Şimdi Ara

Gigafiber bilgisinin katiyen paylaşılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.


    İş değişikliğimden dolayı İstanbul'dan İzmir'e taşınacağım. Yahu arkadaş, gigafiber var denen kazımdirik mahallesinde (Bornova) bulamıyorum. Hız sorgusu yapıyorum siteden, 3487349834 tane sokak var. Tek tek elle deneyip bulmaya çalışıyorum. Arıyorum müşteri hizmetlerini bilgi veremiyoruz diyor. Ya diyorum ben ona göre taşınacağım, tam adres olmasa bile muhit, sokak bir şey söyleyin, söyleyemiyoruz diyorlar. Müşteri olarak diyorum ki size göre taşınacağım, bunun onlar için müthiş bir şey olması lazım fakat aldığım cevaplar çok saçma. Verdikleri hizmeti takdir ediyorum, yaptıkları iş gerçekten muazzam fakat müşteri tarafından bunu düşünmeleri lazım.


    İzmirli kullanıcılardan burada bir veritabanı yaratmak için de başlık açılabilirdi ama bu hoş olmaz, şirketin politikası bunu istemiyor çünkü. Bu durumu nasıl çözeceğiz?


    Tüm foruma selamlar, sevgiler ve iyi çalışmalar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirimu -- 18 Ocak 2022; 0:31:54 >







  • hocam izmir gigafiber konusu var oradan en baştan itibaren okursanız eminim fikir sahibi olursunuz ama ben de anlamıyorum bu politikalarını
    https://forum.donanimhaber.com/izmir-gigafiber-yayilim-takip-haritasi--149615139



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuBa2 -- 18 Ocak 2022; 0:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YuBa2 Y kullanıcısına yanıt

    Okudum hocam uzun zamandır da takipteyim, normalde oraya yazacaktım fakat bu bence başka bir konu, bu bir sorun çünkü bence. Önceden örneğin Beşiktaş ve bir kaç başka mahalle için hangi sokaklarda olduğu yazıyordu. Şu an hiç bir şekilde bilgiye ulaşamıyoruz sitedeki adresleri deneyerek bulmaya çalışıyoruz.

  • Katılıyorum, güzel bir yol haritası vs. hiçbir şey yok. En fazla o bölgeye fiber geliyor diyorlar onda da tarih bilgisi veremiyorlar. Onlarında planları sanırım çok değişken ve gelire göre vs. dağıtım yapıyorlar. Yani bugün A bölgesine gelecek diyerek sonrasında iptal ederlerse daha çok başları ağrır, o yüzden gizli tutuyor olabilirler.  

  • Sana tavsiyem internet santraline yakin yerde ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShaNexxx kullanıcısına yanıt

    Zaten tarih bilgisi de istemiyoruz hocam yani, planlamada olan sokaklar dahi verilse yeter. Hoş, sokak içerisinde misal 3 numaraya bakıyorum fiber var, 4 numarada adsl görünüyor. Gerçekten can sıkıcı durum.

  • Bu konuyu bende sordum. İlk başta üst birime ama sonuç çıkmadı. En azından fiber gelecek olan yerler belli olsa aboneler 24 taahhüt vermez başka firmalara. Ankarada ona göre ev tutayım dedim ama bilgi ve süre bilgisi tam verilemiyor. Fiber çekilme süreci bu kadarda sıkıntılı uzun süreç olmamalı. Açıkçası bu hızla fiberin yaygınlaşmasıda çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 19 Ocak 2022; 17:50:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt

    Kendileri sıkıntılar yaşadığını belirtiyor zaten, gerek belediye izinleri gerek başka durumlar. Bu süreçte kendilerini müşterilerden soğuttuklarının farkına varmalılar, müşteri sadece hizmet almak için bir marka ile görüşmüyor çünkü.

