Şimdi Ara

Gmail’de tespit edilen virüslü dokümanların yüzde 50’den fazlasını Office dosyaları oluşturuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google’ın e-posta servisi Gmail tarafından her gün milyonlarca gönderi kontrol ediliyor. Bu gönderiler arasında kötü amaçlar taşıyanların oranıysa doğal olarak bir hayli fazla. Zararlı belgeleri tespit etmede açıklanana göre yüzde 99,9 başarı oranına ulaşan Google, yayınladığı güvenlik blogu yazısında bazı istatistikleri paylaştı.





    Blog gönderisine göre, haftada 300 milyar dosyayı tarayan Gmail, makine öğrenmesiyle bu işte gittikçe daha da iyi hâle geliyor. Aracın kullanıma sunulmasından bu yana Office dokümanlarını yüzde 10 daha efektif tarayan Google, isabetli tespitlerin oranını ise yüzde 150 arttırmayı başardı.





    Paylaşılan bilgilere göre Gmail kullanıcılarını hedefleyen zararlı dökümanların yüzde 58’i Microsoft Office tabanlı. Firma yayınladığı yazıda tarayıcılarının her geçen gün daha etkin hâle geldiğini ve kullanıcılarının her gün daha da güvende olduğunu belirtiyor. 



    Ayrıca Bkz.LG V60 ThinQ tanıtıldı: Snapdragon 865, 5000mAh batarya, 64MP kamera



    Firmanın bu araştırmayla ortaya çıkardığı veriler, bulut tabanlı doküman sistemlerinin aslında yerel dosyalara kıyasla çok daha güvenli ve esnek olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Microsoft’tan vazgeçmek istemeyenler için de sunulan Office Web uygulamaları, aynı esnekliği alışılmış araçlarla kullanıcılara sunuyor.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.