Şimdi Ara

Golden'i olanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklasik 5-6 senedir goldenlara olan bir sevgim var. Bir yerde gorunce sevmeden hayatta birakmam. Aslinda tum kopeklerle aram iyidir ama bu Goldenlara olan sevgim bir baska.

    Daha yavru bir Golden almak istiyorum. Egitimini falan kendim yapmak istiyorum. Benle beraber yaslanmasini falan. Egitim vermek hakkinda forumda yazanlari okudum. Internetten de Goldenlar hakkinda biraz arastirdim. Saldirgan degiller , sakinler vs vs. Tek sorunlari sanirim cok tuy dokmeleri.

    Merak ettigim Goldenlar yurumeyi seviyorlar mi? Forumda bazi kisiler genelde yerinden kalkmaz , surekli yatiyorlar falan demisler. Bu dogru mudur? Disari dolasmaya ciksak ne kadar sure de yorulur? Ya da ev icinde surekli yatiyorlar mi? Gelip kendilerini sevdiriyorlar mi? Oyun oynamayi seviyorlar mi?

    -Asi isleri hakkinda pek bilgim yok. Ne kadar sure ile asi yaptirmak gerekiyor?
    -Bazi gunler evde 1-2 saat yalniz kalmak zorunda kalabilir. Bu gibi durumlarda sorun olur mu? (Yavruyken evde yalniz birakmayi dusunmuyorum. Hemen hemen tum vaktimi onla gecirip bana alismasini istiyorum.)

    - Yavruyken buyuklukleri

     Golden'i olanlar?

    bu civarlarda oluyor.

     Golden'i olanlar?

    Yukari resimdeki kadar olmalari ne kadar suruyor? Kac aylikken ya da kac yasindayken bu buyukluge ulasiyorlar.







  • Golden zaten av köpeği olduğundan yürüyüşler sıkıntı yaratmaz.Aşı sürelerini hatırlamıyorum ama veterinere konrtole gittiğinizde, gerekli bilgi verilir1-2 saat yanlız kalması sıkıntı yaratmaz.
  • Golden Retriever'lar koşmayı çok severler,harika birer oyuncudurlar.Dolayısıyla bu konuda sıkıntı yaşamazsınız.

    Aşı programı 2 aylıkken başlar,bu sürede biraz yoğun olur (aşı tekrarları vb) fakat 45 ya da 90 günde bir (yaşadığı yer ve beslenmesine göre) parazit iğne-hapları verilir,her sene bir kez de aşıları yapılır.

    Yalnız kalmalarında sakınca yok,alışmaları da gerekir.Ergenliğe giriş aylarında o boyutlara gelebilirler (7-10 ay)
  • eğer böyle bi düşüncen varsa hiç düşünme al derim. bende 4 ağustosta bi golden sahibi oldum. köpeğim 2 aylık. oyunu çok seviyorlar. elimizde bi top evin içinde beraber koşturup duruyoruz. aşılama dönemi yavruyken baya sık oluyor. aldığım gün ilk aşısı olmuştu. dün ikincisini yaptırdım. iki hafta sonra bi daha var ondan sonra bitior. senede bir kereye döbecek. veteriner bana aşıları bitinceye kadar dışarı çıkarma dedi. aldıktan bir hafta sonra eve alıştı ve bi kaç kez benimle bahçeye çıkmıştı. sonra hastalandı. veterinere götürdüm mikrop kapmış dedi. iğne şurup falan derken şimdi iyileşti. burun kısmındaki tüylerde hastalıktan dolayı azalma oldu ama dün veterinere sordum tekrar eski halini alır korkma dedi. tuvalet konusunda ilk başlarda sıkıntı yaşayabilirsin. evin belirli bölgelerine yapıyorlar. ben yavaş yavaş alıştırmaya başladım ancak arada halıya kaçırdığıda oluyor. işte bu noktada anne devreye giriyor. bağırmalar yine halıyamı yaptı şeklinde söylenmeler eşliğinde sen halıyı temizliyorsun. sabır konusunda seni sonuna kadar zorluyor. tüm zorluklara rağmen süper bişi golden sahibi olmakk




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.