Şimdi Ara

GOD OF WAR: RAGNAROK | PS4/PS5 EXCLUSIVE | TÜRKÇE DİL DESTEĞİ | 9 KASIM 2022 (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
9.231
Cevap
116
Favori
448.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasatka

    Arkadaslar bilmiyorum birileri farketti mi ama
    2018 gow of war da mimir e gelemden asagida iken tirmanma sekansina baslamadan once ayarlardan dialog disinda tum ayarlari (ses ayarlarindan) kapatin. Tv nin sesini baya bir yukseltin. Mimir kendi kendine konusuyor :)

    Monolog belli mi hocam, ne diyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jörmungandr daha önce Thor heykelini yediğinde Mimir az çok Thor'dan bahsetmişti. Tarife tam da uyuyor. :)


    GOD OF WAR: RAGNAROK | PS4/PS5 EXCLUSIVE | TÜRKÇE DİL DESTEĞİ | 9 KASIM 2022



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A r c h A n g e L. -- 23 Eylül 2021; 14:24:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th3mpo

    Keşke röportajda oyunun tahmini süresini ve onlara göre yetip yetmediğini sorsaydılar. Benim tek canımın sıkıldığı nokta bu. Oyunun süresi bence final oyununa yetmeyecek. 15 yıl sürseydi ama 3 oyun olsaydı bence. Ragnarok gibi büyük bir olayı bu oyuna sığdırma çabaları ile bence çok şey sırıtacaktır.

    Çünkü ilk oyun öyle bir oyundu ki 3 oyunluk serinin ilk oyunu gibi. Thor’un sadece çekicini gördük, Odin’in O’sunu görmedik zaten. Şimdi finalde bunları görüp, bunlarla kapışıp, bunları öldürmek hatta mitolojinin sonunu getirmek kaç saat olursa olsun zor görünüyor. Ki 40 saat oyun hikayesi olacağını da sanmıyorum. Umarım bu lafları ağzıma tıkar da başarılı olur, hiç sırıtmaz oyun süresi ve muhteşem bir final izleriz ama hiç sanmıyorum.

    Orası muamma evet. 40 saat senaryo ise, bütün yan görevlerle beraber 70-80 saatlik bir gameplay eder. Eğer durum buysa, sığdırırlar. Ben saçma bir hataya düşeceklerini düşünmüyorum.





  • 3 Röportajda da Eric ve Cory var. Demek ki Cory'nin hala Ragnarok'da yapacak bazı dokunuşları olacağını düşündürtüyor. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechVET

    Orası muamma evet. 40 saat senaryo ise, bütün yan görevlerle beraber 70-80 saatlik bir gameplay eder. Eğer durum buysa, sığdırırlar. Ben saçma bir hataya düşeceklerini düşünmüyorum.



    Alıntıları Göster

    Hocam öyle olursa zaten sığar da ben sadece senaryonun 40 saat olmasına ihtimal veremedim. Keske dedigin gibi tümüyle oynasak 70 saati, iste o zaman hayli hayli sığar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: th3mpo

    Hocam öyle olursa zaten sığar da ben sadece senaryonun 40 saat olmasına ihtimal veremedim. Keske dedigin gibi tümüyle oynasak 70 saati, iste o zaman hayli hayli sığar.



    Alıntıları Göster

    Açıkçası işleri zor gözüküyor ancak altından kalkacaklarını düşünüyorum. Seriyi mahvedeceklerini hiç sanmıyorum. Bakalım 1 sene içinde gelir sanırım. Oynayıp göreceğiz.

  • Yönetmen Cory Barlog olmasa da, birbirleriyle fikir alış - verişleri yaptıkları ortada, güvenim tam :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam hem o güveni de kendileri veriyorlar. O yönden benimde içim rahat ne çıkarsa çıksın ortada muazzam bir oyun olacağı kesin gibi. :)


    @Press a Key

  • Oncelikle ben oyunculara soylenen neden 3 leme olmadigi ve bu oyunla NORS un sonlanacagi bahanesini hic samimi bulmuyorum. Nedenine gelince :


    SImdi sen Nors u birakinca diyelim gow dan baska oyun yapinca yada gow da nors dan baska bir sey denediginde oyun yapim suresi kisalacak mi ?


    Nors da dunya kadar tanri varken biz sadece birinci sinif bile olmayan iki tanriyi yani baldur ile az biraz da annesiyle kapistik. Madem planlama 2 oyundu neden ilk oyun cok az tanri iceriyordu. Ikinci oyunda da bu sekilde olursa NORS u aslinda cok ama cok sig gecmis olurlar. Yok ikinci oyuna ALLAH CC ne verdiyse doldurduysalar ki sanmiyorum o zaman bu NORS un ikinci oyunla sonlandirma isinin ani bir kararla alindigini gosterir..


