Şimdi Ara

Gitar alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2. el elektro gitar almayı düşünüyorum. Fakat daha önce gitar çalmadığım için nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımızı bekliyorum. Yardım derken, model seçiminden ziyade o gitarın durumundan bahsediyorum. Yani Q6600 mü E8200 mü gibi değil, Q6600'ün vid değerine bakılması gibi.



  • Alırken zaten ilk bakarsın çiziği, hasarı var mı diye. Amfiye takıp dene. Manyetik anahtarını bütün konumlarda dene. Gitarı tüfek tutar gibi eline al köprüden sapa doğru bak. Bir eğiklik, yamukluk olmasın. Floyd Rose varsa anahtarlarının hepsinin tam olduğundan emin ol. (Bir arkadaşım alırken kilit anahtarını almamıs. İngiliz anahtarıyla acacaktı neredeyse.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 6 Haziran 2009; 21:34:50 >
  • Perdelere çok dikkat et aşınma, boya dökülmesi vs var mı diye.. Her akoru tek tek bas bare olmamasına dikkat et.. Sap ve baş kısmı arasına çok dikkatli bak daha önce kırılmış veya işlem görmüş olmasın.. Manyetiklerin aşınmamış veya pas tutmamış olmasına dikkat et.. Eğer hiç anlamıyorsan kaliteli bir elektro ile yan yana akor basarak dene, iki gitarın en tizi ve bası arasında ne kadar fark var dikkatli bir şekilde dinle..
  • arkadaşlar genel hatlarıyla snin yapabileceklerini solemişler. bnm tavsiyem de bir bilenle alman. gözünden kaçan bişe olursa bunu farkettiinde gitarına küsebilirsn. tecrübeli biriyle alman snin için daha sağlıklı olablr
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Full#Throttle

    Alırken zaten ilk bakarsın çiziği, hasarı var mı diye. Amfiye takıp dene. Manyetik anahtarını bütün konumlarda dene. Gitarı tüfek tutar gibi eline al köprüden sapa doğru bak. Bir eğiklik, yamukluk olmasın. Floyd Rose varsa anahtarlarının hepsinin tam olduğundan emin ol. (Bir arkadaşım alırken kilit anahtarını almamıs. İngiliz anahtarıyla acacaktı neredeyse.)

    +1
  • Arkadaslar Arkadasa İyi Güzel Yorum Yapmısınızda Arkadas Hic Gitar Calmayı Bılmıyor Siz Ona Akor Yap Diyorusunz
  • Gitar hakkında pek bilgi sahibi olmadığın için yanına bir bilen alıp onunla beraber gitmeni öneririm.
  • Bende bu gün klasik gitar sordum markası valenciaydı ilk başlayanlara bunu öneriyoruz kılıfla beraber 150 olur dedi sizce uygun mu?

    Elektro gitarlarda 300 den başlıyor dedi.2.eller 200 falanmış bence biraz daha para biriktir yeni bi gitar al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.