Şimdi Ara

Gigafiber Wifi Hız Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Turknet'in verdiği ZyXEL VMG8623-T50B olan modeli kullanıyorum. Wifi kanalı değiştirdim ve laptop wifi kartını değiştirdim, fabrika ayarlarına döndüm sorun çözülmedi.. Modem ilk geldiğinde 5ghz 650 mbps civarı görebiliyordum. 2 ay sonra kablosuz hızlarım düştü. 5 Ghz 866 mbps hızı desteklemesi gerek ama hız testlerinde 300 mbps civarında bir hız görüyorum. Kullandığım cihazlar Iphone 11 ve laptop intel 7265ac ikisinde de aynı hızları görüyorum. Bu modemi kullanıpta kablosuzda aldığım hızların üstünde bir hız alan varmı merak ediyorum. Bu sorunla ilgili çözüm öneriniz var mı? @TurkNet Destek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ens1252 -- 23 Temmuz 2021; 15:52:22 >



  • Merhaba, hız testi sonuçlarınız ile birlikte destek kaydı oluşturur musunuz? Fiber ekibimiz hızlı bir şekilde kontrol ederek bilgi verecektir.
  • Wifi performansınızı komşularınız belirler, etrafınızdaki cihaz sayısı arttıkça wifi hızı 2ye bölünerek düşecektir. Hızınızı tam kapasite ile kullanmak için her zaman kablolu bağlantı yapmanız gerekiyor.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    5 ghz kullanan komşum yok desem peki 😃


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ens1252 kullanıcısına yanıt

    Vardır, belki ağını görünmez yazpmıştır, ayrıca sadece modemler değil bir çok cihaz artık 5ghzde çalışabiliyor. Radarlar veya radyolink cihazlar da 5ghz üzerinden çalışıyor. Modeminizde 100 ve üzeri 5ghz kanalları açıksa onları deneyin. Belki daha boş bir kanal bulursanız daha yüksek hızlara erişebilirsiniz. Ayrıca aynı modeme iki cihaz bağlandığında hız ikiye bölünecektir. Hem telefonu hem bilgisayarı 5ghzden bağlamayın, telefon 2.4te kalsın zaten yüksek hız telefonda değil bilgisayarda lazım. Unutmayın ki wifi performansı etraftaki parazitten çok etkilenir. Her etmen hızı 2ye bölerek düşürür. 866mbit bağlantıda zaten max 650 görürsünüz, yeni cihaz bağlarsınız 300e düşer, bi komşu 5ghz kullanır 150ye düşer. Hep ikiye bölünür

  • 1 Gbps hızın tamamını 5Ghz üzerinden almanız pratikte mümkün değil. Bu sorun TürkNet kaynaklı değil WiFi standardı ve gerçek kullanım da oluşuyor daha önceleri WiFi N standardı 300 Mbps destekliydi ama 50 Mbps üstüne çıkmak gerçekten zordu ( çevre şartları donanım farklılıkları vs. )


    5 Ghz AC de 866 Mbps var fakat bu hızın tamamı kullanılabilir diye kesin bir sonuç yok. En güncel teknoloji WiFi 6 AX Standardı ( 160 Mhz kanalı ) 9.6 Gbps destekliyor teoride, artık 1Gbps hat kapasitesinde WiFi 6 Kullanmak gerekli.


    Türkcell Superonline WiFi 6 Modem sunuyor. Umarım TürkNet de WiFi 6 Destekli üst düzey bir modem sunar. Özellikle GigaFiber aboneleri için mutlaka olmalı.


    @ens1252 @TurkNetDestek

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler. Sorun zaten turknet tarafından da çözülemiyor. Kablolu olarak aldığım hızın yarısını alamamak can sıkıyor. Onlarda kullandığınız cihazlardan diyerek sıyrılıyor. Bu hızları veriyorlarsa modemi de ona göre vermeliler. Modem 5 ghz de 866 tamamını vermesini beklemiyorum zaten 600-700 verse bile yeterli (Bunu başlarda alabiliyordum) 280-300 mbps arası hızları görüyorum. Modemde mi sorun olustu bunu çözemiyorum. Wifi 5 en yüksek limiti olan bir router alip sonrasinda wifi 6 piyasası oturunca geçmeyi düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ens1252 kullanıcısına yanıt
    wi-fi standartları genel olarak full duplex olmadığından dolayı yazan hızların %65'ten daha fazlasını alamazsınız, bu durum wi-fi 6 için de geçerli. Kablosuz olarak yüksek hıza ihtiyaç duyuyorsanız tp-link archer ax21 gibi cihazlara bakabilirsiniz, çok rahat 550-700mbps hız alabilirsiniz o cihazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 24 Temmuz 2021; 16:23:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biz 20mbit hızları görünce seviniyoruz millet wifidan 300 alıyor üzülüyor hey gidim günler ben wifidan ne zaman 20 üstüne çıkacağım bilmiyorum.Wifi 6 var onla deneyin belki farkeder.

  • ens1252 kullanıcısına yanıt
    Gigafiber Wifi Hız Sorunu


    Ben daha ADSLden kurtulamadım. VDSL bile alamıyorum, elinizdekinin kıymetini bilin.

  • İmkan varken neden olması gereken hızı kullanmayayım ki? 2 sene öncesine kadar 8 mbps adsl kullanıyordum onada kullanmak denirse simetrik 1 gbps gelmiş kablosuzdaki 4/1 hız sorunumu çözmeye çalışıyorum. Sizde bu hızlara kavuşursunuz ne diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ens1252 kullanıcısına yanıt

    bÖLGENDE ADSL YOKTUR SENİN SEN BİLMİYORSUNDUR.uYGUN OLMAYAN BÖLGEYE FİBER ÇEKMİYOR tÜRKNET YANİ ZATEN FİBER VAR BÖLGENİZDE AMA VDSL OLARAK EVİNİZE VERİLİYORDUR HABERİNİZ YOKTUR.

  • ens1252 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Destek kaydını daha önce açmıştım. Kullandığınız cihaza etrafınızdaki cihazlara bağlı olarak değişebilir diyerek çözülmemişti. Tekrar destek kaydını açayım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ens1252 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, teknik uzmanlarımızın tekrar kontrol edebilmesi için test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan performans sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • Çözebildiniz mi? Ben en fazla 240 gördüm laptop ve telefonda. Bu değerler düşük geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    Çözebildiniz mi? Ben en fazla 240 gördüm laptop ve telefonda. Bu değerler düşük geldi.

    Wi-Fi 6 router veya access point almanız gerek. Laptopunuzun ve telefonunuzunda kablosuzda o hızları desteklemesi gerekki full hızı kablosuzda alabilesiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Informed -- 24 Eylül 2021; 11:49:24 >
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    Merhaba, gigafiber altyapımızda bu hızları alıyorsanız test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz? Arkadaşlarım ve ekiplerimiz kontrol ederek size bilgi verecektir.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Wifide normal diyor temsilci arkadaş. Ayrıca kabloyla dene dedi ve denedim hız iyice düştü 98 oldu. Anlatamadım orada derdimi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.