    Ikinci fikrimi soyleyim. Santa monica esittir GOW dur. CORY esittir GOW dur.

    SOyle dusunun terzi elbise diker yemek yapamaz ayakkabi tamir edemez musluk tamirinden anlamaz. Bu adamlarda ayni oyle. Bana kalirsa bunlar ozellille CORY gow la alakali NORS dan daha harkika bir fikir buldu ve su an yeni GOW uzerinde calisiyor. Nere hangi mith bilemem ama gow ila alakali olduguna eminim.





  • Bunu Facebook'tanmı aldın hocam 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok hocam ResetEra'da denk geldi. :)


    @Erron_Black

  • Ben dün bu konuyla bir paylaşım yaptım o yüzden 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bundan 2-3 gün öncesinde Reddit'te ingilizce olarak çıkmıştı karşıma pek üstünde durmamıştım ama yinede güzel ayrıntı. :)


    @Erron_Black

  • GOD OF WAR: RAGNAROK | PS4/PS5 EXCLUSIVE | TÜRKÇE DİL DESTEĞİ | 9 KASIM 2022IGNyoutube
    From reacting to 2018's God of War, to Thor's design in the sequel, Jackson Crawford is back and this time he'll be sharing his extended thoughts on the latest God of War Ragnarok trailer. Watch to find out what a Norse mythology expert thinks of the God of War Ragnarok details revealed so far in this God of War Ragnarok trailer reaction video. Being a Norse mythology expert and media consultant for projects like Assassin's Creed Valhalla, Jackson Crawford is well versed in nordic legends, runes, and more. If you want to watch and learn more from the teacher himself, why not check out his YouTube channel? www.youtube.com/channel/UCXCxNFxw6iq-Mh4uIjYvufg #IGN #Gaming #GodOfWar
    https://www.youtube.com/watch?v=tk_McB8144o

    Bu video da nors mitolojisi uzerine omrunu vermis bir arastirmaci gow ragnarok fragmanini yorumluyor. En dikkatimi ceken bolum 7.28 de baldur gibi olmus tanrilara ne oluyor gibi bir soru soruyor arastirmaci. Bunun cevabi olarakta yazilan mitolojide ragnarokun bittikten sonra baldurun geri donecegini soyluyor.


    Oyunla ilgili soyle bir tezim var. Fragmanda gordugumuz freyanin o intikamci hirsi bence oyunun baslarindan bir kesit. Hellheim da yolu bir sekilde kratos ile kesisecek olan Freya ragnarok sonucu oglunu tekrar gorebilecegini bir sekilde ogrenebilir veya oglunun yansimalarini gorebilir kratosun zeusu gordugu gibi ve ragnaroku bitirmek icin kratos ve atreusun yaninda yer alabilir.





  • "DLC olmuş bu" saçmalıklarının azaldığını ve doğrudüzgün yorumların yapıldığını görünce ben de yazmak istedim;


    Mitolojinin 2. oyunda bitmesinin son dakika verilen bir karar olduğunu düşünmeyin. İlk oyun yapılmadan önce 3 oyun planlanmış olabilir. İlk oyun da bu yüzden "konuya giriş" hissiyatı vermiştir. Ancak 2. oyuna başlamadan önce bunun son olmasını planlamışlardır. Ortadan fikir değişikliği yapmaları mümkün değil böylesine büyük bir yapımda.


    Bundan dolayı da ilk oyundaki gibi aşırı gereksiz yan görevler ve oradan buradan sandık toplama gibi oyunu %100 tamamlamak adına yapılan gereksiz işleri olabildiğince az görürüz Ragnarok'ta. İlk oyunun ana senaryosunu büyük bir keyifle bitirdikten sonra geriye dönüp yan görevleri yapmak istedim ancak tamamen zaman israfı (arada bir Mimir sağ olsun, epic hikâyeler anlattı da o biraz oynattı).


    Oldukça fazla bağlanması gereken konu ve ellerinde inanılmaz bir potansiyel var. Buraya nasıl geldi, ne yaşandı, Faye apayrı bi' dünya, World Serpent apayrı, Odin - Thor mevzuları... Yani o kadar potansiyeli yüksek senaryo var ki ellerinde, epic sahnelerle, özenle hazırlanmış diyarlarla, müziklerle, diyaloglarla, mükemmel bir oyun görmememiz için hiçbir sebep yok.


