Şimdi Ara

golf 6 lambda sensörü giderilmeyen problem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Bir kaç ay önce uzakdoğu araçlarından Almanlara geçelim dedim golf 6 1.6 102 bg 2010 trendline bir araç aldımaraç 67 binde aldım aldıktan 2 gün sonra arıza lambası yandı çok önemsemedim dedim yakıttandır filandır felandır daha öncede bir çok kez yanıp kendiliğinden söneni görmüştüm çokda tınlamadım.

    Aldıktan sonra bir süre çok binemedim birde lpg taktiracaktım zaten götürdüm lpg ye adamlar aracı incelediler motordur kelebekdir filan sonra alternatifleri sundular dediler arıza ışığın yanıyor aldılar karşıdaki vw ciye götürdüler katalizör gibi bir arıza verdiğini söylediler buda lambda sensöründen kaynaklıdır denildi adamlar arızayı söndürdüler. Bunlardan sonra araca 20 gün sonra lpg takılacaktı o arada tekrar yandı adamlar lpg montajını yaptılar ben hemen montaj sonrası ağır bakımdır bakımdır hepsini hallettim aracım dört dörtlük oldu ama hala arıza ışığı yanıyor uzu yolda aracım anormal fazla yaktı İzmirde forumlarda filan özellikle opel montajından çok duyduğum bir yerde acilen bir ayar yaptırdım tatile devam ettim ista geldim ama hala bana fazla yakıyor gibi geldi sora face gruplarıda aynı aracın lpg ile esasında çok daha az yaktığını duydum zaten kafamdaki lambda sensörü sorunu iyice canlandı internetten bir araştırma ile sorunlu olduğunda fazla yakabildiğini gördüm gittim ağır bakımcı ustaya derdimi anlattım tekrar bağladı dedi sensörden zengin karışım var dedi sildi sen bunnu lpg ye ayarlattır dedi o arada dedimki bak benzindede yapıyordu saki o kısımı pek önemsemedi lpg ye gittim zengin karışım verdi ayarladı sildi 100km sonra yine yandı yine gittim ustaya dedi bayramdan sonra bakkalım ama bu yanar lpg de yanar dedi değişiriz yine yapar o zaman kalsın şimdilik dedim dünde şans eseri sanayide açık yer gördüm girdim derdimi anlattım oda yakar dedi bu motor farklı benzindende yakar bağladı yine pc ye arıza açıklamasında arasıra gibi bir terim vardı bak her zaman değil sorun dedi sildi ortalama 120 km yaptım şu an sönük

    Ama benim aklıma yatmayan şeyler bu araba yakar kısmı bana inandırıcı gelmedi

    bu araç lpg ye uyumlu bir araç ayrıca yakar demeleri saçma bu sensörün gerçekten sorunlu olduğunu anlamak için obd zımbırtısı alıp kendim sensörleri takip edicem en sonunda ama anormallik olduğunu nasıl anlayacağımı bilmiyorum yada ne olursa olsun değiştiriticem ama maliyeti 600 tl tutuyormuş yada bana güzel bir psikopat usta önerin arkadaşlar adam baksın ve bu değişmeli yada değişmemeli diyebilsin bu durumdan çok sıkıldım başıma daha kötü işler açmasını istemiyorum yakıtım da değerlerinde olmasını istiyorum

    bu arada lpg yi 85tl ye doldurup 330 km gidiyor



  • Bence hatanız benzinde iken arıza lambasının çözümünü bulmadan LPG taktırmanız olmuş. Sorun şimdi LPG den mi motorun kendisinden mi tespit etmek daha da zorlaşacaktır.

    VW ler sorunsuzluğu ile değil, yumuşak plastiği ve tok kapısı ile nam salmış bir marka olmasına rağmen. 1.6 8V 102 hp namı değer hitler motoru VW en sorunsuz lpg ile en uyumlu motorudur.

    Öyle bu araç ta arıza lambası yanar diyip işin içinden sıyrılmak ustanın bilgisizliğini gösterir.

    Sizin şuan yapmanız gereken iyi bir özel servis bulup arıza kodunu okuyarak hatanın sebebini bulmaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Bence hatanız benzinde iken arıza lambasının çözümünü bulmadan LPG taktırmanız olmuş. Sorun şimdi LPG den mi motorun kendisinden mi tespit etmek daha da zorlaşacaktır.

    VW ler sorunsuzluğu ile değil, yumuşak plastiği ve tok kapısı ile nam salmış bir marka olmasına rağmen. 1.6 8V 102 hp namı değer hitler motoru VW en sorunsuz lpg ile en uyumlu motorudur.

    Öyle bu araç ta arıza lambası yanar diyip işin içinden sıyrılmak ustanın bilgisizliğini gösterir.

    Sizin şuan yapmanız gereken iyi bir özel servis bulup arıza kodunu okuyarak hatanın sebebini bulmaktır.

