Şimdi Ara

Google Chrome 75. sürümüyle birlikte lazy loading’i destekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Lazy loading ismine bir çoğumuz yabancıyızdır. Buna karşın aslında bu özelliği hali hazırda bazı web sayfalarında kullanıyoruz bile. Son gelen haberlere göre Google, lazy loading’e tarayıcı tarafından doğal destek sunarak işlemi daha efektif hale getirmeyi amaçlıyor.

    Günlük olarak kullandığımız bazı web sitelerinde görsellerin ya da web sayfasının diğer öğelerinin siz sayfada aşağı doğru kaydıkça yüklendiğine şahit olmuşsunuzdur. Çeşitli Javascript implantasyonları sayesinde sayfanın sadece sizin görüntülediğiniz kısmının yüklenmesini sağlayan bu özellik ne yazık ki sayfaya eklenen kodları da hesaba kattığımızda çok da efektif olmayabiliyor.
     
     
     
    Hem sayfaların açılış hızını arttıran hem de web tarayıcısının bellek kullanımını azaltan bu özelliği tarayıcı kanadında destek sunarak işlevi daha verimli hale getirmeyi amaçlayan Google, popüler tarayıcısı Chrome’a 75. sürümden itibaren söz konusu özelliği ekleyecek.

    Şimdiden denemek isteyenler için 

     
    Mozilla’dan bir mühendisin açıklamalarına göre Firefox’a da yakın zamanda gelecek özelliğin stabil Chrome versiyonuna gelmesi mayıs ayını bulacak. Meraklı kullanıcılarsa Canary sürümü üzerinden chrome://flags adresini ziyaret edip '’Enable lazy frame loading'’ ve '’Enable lazy image loading'’ kutucuklarını işaretlemelerinin ardından lazy loading’i sistemlerinde deneyimleyebilecekler.
     
     
    Son olarak Google’ın planlarına göre lazy loading 3 farklı stratehji ile çalışacak. lazy modu eğer web sitesi özelliği seçtiyse aktif olacak, Eager modu ise lazy loading’e elverişsiz sitelerde geçerli olacak ki bu durumda web sayfası şimdiye kadar olduğu gibi yüklenecek.
     
    Auto senaryosu ise sayfasını yeni özelliğe yönelik güncellemeyen site sahipleri için geliştirilmiş. Chrome’un sayfada herhangi bir davranış tercihi bulamaması durumunda izleyeceği yol lazy moduyla aynı şekilde devam edecek.







  • Hız artacaksa gelmesi iyi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim işimizide oldukça kolaylaştıracak o kesin ama tüm tarayıcılara yayılması gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demo sayfası yada deneyebilen var mı ?

  • Bence güzel olmuş...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.