Şimdi Ara

Gigabyte Gemini Lake tabanlı BRIX modelini güncelledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    2017’nin aralık ayında duyurulan Gemini Lake platformu üzerinde şekillenen hazır bilgisayarlar çeşitlenmeye devam ediyor. Son model Gigabyte’in daha önce kullanıma sunduğu BRIX çözümünün güncellenmiş hali oldu.

    Geçtiğimiz yıl BRIX ürün gamını Goldmont Plus mimarili Celeron 4000 işlemcisiyle güncelleyen Gigabyte modeldeki HDMI 2.0 çıkışı yokluğu nedeniyle eleştirilmişti. Firma güncellediği BRIX modeliyle eleştirilere cevap verdi.

    Kalbinde Intel Celeron N4000 işlemcisi bulunan mini PC 1 adet SO-DIMM slotunda 8 GB’a kadar kapasitedeki 2400 MHz hızında çalışan DDR4 tip bellekleri destekliyor. 1 adet 2.5’’ yuvası bulunan sisteme SATA 6 Gbps arayüzünü kullanan disklerinizi bağlayabiliyorsunuz.

    HDMI 2.0 ile güncellendi 

     
    Ses yongası olarak Realtek ALC 891 bulunan mini bilgisayar üzerindeki 3 adet USB 3.0 arayüzü üzerinden hızlı veri aktarımı gerçekleştirilebiliyor. USB C portu ise yine USB 3.0 standartında. Modelin getirdiği en büyük yenilikse HDMI 2.0 arayüzünü barındırması, Gigabyte gariptir ilk ürettiği Gemini Lake işlemcili BRIX çözümlerindeki HDMI portunu 1.4 versiyonla sınırlı tutmuştu.
     
     
     
    Realtek imzasını gigabit ethernetin sağlandığı yongada da gördüğümüz Gigabyte BRIX GB-BLCE-4000RC’de kablosuz bağlantı imkanları olarak Wi-Fi AC desteğinin yanı sıra Bluetooth 4.2 de bulunmakta. Son olarak barebone şeklinde satışa sunulan çözümün fiyat etiketi 150 dolar olarak belirlenmiş.
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Gigabyte Gemini Lake tabanlı BRIX modellerini güncelledi
    Gigabyte Gemini Lake tabanlı BRIX modellerini güncelledi
    Gigabyte Gemini Lake tabanlı BRIX modellerini güncelledi
    Gigabyte Gemini Lake tabanlı BRIX modellerini güncelledi
     







  • AMD işlemcili mini bilgisayarlari sabirla bekliyorum.

  • Knight online için alıcam bundan

  • enja kullanıcısına yanıt
    Aklima Sezercik filmindeki "Vurucam kirbaci" repligi geldi. Benim olacak fistik, binicem ustune, vurucam kirbaci, vurucam kirbaci seklinde olan kisim.
  • Fistik gibi olmus (Sezercik'in esegi olan Fistik isimli esek gibi yani).
  • Daha seklini gordugumde guzel seyler dusunmemistim ama dikkatli bakinca ne kadar hakli oldugumu anladim. Yaw yil olmus 2019, mini bilgisayarda VGA cikisinin isi ne?? Cok isteyen gider bir HDMI VGA donusturucu alir, 20 TL'ye falan satiliyor. Hakaten cok cirkin olmus bu bilgisayar da Gigabyte'in diger urunleri gibi. Dis gorunusu, yuksekligi, VGA cikisinin olmasi, Celeron islemci icermesi. Sacma sapan bi bilgisayar olmus yani.

  • 2 tane PS/2 port (1 tane klavye, bir tane mouse icin) eklemek gibi bir zekilik yapmadiklarina da cok sasirdim
    1-2 tane de LPT port (printer icin) ekleselerdi daha bi efsane olacakti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: csh

    Aklima Sezercik filmindeki "Vurucam kirbaci" repligi geldi. Benim olacak fistik, binicem ustune, vurucam kirbaci, vurucam kirbaci seklinde olan kisim.
    eşek ne anlar hoşaftan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enja

    eşek ne anlar hoşaftan

    Alıntıları Göster
    Onu bunu bilmem de bence hosafi mosafi bosver duzgun bisey al deerim. Cok daha guzel ve uygun fiyatli alternatifler varken gozu kapali olarak bunu almak cok dogru gelmiyor bana.
  • csh kullanıcısına yanıt
    örnek ?
  • enja kullanıcısına yanıt
    Asus'un Mini PC'leri var ve cok daha guzel, asagi yukari ayni fiyatlara denk geliyor.
    5K fiyatlara cikabilirsen yeni cikan Mac Mini'ler var, i3 islemcili olan 4 cekirdekli ve bayagi guzel bir benchmark puani var, bircok i7 islemcisinin (4 cekirdekli olanlarin) performans puanina denk geliyor, hem de macOS kullanmis olursun. Windows'a gore kullanmasi cok daha ferah ve guzel oluyor.
    Macintosh dusunmuyorsan Lenovo, HP, Dell, Shuttle gibi markalarin da Mini PC'leri var, onlari da incelemeni oneririm.

    Alternatif gordugun gibi cok, Gigabyte saglamdir deyip gozu kapali almamak lazim, bir problem ciktigi zaman 6-7 ay bilgisayarsiz kalinabiliyor Gigabyte sayesinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.