Şimdi Ara

GMİM ( Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ) ve Renk Körlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konu benim için hayati bir önem taşıyor. Bu bölümü bitirdikten sonra gemilerde makine zabiti olarak çalışacagım. Mühendis olarak yani. Çalışma ortamında, iş hayatında, yani makine zabiti olduğum zaman gemide makine dairesinde çalışırken renk görme eksikliği yaşayan biri sorun çekermi sıkıntı olur mu ? Günlük hayatta renkleri algılama ve görmede hiçbir sıkntı yaşamıyorum fakat internetteki ishihara ( şu içinde sayıların gizlendiği renkli daireler ) testlerini hiç bi şekilde bilemiyorum. Buna rağmen beliirtiğim gibi günlük hayatta renkleri algılamada hiçbir sıkkntım yok. Bu bahsettiğim alanda iş hayatımda sıkıntı olur mu ? Şimdiden teşekkürler



  • O bolumlere girerken gemi adami olur saglik raporu alman gerekiyor. O yuvarlaklarin icindekini okuyamazsan 2. Bir test daha varmis . Asagida link veriyorum incele. Bu arada lensler falanda varmis bi arastir derim ( renk korlugu lens )



    http://www.e-marineeducation.com/tr/renk-korlugu-denizci-olmaya-engel-midir/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpaybursa kullanıcısına yanıt
    Dostum o raporun farkındayım fakat doktor o testi geçemeyince direk olumsuz olarak rapor verdi. Başka bir yola başvurmadan. Ben bi şekilde o raporu almanın peşindeyim . Aldım diyelim bu bana iş hayatımda sıkıntı cıkarır mı ? bunun peşindeyim. Teşekkürler yine de
  • emere7 E kullanıcısına yanıt
    Denizcilik lisesinde okudum ve deniz ulastirma isletme yi kazandim universitedede.Bu konuda merak ettigin varsa dm atabilirsin ben vardiya zabitiyim guverteciyim ama sana yardimci olurum cogu konuda.



    Ama, giriste saglık raporu isterler ve sen goz muaynesinde kalirsan maleaef giremessin cok zor bi ihtimal lens filan diyosun ama doktora bagli bisey o.Tabi doktora soylersende bilmiyorum lensleri kabul edermi etmezse hayatta gectirtmez seni.Renkler bizim meslekte çok onemli.Hatta o kadar onemliki mesela doktorlar genelde salliyolar raporlari ilk raporuna cok ozen gosteriyolar sonrasi periyoduk doktor belki paraya bakandir 200-300 atarsin cebine gemi adami olur der ama bu seferde gemi adami yoklama belgesini cikarmaya gittigin zaman gemi adamlari saglik merkezinde mutlaka renk korlugu testini yaptiriyolar.Geç kalmadan okulla ve doktorla konuş uzmek istemem ama ihtimalin düşük gibi gozukuyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun ama renk körlüğü ciddi bir sorun.

    Gerçi güverte bölümünün olmazsa olmazı, seyir güvenliği açısından ama makine dairesinde pompa ve motorların start stop butonları da yeşil ve kırmızı.

    Sen ne şekilde raporu alırsan al, liman cüzdanı çıkarırken hududu sahil e onaya gittiğinde özellikle göz kontrolü oranın doktoru da yaparak raporun gerçekliğine bakacak. Raporda sağlam, doktor kontrolünde renk körü çıkarsan evrakta sahtecilikten işlem görme durumun da var. Yaşandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aktassa A kullanıcısına yanıt
    üstad öncelikkle teşekkürler. renk körlüğünün bazı çeşitleri var, dereceleri var. Belirttiğim gibi günlük hayatta renkleri ayırt etmede bi sıkıntı yok. Yeşil ve kırmızıyı karıştırma gibi bir durumum yok yani. İshihara testinde başarılı olamıyorum sadece. Derece ve çeşidini öğrenmek için donanımlı bi hastaneden randevu aldım. O zaman öğrenicem insallah. Dediğin gibi güverteci değil de makinacıyım. Sıkıntı olmaz diye umuyorum. Derdim evrak işleriyle değil benim iş hayatımda sıkıntı oluşturup oluşturmayacagı
  • üstad ne yaptın durumlar nasıl? geçtin mi? geçilebiliyor mu?

    ben de aynı durumdan muzdaribim bu sene gemi makine işletme okumayı düşünüyor(d)um.

    yol yakınken vazgeçmeli miyim?

  • Ben de GMİM okumak istiyor(d)um, Ta ki renk körlüğünün bir engel olduğunu görene kadar. İnternetten Öğrendiğim kadarıyla (Konu hakkında çok bilgim yok, sadece internetten gördüğüm) kadarıyla 20 renk sorusu üzerinden 11 yapılabilirse makine zabiti olarak geçebiliyormuş diye okumuştum. Doğru mu bu ? çünkü bende düşük derecede protanlık var. çok soluk olan yeşili göremiyorum ama mesela bilgisayarımda kontrastı yükselttiğimde renk testlerinde tamamen doğru yapabiliyorum. birkaç gün içerisinde seçim yapmam gerekiyor üniversite için. Renk körlüğü testini geçebilir miyim bilmiyorum ama.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: qubic

    Ben de GMİM okumak istiyor(d)um, Ta ki renk körlüğünün bir engel olduğunu görene kadar. İnternetten Öğrendiğim kadarıyla (Konu hakkında çok bilgim yok, sadece internetten gördüğüm) kadarıyla 20 renk sorusu üzerinden 11 yapılabilirse makine zabiti olarak geçebiliyormuş diye okumuştum. Doğru mu bu ? çünkü bende düşük derecede protanlık var. çok soluk olan yeşili göremiyorum ama mesela bilgisayarımda kontrastı yükselttiğimde renk testlerinde tamamen doğru yapabiliyorum. birkaç gün içerisinde seçim yapmam gerekiyor üniversite için. Renk körlüğü testini geçebilir miyim bilmiyorum ama.

    boşverin gemiyi hocam başka yerde okuyalım

  • Bende renk körüyüm.

    2015 de tercih yaparken itü gemi makinesi yazmayı düşünmüştük ama gemici belgesi alamıyorsun demişlerdi arkadaşlarında yazdığı gibi.


    Yalnız konuyu açan arkadaş 1 yıl sonra açtığı bir konuda "Gemi makineleri işletme mühendisliği okuyorum" yazmış 1 sene sonra.

    Herhalde bir yöntemi varki girmiş.


    En son 3 yıl önce foruma girmiş, mesajlarımızı görüp gireceğini zannetmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 14 Ağustos 2021; 20:17:1 >
  • Özel hastanelerde tanıdık vs. ile almıştır arkadaş veya bazı hastanelerde kontroller daha genel oluyor. İlk muayenenin 2 yıl geçerliliği var, sonradan vaktini çok geçirmeden (geçerliliği bittikten sonra 6 ay daha süre var periyodik muayene icin) muayeneye girdiğin zaman periyodik muayene yapıyorlar yani sadece dıştan öyle bir bakıp yeniliyorlar.

    Sorun olan kişiler ilk muayeneyi bir şekilde geçip daha sonrakileri zamanında yenileyerek sürekli devam ettirebiliyor bu şekilde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.