Şimdi Ara

GM 1 Haziran'da iflas açıklayacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • New York Times gazetesinde yer alan habere göre iflas başvurusu hazırlıkları, şirketin alacaklıları ve işçi sendikaları ile anlaşamaması olasılığına karşı istendi.

    ABD Başkanı Barack Obama hükümetinin otomotiv sektöründeki kurtarma operasyonlarını denetleyen çalışma komisyonu GM'in devletten yeni yardımlar alabilmesi için harcamaları ve borçlarını azaltmasını istemişti. ABD hükümetinden aldığı 13.4 milyar dolarlık acil yardım fonu ile ayakta kalmaya çalışan GM'e yeni bir yeniden yapılanma planı hazırlaması için de 60 gün süre verilmişti. Komisyon, GM'in sağlıklı bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyeceğini de belirlemeye çalışıyor. New York Times'a, isimleri gizli kalmak kaydıyla konuşan kaynaklar, şirkete "cerrahi müdahale" benzeri hızlı bir iflas süreci uygulanmasının gündemde olduğunu belirtti.

    Buna göre GM'in iflas başvurusunun ardından kurulacak yeni bir şirketin GM'in verimli ve kârlı varlıklarını satın alacak. Aralarında istenmeyen markaların, fabrikaların ve sağlık hizmetlerinin de bulunduğu zarar eden "kötü" varlıklar ise eski şirkette kalacak ve birkaç yıl içinde nakite çevrilecek. Bu gelişmelerin ardından GM'in iflas koruma programına girmesi ve 5-7 milyar dolar arasında hükümet desteği alarak 2 hafta içinde programdan çıkması hedefleniyor. Şirketin "kötü" varlıkları içn ise 70 milyar dolara varan bir hükümet finansmanına ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor. 31 Mart'ta eski CEO Rick Wagoner'in yerine gelen Fritz Henderson, o günden bu yana sık sık alacaklılar ve işçi sendikaları ile anlaşılamazsa iflas seçeneğinin masada olduğunu sık sık dile getirmişti.



    Referans



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caslann -- 14 Nisan 2009; 10:00:14 >







  •  GM 1 Haziran'da iflas açıklayacak!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: UrbanRacer

     GM 1 Haziran'da iflas açıklayacak!


    kardeş dayanışması olsa gerek
  • GM iflas haberleri üst konu olsun
  • efsane cruze bile gm'yi kurtaramadı desenize...
  • nasıl bir ekonomimiz varsa gm iflas ederse en büyük zararı bizim borsaya olur borsa takla dolar tavan yapar
  • TAMAMEN KATILIYORUM.Ayrıca ötv indiriminden dolayı artan satışlara rağmen(Almanya'da da hurda indirimi gibi bir indirim varmış.) halen GM kurtulmuyorsa bayağı durumları kötü demek ki.
    quote:

    Orjinalden alıntı: wolf_HKN

    nasıl bir ekonomimiz varsa gm iflas ederse en büyük zararı bizim borsaya olur borsa takla dolar tavan yapar

  • Bunlar da ENRON gibi herhalde, koskoca şirketi batırdılar bile bile. Olan bizim ekonomimize olur, adamlar teksasta yellenir, istanbulda kasırga çıkar
  • gm nin batması demek, özellikle amerikan hükumetinin dünya bankasına borçlanması demek. buda dünya bankasının işine gelir, hazır fırsat varken ön ayak olmuşlardır. borcun çoğu yine amerikan halkının vergilerinden ödenecek. dünyada gözü kapalı tek millet bizimki sanırdım
  • imkb gibi spekülatif borsaları kapamazsak , ulusal piyasaya dış müdahale bu kadar kolay olur işte , borsa dediğin emtia borsasıdır , üretim borsası . Ama bizler bunu hakediyoruz.
  • Böylece otomotiv tarihinin tozlu sayfalarına doğru gidecek GM.İyi olmadı ama sonuçta bu kadar hızlı büyümenin de getirdiği bir sonuç bu bana göre.
  • Kötü ve üzücü bir haber..

    Umarım iflastan kurtarılır..

    Yine veriler şahlanacak..

    Altın, altın gel pisi pisi

    Edit:Neden güldüysem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazardaki Artist -- 15 Nisan 2009; 11:44:49 >
  • İstanbul borsası battı demektir.

    Daha "Ben batıyorum." dediğinde neler olduğunu gördük. Battığında Euro herhalde 3 lira falan olur. Obama amcanın müdahale etmesi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.