Şimdi Ara

Google arama motoru kökten değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
8.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google arama motoru kökten değişiyor



    Teknoloji devi Google, arama motorunu kökten bir şekilde yeniden tasarlamaya hazırlanıyor. Yeni altyapı ve entegre edilecek MUM (Multitask Unified Model) teknolojisi sayesinde arama motoru çok daha güçlü olacak.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy F22 tanıtıldı: 90Hz Ekran, 6000 mAh pil



    Şirket geliştiricilerinin arama motorunda uygulayacağı yeni MUM mekanizması, kullanıcıların birleşik sorgular oluşturmasına olanak tanıyacak. Yani kullanıcılar metin, grafik ve ses bilgilerini tek bir istekte birleştirebilecekler ve yerleşik yapay zeka tüm bunları doğru bir şekilde anlayacak.



    Karmaşık arama sorguları yapılabilecek



    Google temsilcilerine göre, şirketin yeni arama sisteminin tam olarak nasıl çalışacağına dair birkaç önemli soruyu çözmesi gerekecek. Daha sonra ise konuyla ilgili bilgiler ve örnekler kamuoyuyla paylaşılacak.



    MUM teknolojisinin entegrasyonu, Google'ı dünyada benzeri olmayan benzersiz bir arama motoru haline getirecek ve bu teknolojinin yardımı ile en karmaşık arama problemlerini çözmek mümkün olacak.





    Google sözcüsü Pandu Nayak'a göre MUM, metin, resim ve ses içeriği de dahil olmak üzere çeşitli bilgi türlerini aynı anda "anlamak" için tasarlandı. Şirket, kullanıcıların isteklerde bunları birleştirmelerini, örneğin bir çift ayakkabının fotoğrafını yüklemelerini ve aynı anda "Bunlar koşu için uygun mu?" diye sormalarını mümkün hale getirecek. Ayrıca kullanıcılar, sesli bir isteği, bir fotoğrafla da birleştirebilecekler.




    Kaynak:https://www.businessinsider.com/google-seo-timeline-mum-search-changes-shakeup-ai-lamda-2021-6







  • özellikle allahın belası haber siteleri. 10 saniyelik bir bilgi için 3 sayfa yazı yazmış adam. Güya daha fazla hit alacak, daha fazla site gezinmesi ile öne çıkacak. Kaç yıl oldu aynı terhane.


    Birde bilgiyi vermek için 10 tane resimli geçişken siteler var, onları gördüm mü hiç basmıyorum zaten.

    Ne arasam hemen hemen aynı makaleler şeklinde;onedio,habertürk,sözcü,milliyet,sabah,sportürk,hürriyet,milliyet vb. haber siteleri sıralanıyor. Araya da 2-3 tane trendyol, hepsiburada,n11 ekliyor. Bazen Allah’tan arada bir wikipedia’dan da bir şeyler ekliyor da fazla uğraştırmıyor. Artık internette aradığını bulmak işkenceye dönüşmüş durumda. Emek harcayan insan sayısı da çok azaldı. Hep copy paste içerikler, linkler.

    iyi akşamlar.


    üst tarafta yazdığınız için örnek:



    google arama tümcesi: "milli takımın maçı bu akşam saat kaçta, hangi kanalda?"



    arama sonuçlarından çıkan herhangi bir tanesine tıklanır, sitede yer alan yazı(nın girişi):



    "Milli Takım'ın maçı bu akşam saat kaçta? Milliler zorlu sınavdan geçebilecek mi? Tur kapısı aralanabilir mi? Fatih'in aslanları bu geceden alnının akıyla çıkarabilecek mi?


    Herkesin merak ettiği soruların cevapları....



    Bilindiği gibi Milli Takımımız, zorlu bir eleme sürecinden sonra Avrupa Kupası'na katılmaya hak kazandı. Kazandığı bu başarı ile Avrupanın devleri arasında yer alan Milli Takımımız, alnının teriyle elde ettiği bu başarının meyvelerini bu turnuva esnasında toplamayı hedefliyor. Milli Takımımızın içerisinde bulunduğu gruptaki zorlu rakiplere rağmen, milletçek milli takımımız için tek yürek ve destek olarak onların arkasında yer alıyoruz.