    "DLC" diyen tayfaya tekrar sözüm şu ki; 2018 oyunu zaten döneminin ötesinde bir oyundu teknik anlamda. Bunun bir tık ötesine de The Last of Us'ı koyarım. Belki de koyamam, tartışılır. Ancak 2018 GoW hiç çıkmamış olsaydı, o oyun olduğu gibi PS5'e getirilseydi 1-2 cila ile, kimse "bu oyun next-gen değil, PS4 oyunu olmuş resmen" demezdi. Ve Santa Monica belki de eforunun yarısını sırf 2018 oyununun sıfırdan teknik detaylarıyla ve bug'larına harcadı. 2022 GoW'da ise elinde tamamen hazır bir oyun motoru ve tonlarca asset ile birlikte müthiş potansiyelli bir senaryo var. Muhteşem bir oyun olacak Ragnarok bu yüzden.


    NOT: Cory Reis'in ben yeni bir IP üzerine çalıştığını hiç sanmıyorum. Santa Monica, PlayStation'ın kalesi şeklinde, tamamen PS5'e özel bir oyun için Cory'yi kullanacaktır. PS4 neslinin sonunda, 2018 GoW'un bizi mest ettiği gibi, Ragnarok'un hemen ardından da PS5 neslinin sonlarında çıkmasını planladıkları, tamamen yeni nesil ve yeni mitolojide geçen bir God of War için çalışacaklardır. Cory de bi' yandan kafasını toparlıyordur, bir yandan Ragnarok'a onboarding yapıyordur, bir yandan tatlı maaşını almaya devam ederken de only - PS5 için yeni GoW'u planlıyordur. Cyberpunk faciasından sonra gördük ki; Rockstar Games gibi 2000-3000 çalışanı olmayan firmalar, farklı AAA IP işlerine girmemeli ellerinde zaten sevilen bir seri varken. Santa Monica'nın gelecek temalı ya da uzayda geçen bir oyun tasarlaması zerre umrumda olmaz, %75 indirim görene kadar da alıp bakmam bile. Ama Ragnarok, pre-order'a açıldığı gün, 1000 TL de olsa alırım gözüm kapalı. Santa Monica ve CD Projekt Red gibi firmalar, R* gibi AAA oyun basacak kapasitede değiller kişi sayısı olarak.





  • Bu arada oyunun sonundaki duvarda gösterilen ölü karakterin Kratos olmadığını düşünüyorum. Bütün duvar çizimlerinde Kratos, tek bir kıyafetle çizilmiş. Orada, Atreus'un kolları arasındaki kişi farklı bir kıyafet giyiyor.


    Tyr olabilir.


    Fragmanda Tyr'in kel olmadığını gördük ama çizimlerde herkesi kel çizmişler, Atreus da kel :)



    GOD OF WAR: RAGNAROK | PS4/PS5 EXCLUSIVE | TÜRKÇE DİL DESTEĞİ | 9 KASIM 2022



    edit:


    Ek: Bence kesinlikle Tyr, çünkü fragmanda da Tyr yeşil / turkuaz renkler giyiyor. Kratos'u full kırmızı / kahverengi çizmişler duvarlarda. Pantolon tarzı giyilse de etek gibi çizilmiş ayrıca, onlara da takılmayın.


    Ayaklar bile çıplak, çok büyük ihtimâlle Tyr.


    Ama Atreus'un o anda ağzından yılan çıkması? Acaba ilk oyunun sonundaki gibi onu çağırdığı bir sahne var da onu mu çizmişler?



    GOD OF WAR: RAGNAROK | PS4/PS5 EXCLUSIVE | TÜRKÇE DİL DESTEĞİ | 9 KASIM 2022



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobe -- 24 Eylül 2021; 22:36:46 >




  • Duvardaki kesinlikle kratos.
    Çünkü o sahnenin sunuş şekli o kisinin kratos olduğunu benim açımdan kanıtlar.
    Birincisi atreus duvardakiler icin bizim hikayemiz diyor ( kratos senin hikayen diyor) ve o en son duvar kabartması hikayenin sonu gibi bize aksettiriliyor. Ikinci ise kratos gördüğünü Atreus a söylemiyor ve kratosun orda o kabartmayi gorduginde ki tepkisi de kendisi olduğunu bildiği için. Yani yüzde 99 o kişi kratos.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 24 Eylül 2021; 22:45:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasatka

    Oncelikle ben oyunculara soylenen neden 3 leme olmadigi ve bu oyunla NORS un sonlanacagi bahanesini hic samimi bulmuyorum. Nedenine gelince :


    SImdi sen Nors u birakinca diyelim gow dan baska oyun yapinca yada gow da nors dan baska bir sey denediginde oyun yapim suresi kisalacak mi ?


