Şimdi Ara

Google'a dava açıldı: Dijital reklam pazarında tekel olmakla suçlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'a dava açıldı: Dijital reklam pazarında tekel olmakla suçlanıyor
    Bir mahkeme belgesine göre, ABD Adalet Bakanlığı, Salı günü Alphabet çatısı altıda olan Google’a dijital reklamcılık işinde tekel olduğu gerekçesiyle dava açtı. Hükümet, Google’ın dijital reklamcılık teknolojileri üzerindeki hakimiyetine yönelik her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve yasa dışı yöntemler kullandığını söyledi.



    Ayrıca Bkz.Google, gizlilik davasını kapatmak için 23 milyon dolar ödeyecek



    Tekelcilikten ikinci dava



    Bu, tekelciliğe karşı yasanın ihlal edildiği iddiasıyla Google’a açılan ikinci federal antitröst davası. 2020’de Google aleyhine açılan Adalet Bakanlığı davası, Google’ın arama tekeline odaklanıyor. Salı günü açılan davada Google’ın ana eyaleti Kaliforniya da dahil olmak üzere sekiz eyalet, bakanlığa katıldı.



    Reklam pazarında tekel



    Davada “Google, dijital reklam sektöründe anlamlı rekabeti engelledi ve yeniliği engelledi, rekabet üstü kârlar elde etti. Günümüzün güçlü internetini mümkün kılan reklamverenlerin ve yayıncıların çıkarlarını desteklemek için, serbest piyasanın adil bir şekilde işlemesini engelledi.” ifadeleri dikkat çekiyor.



    Gelirlerinin %80'ini oluşturuyor



    Google, açık farkla pazar lideri olmaya devam ederken, ABD dijital reklam gelirindeki payı 2016’da %36.7 iken %28.8’e düştü. Google’ın reklamcılık işi, gelirinin yaklaşık %80’ini oluşturuyor. Öte yandan, bu haberlerin üzerine Google hisseleri %1.3 düştü.




    Kaynak:https://www.voanews.com/a/us-eight-states-sue-google-on-digital-ad-business-dominance/6932101.html
    Kaynak:https://appleinsider.com/articles/23/01/24/us-sues-google-over-digital-ad-market-monopoly







  • Anlamadım, adamlar kendi servislerinde kendilerine reklam verebilmemizi çok defa şeffaf bir şekilde sağlıyor. Bunu yaparken başka platformlara veya sitelere engel olmuyor. Google reklamları yüzünden Facebook'un ve reklam verenlerin mağdur olması söz konusu olabilir mi mesela?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.