Şimdi Ara

Google Asistan/Home & Apple Siri/Home/Shortcuts ve IFTTT

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
6
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bir süredir başlıkta adını yazdığım servislerle uğraşıyorum. IFTTT servisini 2015'ten beri kullanıyorum. IFTTT, Türkçe desteğinin olmaması haricinde, İsviçre çakısı gibi hem sağlam hem de çok işlevli bir hizmet. Bugüne kadar ne amaçlarla kullandığımı da yazayım:

    1) Spotify Discover Weekly listesini Discover Weekly Archive'a kaydetmek
    2) Toplantıya girişte telefonun zil sesinin sessize alınması, toplantı sonunda normale alınması
    3) Ev-ofis gibi ortamlara girdiğimde telefon sesinin ve parlaklığının azaltılması, mobil verinin kapatılması, Wi-Fi servisinin başlatılması; ev-ofisten çıktığımda tam tersinin yapılması (sesi/parlaklığı yükseltme, mobil veri başlatma, Wi-Fi kapatma).
    4) Arabayla yolculuk yaparken telefonun Bluetooth ile araca bağlanması ve müzik/telefon konuşmalarını aracın müzik sistemine aktarması
    5) Alışveriş listelerini marketin yakınından geçerken hatırlatması

    Bunlar ilk aklıma gelenler; şu anda aklımda olmayan ama yıllar içinde kullandığım pek çok entegrasyon oldu.

    Son bir kaç ay içinde Google Asistan/Home & Apple Siri/Home ve IFTTT ile entegre olabilen cihazlar satın alınca, bu entegrasyon işini biraz daha geliştirmeye karar verdim. Aldığım cihazlar Ikea'nın akıllı aydınlatma/hareket sensörü/akıllı priz bileşenleri, LG ThinQ tv, iRobot Roomba robot süpürge gibi cihazlar.

    Evde Samsung ve Apple telefon kullanıyoruz. Bu nedenle telefonumda hem Google Asistan/Home hem de Apple Siri/Home yüklü. Entegrasyon denildiğinde aklımıza gelen şey, yapılan çözümün hem Samsung hem de Apple telefondan kullanılabilmesi.

    Öncelikle birkaç tespit yapmalıyım: Apple Shortcuts (Kestirmeler) karşılığı bir hizmeti ben Google'da bulamıyorum. Internette bunun olduğu yazıyor (Routines & Shortcuts) ancak gel gör ki, tüm uğraşlarıma rağmen bu servisleri telefona ekleyemiyorum (ne Samsung ne de Apple telefonda ekleyebildim).

    Bu nedenle Apple Kestirmeler'den bahsedeceğim. Asistan/Siri'nin sağladığı şey tuşlara basarak komutlar vermek yerine, sözlü olarak emirler alabilmesi. Kestirmeler ise bir adım öteye geçiyor. IF/THEN türü makrolar yazarak iOS üzerindeki hemen herşeyi otomatize etme imkanı veriyor. Yani sizin hiçbir şeyi söylemenize, yapmanıza, hatırlamanıza gerek kalmadan işleri zamana/koşula/ortama veya başka bir aksiyona bakarak başlatıyor. Kestirmeler'i sadece iOS ortamındaki bir otomasyon diye düşünmeyin. Evinizdeki ve iletişimde bulunduğunuz her akıllı cihaz için genişletebilirsiniz. Örneğin, bazı akıllı cihazlar Siri ile uyumlu değil. Çözüm olarak Kestirmeler'le Asistan'ı entegre ediyorum. Bu sayede benim Siri'ye söylediğim bir cümleyi, Kestirmeler doğrudan Asistan'ın anlayacağı dile çeviriyor.

    Asistan/Siri/Kestirmeler ve IFTTT hizmetlerini birlikte kullanarak sınırlar ortadan kalkıyor. Burada sorun şu: Google Asistan'ın IFTTT servisi Türkçe desteklemiyor. Yani Asistana Türkçe verdiğiniz komutları IFTTT'nin Asistan modülü anlamıyor (Türkçe kelimeyi söylemek yerine klavyeden yazarsanız sorun olmuyor).

    Bu konularla ilgilenenler, sorularına yanıt arayanlar varsa bildiklerim ölçüsünde yardımcı olurum.







  • 2) Toplantıya girişte telefonun zil sesinin sessize alınması, toplantı sonunda normale alınması

    Bunu nasıl yapabiliyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.