    Mili Takımımızın gruptaki ilk maçı(atıyorum) Fransa ile olacak. Fransız Milli Takımı bu maça çok iyi hazırlandığını, hedeflerinin kupa olduğunu söylese de gurur kaynağımız milli takımımız mutlaka turnuvanın ilk maçında rakibine oranla zorlu bir oyun sergileyecektir. (Bilmem ne) stadında oynanacak olan karşılaşmayı Rus hakem (atıyorum) Federov Lazarov yönetecek, yardımcılığını İngiliz hakem (atıyorum) David Pierce ve İspanyol hakem (atıyorum) Luis Gustavos yapacak. Milli takımımızın bu akşam oynayacağı zorlu karşılaşma ağır hava koşulları altında oynanacak.


    (en öldürücü ve elzem kısım) Maç TSİ ile saat 22:00'da başlayacak, TRT1 ekranlarından naklen yayınlanacak..."



    aradığım bilgiye 12(yanlış saymadıysam) cümle sonra ulaşabildim. ulaşana kadar bir araba dolusu genel, havanda su döven bilgi okumak zorunda kaldım.



    ne gerek vardı?



    aynen bahsettiğiniz olay bu şekilde. çıldırmak işten değil. bugün hava yağışlı olacak mı yazıyorum, "herkesin merak ettiği soru işte cevabı" diyip bana 2 paragraf yazı okutuyorlar....

  • haberde ; eski sistemi siz mumla arayacaksınız deniliyor

  • Google Görseller'e belirli zaman aralığı filtresini geri getirsinler. En fazla geçen seneye kadar arayabiliyorsun.

  • Parasını vereni öne çıkardığı için aradığımızı bulamıyoruz artık.

  • DuckDuckGo içeriği biraz zenginleşse sittin sene girmeyizde el mahkum. Günümüzde Google'ın Black Mirror'da anlatılan kötülerden pek farkı kalmadı gibi.

  • Hatta google da bir tumblr hesabı olsun. Nasıl olsa minimal düzen kullanacak

  • Kökten batsada kurtulsak herşeyi buglu ve yavaş.!

  • Ben 5 senedir aradigim seyleri google da bulamiyorum. Seo denen dolandiricilik sag olsun inanilmaz zaman, enerji ve odak kaybediyorum.

  • Son 2 yıldır bu arama motorunda aradığım hiçbirşeyi bulamıyorum. Eskiden rahat buluyordum şimdi devamlı satış sitelerine yönlendiriyor. Kısaca biz istemediğimizi internette yok ederiz diyorlar.


    Bize para veren var olur ,vermeyen batar.

  • Maalesef Google bir lider, tüm arama motorları Google’ın algoritmalarını kullanıyor. Kısacası bu alanda ipler liderin elinde ve big data’da rakibi yok. İstemesenizde Google’a mahkumsunuz. Bu yakın zamanda değişecek gibi de durmuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Keşke donanım haber editörleri de kökten değişim geçirse de eski kaliteli günlerine geri dönse

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ram kullanımını azaltsalar yeterli benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duckduckgo kullaniyorum memnunum 👍🏼

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • google arama motoru tamamen ticaridir, yandex de öyle son yıllarda. bişey arattığınızda onu satın alınacak yerler doldurur ilk sayfaları. daha da geliştirmek isteseler nolacak sanki.

  • kraymon K kullanıcısına yanıt

    Oturup bedava hizmet mi etsinler? Hayır kurumu mu onlar? 100 Lira ucuza bilgisayar parçası almak icin takla atıyorsunuz letgo'da herifler milyonlarca doları donanıma yatırıyor.. Tabii ki reklam gösterecekler sen de izleyeceksin..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 5 Temmuz 2021; 0:26:34 >
  • Sorma opera kullanıyorum artık reklamlarından kurtulmak için. Adımı arasam sponsorlu sitelere yönlendiriyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Para verip eleştiriliyorsa ,eleştirenlerin hepsi haklı ama bir sözleşme yok bedeva , kullanmayı verin olsun bitsin stresiniz kalmaz.

  • Kurtulman için batmasına gerek yok, sevmiyorsan ve beğenmiyorsan: KULLANMA

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haber sitelerin her aramada çıkıyor neredeyse. Google önce bu sorunu gidersin. Torpilli siteleri sürekli öne çıkarıyor.

  • https://search.zonealarm.com/ aradığınızı buldurur. Google, teklif hakları ile kafayı bozmaktan, aradığımızı bulmayan arama moturu.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.