Şimdi Ara

Google Home Akıllı Asistan Türkçe Dil desteği için destek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
3
Favori
13.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar ,

    Google home sesli asistan Türkçe dil desteği için upvote :https://support.google.com/googlenest/thread/364466?hl=en


    Akıllı ev sistemleri günlük hayatımızı kolaylaştırmak amacıyla yenileniyor ve geliştiriliyor.

    Bugün Alexa ile , google asistan ile ingilizce iletişim kurabiliyor sistemlerden faydalanabiliyorsunuz.


    Ancak henüz Alexa , google asistan home Türkçe dil desteği sağlamıyor.

    Lütfen linkteki konuyu upvote ediniz.
    https://support.google.com/googlenest/thread/364466?hl=en

    Google Home Akıllı Asistan Türkçe Dil desteği için destek







  • Merhaba resmi bir açıklama geldimi?
  • çok güzel bir istek ama çok az destek gelmiş. 400lerde upvote.
  • Acaba resmi açıklama geldi mi?
  • up up devamke

  • Bir gelişme yok :(

  • Akıllı asistan gayet Türkçe çalışıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StaNOnE

    Akıllı asistan gayet Türkçe çalışıyor?

    Nasıl oluyor hocam anlatırmısınız :)

  • Asigenc19 kullanıcısına yanıt

    Telefondakinden bahsediyordur, telefonda varken google home yada mini de olmaması saçma gerçekten...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asigenc19

    Nasıl oluyor hocam anlatırmısınız :)



    Alıntıları Göster

    İçeriği okumadan balıklama atlıyorlar, böyle oluyor hocam.


    "Ancak henüz Alexa , google asistan home Türkçe dil desteği sağlamıyor." Google home ve mini'den bahsediyor!


    Senden başka kimsede bilmiyordu telefondan Google Asistan'ın Türkçe kullanıldığını.

  • evet telefondaki uygulaması üzerinde ntürkçe komutları gayet güzel algılıyor ve uyguluyor ancak bende fiziki bir cihaz mevcut değil, telefonda türkçe çalışıp home cihazınad türkçe çalışmaması çok saçma ya

  • Var mı kullanan?
  • fbyram kullanıcısına yanıt

    Bende Amazon alexa var. İngilizce ama yabancı dil pratiği için daha iyi bence. Echo dot 2. nesil ve yeni echo 4. nesil mevcut. 4. nesil echo yu şiddetle tavsiye ediyorum. Sesi çok güçlü ve çok kaliteli. Dot olan küçüklerin sesi pek iyi değil alacaksanız büyük olanları alın derim.

  • 2020 Ocak'ta, yurt dışındayken aldığım Google Home'ları (orjinal, mini değil) kurarken kurulum bittiğinde ilk komutu 'Hey Google - Nasılsın?' şeklinde verince menülerde görünmese de cihaz Türkçe çalışmaya başlıyordu, kısa bir deneme süreciydi sanırım, Türkiye'ye dönüp, resetleyip tekrar aynı şeyi denediğimde çalışmadı tekrar. Hatta üşenmeyip evdeki bütün Google Home Cihazlarını 2'şer kere resetleyip denemiştim, hiç birinde çalışmadı.


    Denediğim cihazlar; home, home mini, nest hub, nest mini (2nd gen)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: faw13

    2020 Ocak'ta, yurt dışındayken aldığım Google Home'ları (orjinal, mini değil) kurarken kurulum bittiğinde ilk komutu 'Hey Google - Nasılsın?' şeklinde verince menülerde görünmese de cihaz Türkçe çalışmaya başlıyordu, kısa bir deneme süreciydi sanırım, Türkiye'ye dönüp, resetleyip tekrar aynı şeyi denediğimde çalışmadı tekrar. Hatta üşenmeyip evdeki bütün Google Home Cihazlarını 2'şer kere resetleyip denemiştim, hiç birinde çalışmadı.


