Şimdi Ara

Gold , Game time Almayın!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunların oyunculara verdiği zararın haddi hesabı yok. Üstüne bir de yüzsüz yüzsüz burda satıyorlar. Utanmada yok.

    Bakin ben emek verip bir şeyler yapmayı başarmayı severim. Saatlerce ore dönerim saatlerce herb dönerim gikim çıkmaz.

    Bunlar olmasa ben tokenimi çatır çatır çok rahat alırım. Ne zorluk çekerim ne sıkıntı. Ama bu bot ve boostcular her şeyi mahvediyorlar. Ne topladığınız para ediyor ne de token fiyatını tutabiliyorsunuz.

    Ve bir de üstüne bize verdikleri zarar yetmiyormuş gibi kendileri yüzünden alamadığımız yapamadığımız şeylere sözde ucuz? Olarak bize satıyorlar.

    Gider 12 avroya alırım ama bunlar 12 tl dese dahi almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Herkese selamlar,

    Hepinizin haklı olduğu o kadar çok yan var ancak yer yer empati eksikliği mevcut. Yoksa doğru şekilde; sunucu ekonomisi, WoW Token fiyatı, multibox, Blizzard ve bu olaylara karşı olan tutumları, bot, farming, gold kasmak gibi konulara değinmişsiniz. Yine bunlara eklenebilecek olan, ülkemizdeki alım gücü, oyuncuların ekonomik durumu gibi şeyler ise göz ardı edilmiş.

    Şahsen kendim kısa bir süre önce multibox ile gold kasmaya başladım, bu şekilde Battle.net'te bulunan neredeyse her şeyi gerçek para karşılığı satıyorum. Bunu yaparken, Blizzard EULA'sına karşı yanlış yaptığımın bilincindeyim. Oyun içi herhangi bir şeyin, oyun dışında gerçek para karşılığı satışının yasal olmadığını hepimiz biliyoruz sanırım. Yani bu konuda, 'hayır benim yaptığım gayet legal bir şey' diyen kimse yok zaten.

    WoW Token ile ilgili başyalabiliriz. Oyuna 2015'te Blizzard'ın, illegal gold satışındaki paradan pay elde etmek amacıyla eklediği WoW Token, EU sunucuları için, ilk gün 30K'nın altında bir fiyattan başladı. WoW Shop'tan ya da Token alım-kullanım sayfasından görünebileceği üzere, Blizzard 1 token'ı 20€'ya satıyor. Bu token herhangi bir oyuncu tarafından satın alındığında otomatik olarak AH'ye ekleniyor, sırası gelip satıldığında ise, kaç goldtan satılmışsa bu miktar oyuncuya standart AH işlemi gibi mail yoluyla iletiliyor. Mesajı yazdığım sırada, token fiyatı 228K, yani oyuncu 20€ karşılığında bu civarda bir goldu elde etmiş oluyor, legal bir şekilde. Hepimiz biliyoruz ki, çok daha ucuza o kadar goldu almak mümkün ancak illegal. Tabi burada ₺-€ kur farkını da göz önüne almak gerekiyor. Eğer paralarımız arasında fark olmasaydı, ne illegal gold alan olurdu, ne de aynı şekilde kasan. 20₺'ye legal şekilde 228K gold aldığınızı düşünün..
    Token fiyatları çıktığı tarihten itibaren, ekstrem bir durum yoksa, düzenli olarak yavaş yavaş arttı. Bunun öncelikli sebebi, oyuna eklendiği tarihte güncel olan Warlord of Draenor ve sonrasında Legion paketlerinde, sunucuların çok fazla gold üretmesiydi. Bununla söylemek istediğim; garnizondan, class hall'dan ayrılmadan, bir-iki karakterle, sadece follower'ları/champion'ları mission'lara göndererek çok güzel miktarlarda gold toplanabiliyor olması. Durum bu olunca, hem sunucu ekonomisi daha canlıydı, farmlanan herb/ore'lar daha yüksek fiyattan satılabiliyor, hem de Token rahatlıkla alınabiliyordu. 30 Ocak 2018'de BFA paketi preorder'a açıldı, Token fiyatı aynı gün EU en yüksek değeri olan 406K'yı gördü. Birkaç ay sonra, BFA prepatch ile birlikte missionlardan gelen gold kaldırıldı. Token, 200K'nın altına kadar geriledi. BFA ile birlikte de missionlara ek olarak, World quest'lerden gelen gold miktarları(başlangıçta) da düşük seviyeye çekildi. BFA başında aylarca 160-180K bandında oldu Token fiyatları, çünkü sunucular yeterince gold üretmiyordu. Bu Blizzard'ın enflasyona karşı, bizim merkez bankası misali müdahelede bulunmasıyla oldu. Eğer sistem Draenor ve Legion'daki gibi devam ediyor olsaydı, şu anki token fiyatını tahmin edebilmemiz mümkün olmazdı. Tüm bunların sonucu olarak da, elinde gold tutabilen ve BFA paketinin ilk aylarında ticaret yapabilen, oyuna zaman ayırabilen(boost vb.) kişilerin sahip olduğu gold miktarı çok yüksek oranlarda artarken, diğer oyunculardaki miktarlar dibe vurdu.

