Şimdi Ara

Gigabyte monitör pazarına giriyor: Yakında ülkemizde!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Tayvanlı donanım üreticisi Gigabyte öncelikli olarak anakartlarıyla aklımızda yer edinmiş olsa da son dönemde başarılı fareleriyle de adını duyurmayı başardı. Diğer taraftan SSD, RAM, klavye ve diğer oyuncu ekipmanları sunan firma en son CES 2019’da tanıttığı agresif tasarımlı monitörüyle bu pazara da adım atmıştı.


    Teknik detaylar 

     
    Gelen bilgilere göre firma monitörlerini ülkemizdeki oyuncu kitlesiyle de buluşturmak istiyor. Dilerseniz CES 2019 fuarında gördüğümüz monitörün detaylarını inceleyelim. Aorus AD27QD, 27’’ 144 Hz IPS QHD panel üzerinde yükselen bir monitör olarak karşımıza çıkıyor.

    8 bit panel 10 bit ölçekleyicisi sayesinde 10 bit renk derinliğinden esintiler sunabilirken dahili gürültü gidericisiyle daha temiz bir görüntü verebiliyor. 178°/178° görüş açısına sahip panel renk doğruluğu açısından DCI-P3 renk paletinin %95’ini üretebiliyor.
     
    Ekstra özelliklerine baktığımızda AMD’nin Freesync desteğine de sahip monitör ayrıca LFC ile birlikte daha geniş bir eşitleme aralığı sağlıyor. ANC bağlantısı da bulunan monitör, oyuncuların takım arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurmasına imkan tanıyor.
     

    Tasarım 

     
    Tasarım olarak genel olarak oyuncu monitörlerinde dikkat çekici tasarımlar görmeye alışığız. Gigabyte Aorus AD27QD’de bunu bir üst seviyeye çıkarmış diyebiliriz. Monitörü arkasından Half Life 2’deki karakterlere benzeten dahi var. Arkada tarafta 4 RGB şerit konumlandıran Gigabyte agresif tasarım anlayışını monitörün standında da devam ettirmiş.

    Ekstra özellikler 

     
     
    İşlemci sıcaklığı, fan hızı, çalışma frekansı, farenizin DPI ayarı, GPU kullanımı gibi detayları takip edebileceğiniz bilgi ekranı da sunan Aorus AD27QD ayrıca ekranın ortasında ‘’Gaming Aid’’ adını verdiği ekstra bir nişangah da konumlandırabiliyor. Son olarak modelin fiyatı 599$ olarak belirlenmiş.







  • Yine uzaktan bakacağız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tasarım harika be. Peki bu kaç gigabyte? Hahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaming aid... ekranın ortasına nişangah konumlandırma.
    CS'de AWP'nin dürbününü açmaya gerek yok o zaman.

  • 10 bit olayını sevdim bir de p3 olayını da sevdim bir nevi kalibrasyonlu gelmiş gibi oluyor. Ama fiyat biraz uygun olsa alınabilirdi.

  • ülkemize 5k'dan girş yapar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gigabyte Aorus serisi bütün ürünleri tasarımları çok iyi.Şimdi bi monitöre türkiye şartların bu parayı veriyorsam 240 hz olması lazım en az :)

  • Abi bu monitörden günler once alsakmı almasakmı diye tartıstık arkadasla... monitor pazarına girdi diyerek haber yapılması doğru olmamış. Daha dogrusu geç olmuş.

  • 10 bit gercek degilse yani 8+2 FRC ( Frame Rate Control ) ile aslinda 8 bit e cok yakin cakma dusuk kaliteli panel ise uzak durun o fiyata da degmez.


    DCI-P3 renk uzayi % kactir :) ?

    Bunlar belirtilmemistir.

    Artik sRGB %100 olmus cok ta mattah birsey degil yani dandik kalir yine ve Adobe RGB degerinin yuzdesi de %100 ise belki ciddiye alinir ama daha da genis renk uzayi olan DCI-P3 acaba yuzde kactir :) ?
    Bu alanda gecis donemidir diye nice sirket veya uretimliler sahtekarliklarini ortmekteler ...

    Aman dikkat ! ..

    Oyuncu odakli ise ona gore on planda olmali ...

  • Aaa bu monitörü arkadaşım için almıştım. Bir kaç ay oluyor. 3.500 liraya almıştık. Nasıl yeni çıkmış bu? 🤔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gigabyte monitör pazarına çoktan girdi hatta ülkemizde satılacak kadar girdiler (satılıyor) Yeni girmiyor ki.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    %95 diye belirtilmiş ya işte DCI-P3. yazar sonradan edit yapmadıysa tabi.

  • Monitörlerden tek beklentim işletim sisteminde çalışan yazılım geliştirmeleri. Masaüstünden kontrol uygulaması olması ve buradan profil atamalarını klavye tuşlarına atayabilme. Zaten bu seviyede tüm monitörlerde usb bağlantısı mevcut. Haberleşme zor olmamalı. Sonuçta sürekli oyun oynamıyoruz ya da sürekli video izlemiyoruz. Profil geçişlerinin kolaylaştırılması lazım, yıl 2019 halen monitör tuşlarını kurcalıyoruz. (Viewsonic XG2530 240Hz kullanıcısı)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.