    Nors da dunya kadar tanri varken biz sadece birinci sinif bile olmayan iki tanriyi yani baldur ile az biraz da annesiyle kapistik. Madem planlama 2 oyundu neden ilk oyun cok az tanri iceriyordu. Ikinci oyunda da bu sekilde olursa NORS u aslinda cok ama cok sig gecmis olurlar. Yok ikinci oyuna ALLAH CC ne verdiyse doldurduysalar ki sanmiyorum o zaman bu NORS un ikinci oyunla sonlandirma isinin ani bir kararla alindigini gosterir..


    Ikinci fikrimi soyleyim. Santa monica esittir GOW dur. CORY esittir GOW dur.

    SOyle dusunun terzi elbise diker yemek yapamaz ayakkabi tamir edemez musluk tamirinden anlamaz. Bu adamlarda ayni oyle. Bana kalirsa bunlar ozellille CORY gow la alakali NORS dan daha harkika bir fikir buldu ve su an yeni GOW uzerinde calisiyor. Nere hangi mith bilemem ama gow ila alakali olduguna eminim.

    Bende bastan beri bunu dusunuyorum kesinlikle ilk planda 3 leme olarak planlandi yoksa ilk oyunda bu kadar az boss olmazdi 2.oyuna hepsini nasilmdoldurcaklar bnde merak ediyorum sanirim gow 3 teki gibi olucak ve ps5 in son donemlerindede yeni gow cikar ayni fikirdeyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Frobe kullanıcısına yanıt
    Tyr olmasa bile kratos değil o kesin. Ne dövmesini gösteriyorlar diğer çizimlerdeki gibi nede kıyafeti tutmuyor. Büyük ihtimal tyr olacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasatka

    Duvardaki kesinlikle kratos.
    Çünkü o sahnenin sunuş şekli o kisinin kratos olduğunu benim açımdan kanıtlar.
    Birincisi atreus duvardakiler icin bizim hikayemiz diyor ( kratos senin hikayen diyor) ve o en son duvar kabartması hikayenin sonu gibi bize aksettiriliyor. Ikinci ise kratos gördüğünü Atreus a söylemiyor ve kratosun orda o kabartmayi gorduginde ki tepkisi de kendisi olduğunu bildiği için. Yani yüzde 99 o kişi kratos.
    • O sahnenin Kratos'muş gibi hissettirmesi zaten planlanmıştır ki; Ragnarok'ta ters köşe olup "aaa, duvardaki Kratos değilmiş, X kişisiymiş meğer oradaki kişi" diyelim ve ters köşe olduğumuz için memnun olalım.
    • Doğru, burada yaşananların hepsi Atreus'un hikâyesi. Anneleri, Kratos'un da bilmediği bir şeyler biliyor ve bu diyar için bir şeyler planlamış. Tüm bu journey de planın bir parçası. Bütün her şeyin sebebini Ragnarok'ta öğrenebileceğiz.
    • Hatta Faye'in Kratos'u, kendi diyarında kullandığını düşünüyorum. Kratos nasıl dahil oldu bu olaylara bilmiyorum ama Kratos kullanıldı belli ki. Artık Odin'i devirmek için mi tüm plan bilmiyorum. Athena'nın ilk 3'lemede her şeyi planladığı ve sonunda tüm Greece'i tanrılardan temizleyip halka umut verdiğimiz gibi burada da Kratos'un eşi, Athena'nın yaptıklarını yapmış olabilir. Kratos, yine büyük bir tezgâhın içinde, çıkarlar uğruna kullanılıyor olabilir. Tüm senaryo, Faye'in Kratos'a kazığı ile sonuçlanabilir.
    • Kratos duvardaki son çizimi gördüğünde "Ölecek miyim ben?" tepkisini vermiyor. Kratos defalarca ölüp dirildi, ölümden en son korkacak varlık olabilir. Kratos'un oradaki tepkisi korku değil, anlam veremediği bir olaya duyduğu şaşkınlık. Kratos'un gelmiş geçmiş tüm oyunlarda ne zaman korkuyla bi' tepki verdiğini gördünüz? Ama anlam veremediği bir olaya defalarca "Hmm?", "What?" tarzında anlık tepkilerini işitmişizdir.




  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.