Şimdi Ara

Gigabyte Z170 HD3P CPU Upgrade Nasıl Yaparım? - 6700K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gigabyte anakartların bios menüsünden çok anlamıyorum. Fakat mit ayarlarından overclock seçenekleri altında suya sabuna dokunmadan Cpu Upgrade'n 6700K cpu'yu 4.6 ghz getiriyorum. Hatta bu değerle de bendeki orjinal yüklü 3dmark time spy testine soktum. Gayet güzel başarılı sonuçlar aldım.

    Gel gelelim oyunlara girince belli bir süre sonra ya oyundan atıyor, ya da mavi ekran hatası veriyor. Stabil olarak 4.4 ü de seçtim. Onda da şansıma BfV bir süre sonra atıyor.

    Cpu upgrade'in en büyük avantajı, turbo frekansı 4.2 den 4.6 filan çıkarması ama bunu yaparken ne voltajı ne de frekansı sabitlememesi ki bende bunu istiyorum. Yani sabit voltaj veya ghz değeri istemiyorum. Oyunlarda istenilen ayarlara yükselsin yeter.

    Aslında oluyor da işte bi süre sonra atıyor.

    Belki sıcaklar diyeceksiniz ama bir önceki asus giriş seviyesi anakartın voltaj regületörü bozukmuş, özellikle oyunlarda (hele ki bfV gibi işlemci katili oyunlarda) işlemciye 1.380 filan voltaj veriyordu, soğutucunun fanları çıldırmış gibi dönüyordu sıcaklıklar 90c ve üstü değerlerden aşağı inmiyordu. Valla inanmazsınız 2 - 3 sene kahrolası bozuk anakart yüzünden bu değerlerde oynamak zorunda kaldım. Yine de işlemci bana mısın? demedi.

    Şimdi 4.6 ghz sorunsuz oynamak için gigabyte z170 serisi anakartlarda ne tür ayarlar yapmam gerekiyor. Ama yine yukarıda belirttiğim gibi sabit değerler "kesinlikle olmayacak" Sadece oyun oynarken o.c. olmasını istiyorum. Aynı kendi hazır ayarlarında olduğu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 23 Haziran 2019; 19:31:29 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.