    Multibox'ın farklı durumları var, kimi herb/ore farm yapıyor, kimi raw gold kasıyor, kimi zindan/raid farmlıyor. Evet, daha önceden de, hatta vanilla zamanında bile multibox vardı, ancak teknoloji ve imkanlar uzun süre herkesin bu işe girebilmesine olanak sağlamadı. Şimdi ise çok daha kolay. Tabi bahsedildiği gibi, '10 karakterle, 10 katı kazanç' gibi bir durum söz konusu değil. Mümkün değil yani. 10 karakteri tek bir karakteri kontrol eder gibi kontrol edemiyorsunuz, bunun içine latency giriyor, takip edilen rotadaki yaratıklar/objeler, iniş-kalkış, repeater açıp tıklama vs. birçok etmen var, sonuç olarak 10 katına çıkmıyor. Tabi ki büyük avantaj sağlıyor, tek karaktere göre, ancak ben kendi deneyimime göre verimsel olarak zayıf kalıyor. Nazjatar'da farm yapan multiboxer arkadaşlar yanlış yapıyorlar. Eğer orada farm yapacaklarsa, New Home'u açmamaları onlara büyük avantaj sağlar :) Buna ek olarak, multibox diğer yöntemlere nazaran, sunucu gold üretimini BFA başından bu yana baskılamış durumda. Eğer bu üretim olmasaydı, Token fiyatı dibe inerdi, ancak alım gücü de aynı oranda düşeceği için değişen pek bir şey olmazdı.

    Bot olayı için söylenecek pek bir şey yok. Gördüğünüzde şikayet edeceksiniz, ben öyle yapıyorum, yoksa Blizzard çalışanları harita harita gezip kim bot kullanıyor diye bakacak pozisyonda değil. Konuda bahsi geçen Ghost Iron Ore fiyatlarının sebebi, paket almadan, sadece oyun süresi alarak MoP oynanabiliyor olması. Vale of Eternal Blossoms 7/24 botla Ghost Iron Ore farmlayanlarla dolu. Yakalanıp banlanana kadar çok rahat 1 tokendan fazla gold kasmış oluyor, yeni bir hesap, 1 token, yeni hesap ... her türlü kâr ediyor yani.

    Boost konusunu ben de biraz abartı buluyorum. Trade kanalında normal bir item vs. satışı göremiyoruz, sürekli boost Ancak yapana da hiçbir şey denemez. Zamanı varsa boost da satar, Mulgore'da çimenlerde de zıplar. Kendine kalmış.