    Denediğim cihazlar; home, home mini, nest hub, nest mini (2nd gen)

    Şaşırtıcı bir gelişme :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asigenc19

    Şaşırtıcı bir gelişme :)



    Alıntıları Göster

    Benim çok sorunum yok aslında İngilizce olmasıyla, zaten işim gereği sabahtan akşama konuşuyorum ama ev ahalisi için Türkçe olması faydalı olurdu. Gerçi telefondan asistanla Türkçe çalışıyor ama bir türlü tam verim alamadım, gündelik işlerde iyi Türkçe'de ama akıllı ev kontrollerinde zorlanıyor. Cihaz isimlerini Türkçeye çevirsem bu sefer de home cihazları sapıtıyor, o yüzden İngilizce devam ediyorum. Bazen dil dönüşümü yapabiliyor, bazen anlamayıp direkt nette arama yapıyor. Uygulamada cihazlara farklı dillerde isim verme işini de yapmaları lazım eğer asistana eş zamanlı çoklu dil desteği veriyorlarsa.


    Yakın zamanda Android'den Iphone'a geçtim, akıllı aydınlatmayı da HomeKit ile entegre ettim, o Türkçe gayet güzel çalışıyor mesela. HomeKit'in ilk kurulumu ufak çaplı sinir krizi geçirtse de mantığını çözünce o da güzel. Hatta bazı özellikleri keşke Google'da da olsa diyorum. Cihaz gruplarını hala isimle yönetmeye çalışması sesle kontrolde güzel belki ama telefondan 6 tane ışığı olan bir odanın sadece 2 aynı gruptaki (lambader 1/2 şeklinde isimlendirilmiş mesela) ışığını tek tek ayarlamak gerekmesi saçma. Home kit te odaların içinde grup da kurulabiliyor, birlikte hareket ediyorlar.


    Ama HomeKit'in de kısıtlı cihaz desteği olması üzücü, desteklenmeyen cihazların eklenmesi için gereken DIY çözümlerin de fazlasıyla kompleks olmasından ona da girmedim, sadece aydınlatma bağlı HomeKit'e de.


    Evrensel bir alt yapı hala kurulamadı şu akıllı ev konusunda. Henüz cihazların aynı dili konuşabilmeleri için çok yol katetmeleri lazım. Homeassistant vb'leri ile olduğu kadar yapılıyor ama gene sıkıntı çıkaran cihazlar çıkıyor.





  • Bu upvote den bir sonuç yok sanırım.
  • Andriod tarafinda telefonlarinda google asistan ve google home uygulamalarinda da turkce var, ayni sekilde apple tarafinda da telefon, apple tv, watch vs hepsinde siri turkce. Ancak hoparlor isine gelince turkce yok. Andriod tv deki ve apple tv deki asistanlar da turkce.

    Google hub, hoparlor vs, apple homepod da turkce asistan koymuyorlar. Kasitli mi yapıyorlar anlamadim ki. Trde satisa da sunmuyorlar ilginctir. Her iki firma da bu işe girmiyor. Alexayi anlayacagim hadi, amazon kindle i dahi getirmedi ki alexa yi getirsin ama google ve apple bu asistanlari neden tr ye getirip turkce yapmıyorlar anlamadim.

    Google in en buyuk avantaji herseyi bulutta sakliyor. Uzaktan erisim vs hic sorun yok. Ama homekit de illa appletv, ipad veya homepod olmasi lazim uzaktan erisim icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorumsuzadam -- 29 Mayıs 2021; 1:7:54 >
  • faw13 F kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize aynen katılıyorum. Evrensel bir iletişim protokolü kullanabilirlerdi. Homekit de dediginiz gibi gruplamalar, oda icinde bolgeler vs cok kullanisli.

    Sadece soylediklerinize ek olarak sunu soyleyeyim, homeassistant da cok sıkıntılı. Desteklemedigi cihaz oldukca var. Ornegin benim xiaominin aqara gateway ini desteklemedigi gibi. Aliexpress de wifili homekit aksesuarlarınin cogu eklenmiyor. Zaten kurulumu, kullanimi ciddi bir iş. Ama ugrasicak bolca vakit varsa biraz da insan ilgiliyse yapilamayacak sey yok:)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.