Şimdi Ara

Gök bilimciler yeni bir yıldız kümesi keşfetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21 Temmuz’da arXiv’de yayınlanan bir makaleye göre İtalyan araştırmacılar, YMCA (Macellan Bulutları) araştırmasının bir parçası olarak YMCA-1 ismi verilen yeni bir yıldız kümesi keşfetti. Bu yıldız kümesi Samanyolu galaksisindeki en eski ve uzak yıldız kümelerinden biri olabilir.



    Gök bilimciler yeni bir yıldız kümesi keşfetti



    Yıldız kümeleri, ortak bir kökeni paylaşan ve belirli bir süre boyunca kütleçekimsel olarak bağlı olan yıldız gruplarıdır. Bu kümeler yıldız evrim süreçlerini izlemek ve modellemeler oluşturmaya yardımcı olabileceği için gökbilimciler için önemlidir.



    YMCA araştırması ise, Büyük ve Küçük Macellan Bulutu’nu (LMC ve SMC) keşfetmeyi amaçlayan VLT tarama teleskobu ile gerçekleştirilen optik bir araştırmadır. YMCA’nın amacı, LMC ve SMC’nin çevresindeki yıldız kümeleri gibi yıldız sistemlerini aramaktır.



    Gök bilimciler yeni bir yıldız kümesi keşfetti



    Yayınlanan makalede de İtalya’da Napoli Federico II Üniversitesi’nden Massimiliano Gatto liderliğindeki gökbilimciler, YMCA-1 ismini verdikleri yeni bir yıldız kümesi keşfettiler. Bu küme, YMCA araştırmasının fotometrik verilerinde küçük ölçekli aşırı yoğunlukların araştırılması sırasında tanımlandı.



    12.6 milyar yaşında  ve 342.000 ışık yılı uzaklıkta



    YMCA-1, LMC merkezinin yaklaşık 13 derece doğusunda keşfedildi. Araştırmacılar, kümenin yaklaşık olarak 12.6 milyar yaşında olduğunu ve metal açısından fakir olduğunu ifade etti. Yıldız kümesinin galaksimizin merkezinden 342.000 ışık yılı uzaklıkta yer aldığı da açıklamalar arasında yer aldı.



    Gök bilimciler yeni bir yıldız kümesi keşfetti



    Uzmanlara göre bu bulgular YMCA-1’in galaksimizdeki en eski ve uzak yıldız kümelerinden biri olabileceğini gösteriyor. Eğer bu doğru çıkarsa YMCA-1, diğer yıldız kümelerine kıyasla oldukça sıra dışı özelliklere sahip olabilir.




    Kaynak:https://phys.org/news/2021-07-italian-astronomers-star-cluster.html







  • O da ne ki ben her gün keşfediyorum.

  • Böyle bir mesafeye ulaşmak için kaç yıllık teknolojik gelişim lazım merak ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Böyle bir mesafeye ulaşmak için kaç yıllık teknolojik gelişim lazım merak ediyorum.

    tek insanin yasam suresinden bakinca imkansiz akil alici uzakliklar ama daha genis cerceveden kozmik zaman olceginden bakinca yakin yildizlara ulasacak teknolojisi olan bir medeniyet kozmik olcekde goz kirpmasi olacak bir surede 10-20milyon yil icinde butun galaksiye yayilabilir. bir yildizdan digerine sicrayip koloniler kura kura her yere kisa surede yayilabilir. keza su an bile o teknolojiden uzakda degiliz. warp drive gibi fantastik seylere, yeni fizik kesiflerine bile gerek yok. dunyanin butun kaynaklarini bu ise adasak isik hizinin 10da 1i yada %5 hizla gidebilen dev bir arac insa edebiliriz buda o an hayatta olan insanlari olmasada medeniyetini yakin yildizlara tasimaya yeter. eger kendimizi yok etmezsek yada yerimizi yapay zeka almazsa onumuzdeki yuzyilda basarilacak bir sey oldugunu dusunuyorum.


    simdi burda su soru geliyor, evren neden bos? biz bu noktaya bu kadar yakinsak, samanyolunda dunya gibi on milyarlarca yasama uygun gezegen varsa, neden bizden once bir medeniyet bunu yapip her yeri doldurmadi? bilim dunyasinda bilinen ismi ile fermi paradoksu.





  • Galaxy çapı 100.000 deyilmiydi... nasıl 342.000 uzakta oluyor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.