    Tüm konuların gelip tıkandığı yer kişisel. Oyuna ne kadar zaman ayırabildiğimiz, oyundan ne beklediğimiz, neleri başarabildiğimiz. Haftada 3 gün, oyuna sadece arkadaşlarıyla raid yapmak için toplam 12 saat giren biri, kalkıp 'ben token için gold toplayamıyorum, Allah sizin belanızı versin' diyorsa bunda bir anormallik vardır. Aynı durum, aynı şekilde Pvp yapan biri için de geçerli.

    Ne kadar zaman harcıyoruz? karşılığında ne bekliyoruz?

    Eğer harcadığımız zamana göre daha fazla ilerlemek istiyorsak; ya 20€ verip, legal olarak AH'de token satıyoruz, ya da illegal şekilde dışarıdan gold temin ediyoruz. Kişisel tercih.
    Bu yüzden konu başlığı bir bakıma doğru. Gold alınmazsa, sunucu ekonomisi vanilla zamanına döneceği için(ben sana kuşlardan düşürdüğüm yumurtayı vereyim, sen bana timsah eti ver şeklinde), Token fiyatları düşecektir(çünkü piyasada gold yok), ürün fiyatları düşecektir, AH ticaretinde sıkıntılar olacaktır(insanlar %5 kesintinin/deposit ücretinin hesabını yapar), boost olayı yine devam edecektir(çünkü her zaman oyuna daha fazla zaman ayırabilenler olacaktır), multibox yine olacaktır(classic sunucularında olduğu gibi), belki bot olmaz, en azından Çinli bot firması gibi bir şeyler olmaz yani(alıcısı olmayan şeyin satıcısı olmaz derler).

    Tabi bunların hepsinden önemlisi, bizim kendi ekonomimiz. Avrupa'da, Amerika'da insanlar bilgisayar oyunu alırken, yaptıkları hesap şu şekilde.
    'Ben bu oyunu kaç saat oynarım?'
    'Normalde sosyal bir aktiviteye, örneğin sinema, ayda 4 kez gidip, toplamda 8 saat eğlenerek, 60€/$ harcıyorum. Eğer bu oyunu eğlenerek 8 saat oynarsam bu 60€/$'ı hak ediyor demektir.'
    Türkiye'de 60€, an itibariyle 396₺ yapıyor. 2019 yılı kasım ayı ortalama sinema bilet fiyatı 20.5₺. Yani bu, yukarıdaki hesapla, 38 saat eğlendirecek bir oyuna 60€ verebileceğimiz anlamına geliyor. Bu güzel bir süre, çünkü çoğumuz 60€ verdiğimiz bir oyunu, suyunu çıkarana kadar oynuyoruz, çünkü bizim tek derdimiz oyun değil.
    Bu sebeple, müsaade ederseniz; insanlar, aylık oyun süresine 90₺ yerine 50-60₺ versin, yeni gelecek olan pakete 260₺ yerine 180₺ versin. Çünkü elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet, gıda, yol vs. gibi durumlar için böyle bir alternatifleri yok. Siz kendiniz almak istemeyebilirsiniz, 12₺ bile olsa almayabilirsiniz, bu kişisel bir tercihtir. Ancak sizden farklı tercih yapanları da, sadece bu tercihleri için suçlamanız doğru değil. Sinirinizi yanlış yere yönlendiriyorsunuz.
  • bütün serverlarda game time satılır seni nasıl kudurtmuşlarsa ağlamaya devam et fake hesap seni.
  • insanlar ekmek parası için uğraşıyor kardeşim, bende sevmiyorum multibox olayını ve karşıyım ama blizzard serbest diyorsa konu kapanmıştır yani. gelip buna veryansın etmenin anlamı yok, blizzarda mail at oyunun ekonomisinin içine ettiniz diye. insanların suçu yok.