  • Firmaya hak veriyorum süreç çok uzun özel olarak bende bekliyorum tek aboneyim gelmez kesin ama bir umut

  • Saçma bir uygulama Türknet için. Konuda değinildiği gibi en azından bir zaman aralığı verilse 3-6 ay arası çalışmalar şurada başlayacak şurada bitecek diye insanlar ona göre taahhüt verir. Benim gibi internet altyapısı bakan insanlar var yeni bir adrese taşınırken bunlar artık günümüzde önemli şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası Türkiye burda kanunlar tüketicilerden değil, firmalardan yana.

  • o dediğiniz turk telekomdada yok

  • Gigafiber'in başarılı ve mantıklı bir pazarlama projesi olduğunu düşünüyorum. Bunu kötülemek maksadıyla söylemiyorum haftada 1 kez kontrol ediyorum İzmir'de yayılıyor mu diye. Hatta Insta'da gezerken bölgenizde gigafiber var diye reklam çıktı dedim ne ara geldiniz benim muhit, mahalle planlar arasında yoktu derken baktım yok artık Insta'da reklam hangi bölgeyle iliştirildiyse.


    Bu tarife ve fiyatlandırmanın benzerinin olmaması diğer firmaların bunu kasten art niyetle yapmadıklarına düşündürüyor insanları fakat kurumsal veya ticari hayatta her şeyin bir bedeli var. İşte Türk.net'te insanların gönlünü tatlı bir şekilde kazanmak için haliyle bakın biz alt yapı izni alıp, bütçeyi toparladığımız ve kazı izinlerini kazasız, sorunsuz başlatıp bir çok gündelik sorunların arasında size 100 TL'ye 1000'e, 1000 veriyoruz demek nasıl bir potansiyel maliyet düşünmüyoruz.


    Yani kimse şunu demiyor ya aslında benim bu bütçe ile Ferrari alabilmem doğru mu, Ferrari gerçekten bu kadar uyguna üretiliyorda çok yüksek kâr marjı ile mi satılıyor?? Sonra bir firma diyor ki ben kendi süper sporumu yaptım sağlam güzel jilet gibi 300 bin TL'ye satıyorum. Yüksek vergi ödeme, akaryakıta yüksek paralar ödeme yani tesla'nın da pazarlama için başlangıçta model s'lerde yaptığı gibi şarjı da benden ücretsiz gibisinden olması sana sattığı süper sporun ciddi bir vergi veya yapım maliyeti, yakıt, bakım maliyeti gerçekliğini azaltmıyor. Belki şirket bundan net olarak zarar ediyor. Belki de net olarak zarar etmese bile çok küçük kâr payı ile uzun vadeli hedefler için yatırım yapıyor. Finansman diye bir gerçek var arkadaşlar hayatta. Oyun konsolları içinde misal aynısı dönem dönem dillendirilir. Sony'de , MS'de konsolun çok sayıda insana ulaşıp sonrasında oyunlar aracılığı ile kazandırabileceği potansiyel kazanç ile fiziksel satış mümkün mertebe daha uygun fiyata halledilmeye çalışır ki insanlar rakip firma yerine beni tercih etsin bir kere bir yer edinebilelim insanların gönlünde ve evinde.


    Fakat bugün bu tarife aylık 400-500 TL olduğunda da bir çoğumuzun alabileceğini, bu maliyete aylık razı gelebileceğimizi veya bütçemiz olsa bile gerek olup olmadığı ikileminde kalmayıp alacağımızı bilseler ona göre bir kurumsal yönlendirme ve pozisyon muhakkak alırlar. Bizim gibi teknolojiyi, interneti sürekli kullanan insanlar içinde çok büyük verilerle, dosyalarla işimiz olmadığı sürece önemli olan 1 Gbps indirme veya yükleme hızından ziyade 200-300 indirme ve 40-50 yükleme hızları ile bandwith throttling olmadan çok daha düşük, dengeli - stabil bağlantı gecikmesi aynı paraya gayet ideal bir çözüm. 500 isteyen illa çok istiyorsa diye 200 TL'ye, 1000 istesende 300 TL'ye alsın diye ayrı tarifelendirme olsa kaçımız alt yapı bile gelse tamam 100 TL yerine 300 TL vereyim bu hızı alayım diyebileceğiz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 29 Ocak 2022; 2:44:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.