    Soylediginize katiliyorum ama iyi usta bulmak gercekten cok zor bulabilsem aninda yaptiricagim lakin iyi usta bulmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı sorun bende de var. OBD den yalnızca P0420 (Katalizör, Bank 1) arızası alıyorum. Başka bir kod yok ve arıza lambası sürekli yanıyor. Siz soruna çözüm bulabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-3D1FD9229

    Hocam konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı sorun bende de var. OBD den yalnızca P0420 (Katalizör, Bank 1) arızası alıyorum. Başka bir kod yok ve arıza lambası sürekli yanıyor. Siz soruna çözüm bulabildiniz mi?
    Yok hocam çok iyi ustalara goturdum çözüm bulamazsın sensör değişse bile yine yapıyor dedi sensörü pahaliydi bende degismedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi bir egzozcuya götür aracı, usta kameran var mı katalizöre bir bakabilir misin ben çatlak ya da kirden şüpheleniyorum de. Büyük ihtimalle katalizör içinde ki seramikte kırık çatlak falan vardır. Parça biraz pahalı, temizleyen yerler var onlara bir götür istersen ama bana kalırsa komple değiştir o katalizörü gitsin. İçini boşaltayım abi öyle kullan hede hödö derse yok de net cevabın hayır olsun. İptalinin aslında sağlam cezası var, kimse anlamaz belki ama etrafa da zararı var çevreyi kirletiyor çünkü, bir de motorda back pressure yapamayacağından alt devirlerin cansız olur üst devirlerin ise azıcık daha iyileşir . Tamamen gereksiz.


    Eğer sorun katalizörde değilse lambda sensöründe büyük ihtimalle problem vardır, orijinal ile değiştir gitsin.

    Bu ilk kamera olayına genelde üşenir ustalar bakmazlar boşuna ekstra ekstra para vermene gerek yok emin olup öyle parça değiştirmiş olursun.

    Not: Aynı hatayı senelerce alıp sensörden ya yapıyo işte falan dediler daha sonra abi bi kamerayla bak ben paso arıza sildiriyorum bezdim dedim. katalizörde minnacık bir yerde bir çatlak vardı, komple parçayı orijinalle değiştirdim araba taş gibi takılmaya devam etmişti :D .
  • Konuyla ilgili durum güncellemesi paylaşayım. Önce aracın bakımını yaptırdım, bujiler ve buji kablosu da değişti. Aracın ön lambda sensörünü değiştirdim. Sonra LPG bakımını yaptırdım. Onun da filtresi değişti. Akabinde aracı egzozcuya götürdüm. Kamera ile katalizöre baktı. Hiçbir sorun çıkmadı. Hatta söktü katalizörü birlikte inceledik ama çatlak patlak bişi yoktu. Arıza kodunu sildi ve aracı benzinde kullan. Hiç LPGye geçirme dedi. Zaten sensör yeni olduğu için en ufak arızayı yakalayacaktır dedi. Benzinde 500 km kullandım ve gerçekten dediği gibi de oldu. Araç arızaya düşmedi aracım. Dün bir deney yapayım dedim ve aracı LPGye aldım. 2 kilometre gitmeden arıza lambası yandı.
    Bu işi çözmek için oksijen sensörü yanıltıcısı alıp deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LPG ayarın bozuk yani
  • Arkadaşlar bugün LPGciye gittim. Ayarı hallettirdim lakin dedi ki bunun sorunu katalizörden, boşa uğraşma. Ben de başka egzozcuya gittim. Durumu anlattım 2 kere kamera saldılar ama sağlammış vs. vs. anlattım. Dedi ki: Kamerayı katalizörün arkasından saldıkları için arka çıkış kısmını gösterir (Kolonoskopi gibi düşün dedi). Bir de ön tarafına bakmak lazım dedi yani Endoskopi yapmak lazım dedi. Onun için de katalizörü komple indirmemiz lazım dedi. Dediğini yaptık. Katalizör kenarlardan erime yapmış, yaklaşık olarak 5 cmlik kısım ince bir şekilde kopmuş. Bu yüzden de katalizörü değiştirdim. Sorunum çözüldü. Arıza lambası da yakmıyor. LPG ile yaklaşık 100 km yaptım sorun yok şimdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl sonrada tekrar ben hortlatacam konuyu ama idare edin:) benim aracımda 2011 golf 6 trendline uzunca bir süredir benim aracımda yakıyor. ustam cihaza taktı baktı ve katalizör arızası oksijen sensörünü değiştirelim dedi. bende kafaya koydum değiştirmek istiyorum bıktım o sarı ışıktan aracım son zamanlarda normal rolantide calışırken hemen anlık 1 2 saniyeliğine gaz verip kesiyor. hatta gazı kestinde bir kaç seferinde stop bile ettirdi. ustaya anlattığımda oksijen sensöründendir dendi. benim aracımda tüpte yok eğer senin anlattığın benim araç içinde olursa oksijen sensörü güzel bir çözüm olacak. ben o yüzden merak ettim bu kamera salıp bakma olayı nasıl oluyor hocam. senin sorunun tamamen düzeldi mi? katalizör taktırdım diyorsun yan sanayi bir katalizörmü taktılar? bilgi verebilirsen çok sevinirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.