    yapılan şey legal ise, insanlar bunu yapar. bu kadar basit.
  • blizz reis buradaki ekmeği gördü kendisi yiyor. konu ekmekse.
    -----------
    fiyatları stokçular belirliyor farmcılar değil
    hiç farm yapmadan bankayı çiçek böceklerle dolduruyordum. piyasayı yükseltip satıyordum
    3-5 toplayıp onu ahe sallayıp gidiyorsunuz, stokçu alıyor bekliyor. hepsini çekiyor senden çok kazanıyor
    blizzard balance öncesi bu işler genelde hobi niyetine dönerdi. şimdi iş çığrından çıktı.
    piyasa hep ölüyor ama yerine de başka bir şey geliyor onu da unutma




  • Arkadaşın demek istediği şey başka blizzard multiboxa göz yumuyor evet ama kendi isteğinizle 100 tane acc alıp multiboxla oynayın kimse buna bişey demeye hakkı yok fakat oyun içinde kastığınız goldu vs şeyleri oyun dışında gerçek para ile satma işine girip olayı ticarete Dökersen bu normal oyun oynayan insanlara negatif etkisi olan bir duruma dönüyor ayrıca benim bildiğim blizzard oyun içinde kazandığınız şeyleri gerçek para ile satılmasına yada kendi dışında farklı yerlerden gold boost account paylaşımına karşı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blizzard niye yasaklasın satın alınan tokendan parayı alıyor , her multi hesaptan parasını alıyor adam sürekli alıyor yani onun için ne sıkıntı olacak,

    hatta böyle gidip konu açınca forumda troll diye uyarı alıyorsun. multibox da en azından farm olayına karşıyım bende.

    artık bunun sonu gelmez. böyle devam eder.

    adamlarda öyle goldlar birikmiş ki 40 milyon 80 milyon sen bu adamla nasıl mücadele edeceksin. mesela 100 tane çanta attım bi ara 1100 gold dan adam hepsini aldı tek seferde.

    yeni expansion da nasıl olsa dönen gelen yeni başlayan v.s satacak daha pahalıya.

    bir nevi şirket gibiler.

    eskiden di öyle emek v.s gezeyim de 2 çiçek toplayayım.

    şimdi kendi gametime ını çıkarıyorsan ne mutlu sana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1E7D6C06 -- 23 Aralık 2019; 0:47:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1E7D6C06

    blizzard niye yasaklasın satın alınan tokendan parayı alıyor , her multi hesaptan parasını alıyor adam sürekli alıyor yani onun için ne sıkıntı olacak,

    hatta böyle gidip konu açınca forumda troll diye uyarı alıyorsun. multibox da en azından farm olayına karşıyım bende.

    artık bunun sonu gelmez. böyle devam eder.

    adamlarda öyle goldlar birikmiş ki 40 milyon 80 milyon sen bu adamla nasıl mücadele edeceksin. mesela 100 tane çanta attım bi ara 1100 gold dan adam hepsini aldı tek seferde.

    yeni expansion da nasıl olsa dönen gelen yeni başlayan v.s satacak daha pahalıya.

    bir nevi şirket gibiler.

    eskiden di öyle emek v.s gezeyim de 2 çiçek toplayayım.

    şimdi kendi gametime ını çıkarıyorsan ne mutlu sana.
    Saldım kardeş zati. Uzun zamandır oynamıyordum. Vakit problemi vardı. Bu Aralar vakit bulabiliyordum. Çok ta özlemiştim. 2 de tokenim vardı karagün akçesi gibi sakladığım. Onları harcadım.
    Ghost iron ore farmliyordum. Yok imkansız. Dibi görmüş resmen. Zaten harcadığınız zamana değecek bir şeyde yok.ne yapsanız kazandırmıyor. Bir bu var d3dim. Bunda da sevkim kırıldı. Fiyat dip. Yükselme şansı yok düştükçe düşüyor. Rezalet ortam resmen
    Misal şu an ah de baktım. Adamın biri tek seferde 50 000 tane ghost iron ore koymuş. Abartısız diyorum. Hatta kusurati da var. 5 sayfa full adam. 50 x5 250 250 x 200 50 000 bir de bir sayfada 15 20 arası var. Onu da yazmadım. Bu nedir yahu.

