok alternatif olsa. Blackberry vardı. Windows Mobile vardı. Bu işin içinde bir komplo yoksa adam değilim. Mesela adamlar Blackberry ya da Windows mobile bölümünde çalışan geliştiricileri ayarttılar. Geri kalanlar da satmayan sistemde çalışacağıma kârlı olan platformda çalışırım diyerek ayrıldılar böyle tekel oluştu sayılır. Google çok büyük bir şirket olmasa Apple anında tekel olur. Google android sistemini sadece kendi cihazlarımda kullanacağım diyerek donanım yazılım uyumuyla üretse belki daha iyi olabilir. Elden çıkarıp satmaya karar verirse android anında biter. Google'dan başka kimse açık kaynak bir sistemi yönetmeyi başaramaz mecburen kapatmaya çalışır be Blackberry'nin başına ne geldiyse aynısı gelir ve piyasadan silinir. Apple tek büyük olarak kalır.

  • Android'in yanında iPhone falan deniliyor, üzücü...


    iPhone boş beleş bir cihazdır.

  • Google beni cezbetmek istiyorsa Pixel serisini Türkiye'ye getirsin yeter. Pixel olmadığı sürece Android'e geçmeyi düşünmüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.