Şimdi Ara

Google: İnternetin yüzde 60’ı yinelenen içerik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google: İnternetin yüzde 60’ı yinelenen içerik
    Bugün internet dünyasında milyarlarca içerik yer alıyor ve belirli gündem maddesi etrafında ya da kısaca daha çok trafik alan konu hakkında birbirine benzeyen sayısız içerik görüyoruz. İnterneti adeta çöplüğe çeviren kopya içeriklerin yanında optimizasyon sorunları da önem arz ediyor.



    İnternetin yüzde 60’ı yineleniyor



    Singapur’da düzenlenen Google Search Central Live etkinliğinde, Google mühendisi Gary Illyes internetin yüzde 60’ının yinelenen içerik olduğunu dile getirdi. Tam ayrıntı vermediği için birbirini kopyalayan içeriklerin kastedildiği sanılsa da olay biraz daha optimizasyon odaklı.



    Ayrıca Bkz.Twitter yasaklılarına genel af geliyor



    Sunumdaki detaylar odaklanıldığında arama motoru optimizasyonunda yapılan hataların indekslemede büyük sıkıntılar oluşturduğu anlaşılıyor. HTTPS yerine kullanılan yinelenen internet protokolleri, www ile başlayan veya başlamayan sayfalar, sessionID gibi gereksiz parametrelere sahip URL adresleri, / veya / olmayan varyantlar veri tabanını bir hayli meşgul ediyor. Illyes de katılımcılara bunlardan vazgeçmelerini tavsiye ediyor.



    Elbette kopya içerikler de en büyük sorunlardan birisi ancak optimizasyon sorunları da eklendiğinde kullanıcıların aradıkları bilgiye doğrudan erişebilmeleri de zor hale geliyor. Bu da internetin özgür mantığına darbe vuruyor.



     



     












  • Hiç birbirini tanımayan 2 arkadaşından bile whatsapp üzerinden aynı gün aynı resim gelebiliyor Cuma veya Bayram mesajı olarak.
    Hayatımız copy paste olmuş. Kimse özgün bir şey üretmeye çalışmıyor (istisnalar kaideyi bozmaz).

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsanların büyük çoğunluğu yaratıcılığa sahip değil,örneğin youtubede trend olan içeriğin berbat kopyalarını yapanlar. Komik desen değil, birşeyler katmış desen değil, yaratıcılık yok. Tek dert para olunca, sonuç bu. Özellikle türkçe içeriklerde, arada youtube nin bölgesini değiştiriyorum kendime geliyorum.

    Berbat kopyalar asıl içeriklere ulaşmayıda zorlaştırıyor, oyüzden bu "trend, akım" saçmalıklarından kurtulmak lazım. Printerın önünde bi tarafını sallayanlar bu işlere el atınca sonuç malesef bu. Evet eski internet zamanındada vardı bunlar ama bu kadar çok değillerdi ve tolere edilebilir seviyedelerdi. Asıl içerik daha zor bulunur oluyor, ortalık çöplük kaynıyor, hem tüketici, hem gerçek üretici zarar görüyor.

    Başka bir örnek vereyim, örneğin siz film kesitleri editleyip shorts yapan birisisiniz, internet üzerinde okadar çok kopyacı paylaşım yapan kanal varki bu konuyla alakalı, videoda bir fligranınız yoksa kimsenin size ulaşması mümkün değil. top5 kanallar paylaşır tüm emeğinizin üstüne çökerler.

    Web sitelerindede benzer durum var, x kişisi bilgisiyle sitesine bir yazı yazmış, sonra onu birileri kendi içeriği gibi sunmaya çalışıp bilgisizliğiyle içeriğin değerini azaltıyor. Hem x kişisi reklam gelirlerinden oluyor, hem yaptığı iş değer kaybına uğruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 27 Kasım 2022; 12:56:19 >




  • %60 az bile

  • Türk haber siteleri de ciddi etki etmiştir bu orana

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google dayı ne anlatıyorsun. Sitende daha 2. sayfaya geçmeden yapılan tüm aramalar .es, .fr, .it tarzı saçma sapan linklerle dolu. İlk sırayı zaten reklam diye belirtmeme gerek yok. Daha arattığımızı bulamıyoruz. Sen önce kendinden bahset.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Woodpecker

    Bu mesaj silindi.
    'Yinelenen' yazıyor, 'yenilenen' değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Otobusteyken dikkatli okumamışım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk haber siteleri ve genel dünya haber siteleri ile bu oran internet çöplüğünde %80 e çıkıyor... 🗿🗿🗿

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi çöplüğün işte işin ne temizle daha az göster yap bir şeyler bilmez değilsin bize böyle gelme bize vb şeyleri temizlediğini vb şeylere bir şeyler yaparak gel

    Bir şey aratıyoruz ilk 5 tanesi normal ilgili değerli linkler geri kalan saçma sapan linkler çıkıyor

  • Evet youtube Türkiye çöplüğünün %90 ı copy paste kanallardan oluşuyor. Bunu bilmeyen izleyici de abi ne güzel içerik diye atlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram mesajı, cuma mesajı yazın aratın haber siteleri çıkacak ve hepside aynı içeriği gösterecek. Sonra herhangi bir makale vs arayın yine tüm siteler sizi aynı içerikle karşılayacak. Eskiden her site kendi içeriğini üretirdi şimdi hepsi copy paste.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kişisel olarak bildiklerimizi yazdığımız bir blogumuz olsa hop bir bakıyorsun aynı şeyleri başka bloglar kopyalamış. Telif hakkı için çabası yok Google efendinin. Onu geçtim en büyük tehdit şuan haber siteleri. Kişisel blog sitelerindeki içerikleri bile kendi üzerine ekleyip tüm trafiği telif bile umursamadan üzerine çekebiliyorlar.

  • tugberkk kullanıcısına yanıt

    Google'ın tek yapması gereken indeks botlarının user-agentini kullanıcılar ile aynı yapmak. Bu sayede bot siteler tarafından tanımlanamaz olacak. Yapıyorlar mı? Hayır. Sahte siteler, google botunu ua ile çok kolay tanıyor, x siteside google bota kopya içeriği, kullanıcıya sahte içeriği gösteriyor. Aylar geçti hala çözmediler, eskiden google çok daha tepkisel bir yapıya sahipti, aykırı olduklarını söylerlerdi, fakat kırmak istedikleri sistemin parçası(hatta ta kendisi) olunca sonuç bu oluyor demekki. Bir diğer etkense mağlum ceo. Bu işi beceremiyor bana göre.

    Diğer bir unsur ise bu sitelerin finansörü. Okadar çok alan adına sahipler ki, sayılı kişiler anca bu işe girişir bence.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.