    Ha ben de bırakacam shadow land gelene kadar. Niyetim karakter kasmakti. Farm yapar tokeni de öyle hallederim diyordum ama imkansız. Seviyorum bu oyunu ne olursa olsun ama bu durum beni sınır ediyor. Belki siz alışmışsınız ama benim için oyundan soğutacak nedendir. Çünkü ben her şeyi kendim yapmayı severim. Oyun bana bu imkanı sunmuyorsa ne kadar sevsem de soğurum.
    Artık aldığım ama oynamaya fırsat bulamadigim oyunlara bakacam.

    Shadow land a kadar bunları oynarım. Ha shadowland almazdım cidden şunları bilseydim. Misal bu multi bilmem ne zikkimini ben ilk defa duydum. Ben de diyorum teeee fi tarihinde knight online da gördüğüm bu tren char muhabbeti bu oyuna nasıl geldi diye. Yahu adamlar kendi oyunlarının içine (afedersiniz ) sıçmışlar haberleri yok.

    Neyse bir de blizzarda şöyle bir güzel mail atacam. Ha faydası olur mu? Imkansız ama bir şeyde şikayet edip onun için hiç bir şey yapmamak benim canımı sıkar. Ben derdimi yazarım. Olsun olmasın ama sonrasında şikayet ederken vicdanım rahat olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makarnacı321 -- 23 Aralık 2019; 1:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F1E7D6C06

    blizzard niye yasaklasın satın alınan tokendan parayı alıyor , her multi hesaptan parasını alıyor adam sürekli alıyor yani onun için ne sıkıntı olacak,

    hatta böyle gidip konu açınca forumda troll diye uyarı alıyorsun. multibox da en azından farm olayına karşıyım bende.

    artık bunun sonu gelmez. böyle devam eder.

    adamlarda öyle goldlar birikmiş ki 40 milyon 80 milyon sen bu adamla nasıl mücadele edeceksin. mesela 100 tane çanta attım bi ara 1100 gold dan adam hepsini aldı tek seferde.

    yeni expansion da nasıl olsa dönen gelen yeni başlayan v.s satacak daha pahalıya.

    bir nevi şirket gibiler.

    eskiden di öyle emek v.s gezeyim de 2 çiçek toplayayım.

    şimdi kendi gametime ını çıkarıyorsan ne mutlu sana.
    Hepimizin ortak sorunu bu ama insanların anlamadığı şey blizzard bunun ticaretini oyun içinde Gerçek olmayan para ile yapılmasını istiyor. İşin içine kastığın tokeni oyun dışında gerçek para ile satmak girdiğinde bunu blizard en azından adına yasak deyip uygulamasada kurallarına baktığında yasak diye geçiyor. Yani yarın bi gün birisi goldu vs şeyi gerçek para ile sattığı ispatlanırsa ve banlanırsa ama herkes yapıyor vs nin arkasına saklanamaz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CB1111 -- 23 Aralık 2019; 9:39:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abi siz Multibox'un çiçek ve maden toplamada kullanıldığından emin misiniz?Bunu biraz bakındımda pek bir kanıt bulamadım açıkçası.

    1-AH fiyat konusunda evet BOT'lar var ve bazı konularda Blizzard her nedense biraz yavaş davranıyor bu beni şüphelendirmiyor değil açıkçası.

    Ve Bu işi Blizzard ya engellemeyi yapamıyor ya da başka hesap kitabı var.

    8.3 ile birlikte yeni tasarım AH gelecekmiş belki bu tasarım sonrası Bazı BOTlar artık bir cezalandırılma noktasına gelir.

    2-AH fiyatında BOT harici bazı kişi tipleri var sadece ve sadece AH başında duruyor bunlar fiyatların içine ediyor diğer oyunlarda durum nedir bilmiyorum ama bunlara karşı ne yapılabilinir araştırmadım açıkçası.

