Şimdi Ara

Göç İdaresi İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Göç idaresi işlemleri, 14.03.2013 yılında kurulan genel müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve aynı zamanda kurum GİGEM olarak da adlandırılmaktadır. 04.04.2013 yılında kabul edilen 6458 sayılı kanuna göre Yabancılar ve Uluslararası koruma yürürlüğü çerçevesinde alınan resmi işletim sistemi olarak faaliyet sürecini başlatmıştır. Söz konusu kurumun yasal olan maddesinin birinci kısmında yer aldığı görülmektedir. Yabancılar şube müdürlüğü olarak adlandırılan kurum ise yürürlükte olan yetki ve görevleri ilgili kuruma devredilerek, uluslararası standartlara uygunluğu sağlanmaktadır. Kültürlerarası oluşan göç akımının devam eden niteliği yalnızca göç alan hükümetleri kapsamayan bir uygulamaya sahipliği görülüyor. Tüm coğrafyada hareketlilik gösteren küreselleşme ile tam anlamıyla sosyal ya da kültürel içeriklerinin siyasi ve ekonomik ölçütlerinin sürekli haber gündeminde olmasıyla çalışma boyutunu güçlendirmiştir. Bunun için tüm toplumların birlik ve beraberliği ele alan sistem doğrultusunda insanların göç tutumunu, iletişim kuvvetlisinin yanında as olan politikanın bütünleştirici kavramı genel müdürlüğün idaresi etken olmaktadır.

    Bu konuyla ilgili olarak Türkiye göçmenlerin başlıca geçiş noktası durumunda gösterilerek, nüfus iniş ve çıkışında yoğun tutum izlenimlerini sergilemektedir. Bu yüzden son zamanlarda Türkiye’ye göç eden yabancıların minimumdan daha fazla olduğu gözden kaçmıyor. Bundan dolayı yabancıların her sene ciddi manada izlenilen giriş ve çıkış rakamları 30 milyondan oldukça fazla iken 400 bin kişinin sınırlarımız içinde yaşamlarını sürdüğü görülüyor. Bunun akabinde ise sadece geçiş bölgesi konumunda yer alan Türkiye artık göçmenlerin ilk merkezi olmuştur. Bu konudaki gelişmeler doğrultusunda göçleri ele alan ve her manada uzman insan haklarının görev niteliğinde yönetme, çözüm bulma adına yardımcı, sağlam kurumun işletime geçmesi elzem bir hareket olarak görülüyor.

    Göç İdaresi Sorumluluğu

    Günümüzde son derece etkin olan Ülkelerarası geçiş, 6458 sayılı kanuna göre Yabancılar ve Uluslararası koruma ile sığınma bakımından veya göçlerin tamamen sağlam bir yapıyla idaresi sağlanabiliyor. Bu yüzden korunma isteği duyan yabancı uyruklu insanların ve memleketlerinden göç etmek zorunda kalanların yaşam sürdürebilmesi açısından teminat pozisyonunda oluyor. Göç İdaresi  bu konuda güçlü bir zemin oluşturması ile kanunlara bağlı göçmen ya da mülteci yaşam, barınma hakları yasal bir çizgide tutulması için en iyi standartlarda düzenleniyor. Bu kanunun Türkiye’de gelişmesi ile kurulan müdürlük 81 il, 148 ilçe beraberinde ülke dışında da işletmeye sahip olma hedeflerinde ilerliyor. Bu yüzden genel müdürlüğün sivil olan konumuyla uzman personellerin bütün yönetmeliğe açık, ülkelerarası uğraşıları ile en güncel konulara hakim ve hiç sarsılmayan yapısıyla, görev bilinciyle işlemlerinde başarılı olmayı amaçlıyor.

    Göç İdaresi İşlemleri Ve Hizmetleri

    Genel müdürlüğün önemli bir konumu olmasından kaynaklı sınırlarda hareketlilik gösteren mülteci çoğalmaları ya da bölge, bölge geçişlerini durdurmak için en iyi şekilde organizasyon ile yönetimini sağlıyor. Dolayısıyla barınılacak yer, yiyecek- içecek tedariklerinde yardımcı vasfında olarak düzenleme getirebiliyor. Bu sistem yabancı uyruklu insanların ülke sınırları içinde olması gereken bütün uygulamalarını bir program dahilinde kurumun profesyonel faaliyetleri içene giriyor. Göç İdaresi işlemleri yerleşilen bölgenin politik değerleri kapsamında taktik tutum, kurum veya kuruluşların uygulamalarını dengede tutma olarak sıfatlandırılıyor. Aynı zamanda yabancı uyruklu insanların Türkiye sınırlarına girme, kalma, çıkma ve sınır dışı durumları, belirli bir süre koruma, ülkelerarası korumanın yanı sıra insan ticareti mağduru olanların gözetimine karşı tüm uygulamaları kapsıyor. Bunun için bu konularda başvuru yapan insanların, ülkeye ayak uydurması için temel çözümler sunması ve daha aktif düzenlemeler yolunda olarak politik düşünceler ile ilerleme gösteriyor. 

    Göç İdaresi işlemleri hakkında daha detaylı bilgiye Göçmen Ajansın anlatımı ile goc gov tr randevu adresinde yer alan makalemizi okuyabilirsiniz.

    Göç İdaresi İşlemleri







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.