    Her 1 ve 2 durumu da halletseniz bile AH marketing sistemi bana kalırsa yine de memnun etmeyecektir bu şu demek değil 1 ve 2'yi düzeltmesinler asla demiyorum bunları düzeltsinler abi emek sömürüsü var ortada.Benim kendi kişisel görüşüm bu oyunun oyun olarak kalması süistimallerin önüne geçilmesi Blizzard kazansın ama o da haddini bilsin mesala.

    ve son olarak Booster konusuna yapacak bana göre hiç bir şey yok arkadaşlar Vanilla da da vardı her oyunda az-çok var çok da etki ettiğini düşünmüyorum bunun WoW ekonomisine çünkü engellenebilir bir şey değil bilmiyorum gerçi araştırmadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    Abi siz Multibox'un çiçek ve maden toplamada kullanıldığından emin misiniz?Bunu biraz bakındımda pek bir kanıt bulamadım açıkçası.

    1-AH fiyat konusunda evet BOT'lar var ve bazı konularda Blizzard her nedense biraz yavaş davranıyor bu beni şüphelendirmiyor değil açıkçası.

    Ve Bu işi Blizzard ya engellemeyi yapamıyor ya da başka hesap kitabı var.

    8.3 ile birlikte yeni tasarım AH gelecekmiş belki bu tasarım sonrası Bazı BOTlar artık bir cezalandırılma noktasına gelir.

    2-AH fiyatında BOT harici bazı kişi tipleri var sadece ve sadece AH başında duruyor bunlar fiyatların içine ediyor diğer oyunlarda durum nedir bilmiyorum ama bunlara karşı ne yapılabilinir araştırmadım açıkçası.

    Her 1 ve 2 durumu da halletseniz bile AH marketing sistemi bana kalırsa yine de memnun etmeyecektir bu şu demek değil 1 ve 2'yi düzeltmesinler asla demiyorum bunları düzeltsinler abi emek sömürüsü var ortada.Benim kendi kişisel görüşüm bu oyunun oyun olarak kalması süistimallerin önüne geçilmesi Blizzard kazansın ama o da haddini bilsin mesala.

    ve son olarak Booster konusuna yapacak bana göre hiç bir şey yok arkadaşlar Vanilla da da vardı her oyunda az-çok var çok da etki ettiğini düşünmüyorum bunun WoW ekonomisine çünkü engellenebilir bir şey değil bilmiyorum gerçi araştırmadım.
    nasıl kanıt bulamadım ? abi sen uzayda mı yaşıyorsun oyunu mu oynamıyorsun sana resimleri çekip buraya koyarım nazjatar da ARI KOLONİSİ gibi geziyorlar sağlı sollu biri düz biri ters tur atıyor

    günlerdir adamlar yüzünden çiçek toplayamıyoruz. biri 8 adam biri 10

    açın who ya nazjatar yazın en fazla hadi sen çiçek toplamadın görmüyosun diyelim adamların isimleri belli zaten aynı isim üzerinden gidiyorlar.

    hatta ben bundan sonra buraya screenshotları paylaşacağım.

    diğer dediklerinde evet blizzard ın hesabı var tabi ki para kazanıyor sallamıyor gold satımına kadar hiçbir şeyi salladığı yok. tamamen salmış vaziyette.




  • Gold , Game time Almayın!!!!Gold , Game time Almayın!!!!Gold , Game time Almayın!!!!

    isimlere dikkat ederseniz anlarsınız. şimdi bunlar harici karşı karşıya denk geldiğimde tam farmı yaparken screenshot alacağım. burası bunların mekanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F1E7D6C06 -- 23 Aralık 2019; 13:13:29 >




  • mesela canlı kanlı

    Gold , Game time Almayın!!!!Gold , Game time Almayın!!!!Gold , Game time Almayın!!!!




  • şu an çıktım oyundan işim olmasa daha sonra bulduğumda buraya atacağım fotoları
  • Tamam Multibox yasaklanmalı zaten
    bunu yapmasalar bile yasaklanmalı
    saçma bir şey oyunun doğasına aykırı bir kere.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    Abi siz Multibox'un çiçek ve maden toplamada kullanıldığından emin misiniz?Bunu biraz bakındımda pek bir kanıt bulamadım açıkçası.

    1-AH fiyat konusunda evet BOT'lar var ve bazı konularda Blizzard her nedense biraz yavaş davranıyor bu beni şüphelendirmiyor değil açıkçası.

    Ve Bu işi Blizzard ya engellemeyi yapamıyor ya da başka hesap kitabı var.

    8.3 ile birlikte yeni tasarım AH gelecekmiş belki bu tasarım sonrası Bazı BOTlar artık bir cezalandırılma noktasına gelir.

    2-AH fiyatında BOT harici bazı kişi tipleri var sadece ve sadece AH başında duruyor bunlar fiyatların içine ediyor diğer oyunlarda durum nedir bilmiyorum ama bunlara karşı ne yapılabilinir araştırmadım açıkçası.

    Her 1 ve 2 durumu da halletseniz bile AH marketing sistemi bana kalırsa yine de memnun etmeyecektir bu şu demek değil 1 ve 2'yi düzeltmesinler asla demiyorum bunları düzeltsinler abi emek sömürüsü var ortada.Benim kendi kişisel görüşüm bu oyunun oyun olarak kalması süistimallerin önüne geçilmesi Blizzard kazansın ama o da haddini bilsin mesala.

    ve son olarak Booster konusuna yapacak bana göre hiç bir şey yok arkadaşlar Vanilla da da vardı her oyunda az-çok var çok da etki ettiğini düşünmüyorum bunun WoW ekonomisine çünkü engellenebilir bir şey değil bilmiyorum gerçi araştırmadım.
    Evet multibox var hemde nerdeyse her serverda mevcut 10lu 15li kuyruk şeklinde giden ve druidi tercih eden hatta youtube da nasıl multibox yapılır diye videoları olan bir durum...

    Blizzard senin oyun içinde yaptığın şeylere karışamaz ahta istediğini yaparsın ucuza al pahalıya sat hiç satma vs bunlara mudahale etmeye hakkı yokki zaten... Sadece oyun içinde kendine avantaj sağlayacak bir bug kullanırsan seni banlayabilir o kadar..

    Ayrıca multiboxu engelemesi için bir neden yok mesela sen zenginsin ve 100 tane üyelik almak istedin 100ününde parasını veriyorsun her ay bunu neden engellesinki her oyuncu sadece 1 üyelik alabilir diye bir kısıtlması yok. Ama üyeliğini paylaşman yada oyun içinde kazandığın bir şeyi gerçek paraya satman üyelik iptalini gerektirir fakat sanırım buda sözde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CB1111

    Evet multibox var hemde nerdeyse her serverda mevcut 10lu 15li kuyruk şeklinde giden ve druidi tercih eden hatta youtube da nasıl multibox yapılır diye videoları olan bir durum...

    Blizzard senin oyun içinde yaptığın şeylere karışamaz ahta istediğini yaparsın ucuza al pahalıya sat hiç satma vs bunlara mudahale etmeye hakkı yokki zaten... Sadece oyun içinde kendine avantaj sağlayacak bir bug kullanırsan seni banlayabilir o kadar..

    Ayrıca multiboxu engelemesi için bir neden yok mesela sen zenginsin ve 100 tane üyelik almak istedin 100ününde parasını veriyorsun her ay bunu neden engellesinki her oyuncu sadece 1 üyelik alabilir diye bir kısıtlması yok. Ama üyeliğini paylaşman yada oyun içinde kazandığın bir şeyi gerçek paraya satman üyelik iptalini gerektirir fakat sanırım buda sözde...

    Alıntıları Göster
    bu adamlar zengin filanda pek değil yani zaten adam hepsinin parasını balance ı ile ödüyor adam zaten reel para bile vermeyecek duruma gelip tertemiz sadece para basma makinesi gibi para basıyor.

    işte onların tek rakipleri yine kendi gibi multiboxer lar bizim gibi kuzular onlarla yarışacak seviyeye gelemez adam istediği gibi fiyatları manipüle ediyor.

    bana kalırsa multibox farm da kullanılamayacak şekilde düzenlenmeli ama gitsin istediği adamı multibox kessin veya işte ne yaparsa yapsın bugüne kadar bunu kimse dert edinmedi

    ama iş farm olayına geldi ki bu herşeyi değiştirdi.

    senin dediğin evet blizzard bazı şeylere müdahale edemese de bu işleri yapanlar genelde senin benim gibi bireyler değil özellikle

    siteleri var bu adamların ayrıca gold sattıkları bunların içinde türk siteleri de mevcut zaten dediğim gibi bir tür şirket gibiler.

    geçenlerde bu konuyu dile getirdim blizz official forum da adamalar bana uyarı yolladılar sessiz e alınırsınız diye.

    neyse çok söze gerek yok ben bu işin burada çözüleceğine de inancım sıfır blizz in de çözeceğine inancım sıfır.

    adamların derdi para olmuş açıyorsun sürekli yok kediler yok dottie yi sahiplen sürekli shop mesajları

    türkiye sayfası açtılar sevindik ama nedeni shop reklamlarını türkçeleştirmek miş çok zahmete girdiler.

    yine de ben buraya foto atacağım gördükçe buldukça.




  • Ben mesela arena boost satiyorum. Adamin pvp ile alakasi yok. Beraber yapacağı arkadaşi yok. Achi icin esans icin mecbur yapmasi lazim. Bu adam simdi ne yapsin. Veriyor benim gibi kişilere 300-400k bir kac saat icinde adamin işi görülüyor. Şöyle düşün sen evi boyatacaksin. Aslında boya alsan fırça alsan kendin de boyatabilirsin ama senin yapamayacagin işi kaliteli bir şekilde ücrete mukabil yaptiriyorsun. Aynı mantık. Ayrica 4000-5000 tl kazanan arkadaşlar var bu sayede. Benim de faturalarim odeniyor gametime para vermiyorum ayrica bedavaya expansion aliyorum vs vs. Çok takma kafana sal gitsin. Sen yine oyundan keyif almaya bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multibox veya boost olmasa token fiyatlarının aynı alım gücüyle 30-40 k'ya falan düşeceğini mi sanıyorsunuz ? İnsanlar oyuna gerçek para vermeyip sadece tokene dönmeye başladığı anda blizzard'tan müdahale gelir ve 40 K' lık tokeni kasmak şimdikinden bile zor olur. Multiboxların veya boost servislerinin size bir zararı yok aksine faydası var. Eğer şu anda x ürünü örneğin 40 golda satıyorsan bu stok pazarcılar sayesinde adamlar piyasayı düşürmüyor. Onlar olmasa o x ürünü sen 5-6 golda satardın ve token'da halen 220 k olurdu Mikro ekonomiyi biraz biliyorsanız aslında bu servislerin oyun içi ekonomiyi canlı tuttuğunu görebilirdiniz. Gametime almayınca buradaki 3-5 gold satıcısını yok edince olay bitecek mi ? Türkler bu gold işinin %1'ini bile oluşturmuyor zaten. Tek oyuncu bile ortalama 10 saatte bir token parasını rahat çıkarır. Ama sen istiyorsun 1 saatte token parası çıkarıp oyunuma bakayım, işte o iş zor. Tüm multiboxerları ve boostcuları banlasalar bile blizzard o kadar kolay token kasımına izin verir mi sizce?




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.