Şimdi Ara

Gigabyte dan dünyanın ilk PCI wireless routerı ; AirCruiser G Desktop Router (GN-BC01)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom'un ADSL hizmetini yaygınlaştırması ile evlerde ve ofislerde artık kullanıcılar yüksek hızlı internetin nimetlerinden yararlanabiliyorlar. Özellikle ofislerde bir çok makina tek hat üzerinden internete bağlanabiliyor. Bazı apartmanlarda kullanıcılar daha yüksek hızlardaki bağlantılar satın alıp ortaklaşa kullanıyorlar ve hem fiyattan tasarruf ediyorlar hemde olabilecek en yüksek hızla internete bağlanıyorlar.

    Çoklu internet paylaşımı kullanıcıların yerel ağ kurmalarını gerektiriyor ve günümüzde kablolama derdini tarihe karıştıran yüksek hızlı kablosuz bağlantılar oldukça popülerler. Kablosuz bağlantı içinse kullanıcıların kablosuz souterlara ve ethernet kartlarına ihtiyacı olmakta. Gigabyte kablosuz Internet bağlantısı için router görevi görecek dünyanın ilk PCI wireless router ı AirCruiser G Desktop Routerı geçtiğimiz günlerde basına duyurdu. İlk olarak Kuzey Amerikada satışa sunulacak olan ürün PCI olması sayesinde adaptör ve ek yer gerektirmiyor. Cihazın harici routerlara göre tek eksisi diğer makinaların kablosuz internet paylaşımından yararlanabilmeleri için kartın takılı olduğu makinanın açık kalmak zorunda olması. Ofislerde direk servera bağlanacağı için bu tip bir sorun yaşanmayacaktır nede olsa serverlar en azından gün boyu açık kalmak zorundalar.

    Üzerinde anten girişi ve iki (2) adet RJ45 girişi bulunan AirCruiser G Desktop Routera resimdede görülebileceği gibi bir switch ve bir adsl modem bağlamak mümkün. 10/100 destekli olan ethernet girişleri aslına bakılırsa 1 Gbps bağlantı hızınıda destekleseydi daha iyi olurdu nede olsa günümüzde yeni çıkan ürünlerin en üst standartları desteklemesi bu hızlı bağlantının yayılmasında büyük rol oynayacakdır. Wireles bağlantı için 802.11b ve 802.11g standartlarını destekleyen AirCruiser G Desktop Router, 802.11g kullanıldığında 54 Mbps gibi oldukça yeterli bir kablosuz bağlantı hızı sağlıyor.

    Cihazın desteklediği standartlar ve teknik özellikleri ise şöyle : UPNP (evrensel tak ve çalıştır), tam statik ve dinamik routing, yerleşik DHCP server, 64/128 bit WEP şifrelemesi ve 802.1x WPA güvenlik standartları, dinamik DNS, URL bloklama ve VPN desteği, WDS köprüleme. Bir diğer ismide GN-BC01 olan cihazda 3 dbi anten kullanılmış ve buda piyasada bulunan 2 dbi antenlere oranla daha güçlü sinyal vermesini sağlıyor ve güçlü sinyal uzak noktalardan hızlı bağlantı anlamına geliyor. Cihaz ayrıca donanımsal firewall içeriyor buda ağınızı saldırılardan korumaya yardımcı olacaktır.

    AirCruiser G Desktop Router SOHO kullanıcıları için oldukça ilgi çekici bir ürün. 62$ civarı olacağı söylenen fiyatı ve destekledikleri ile oldukça uygun bir çözüm. SOHO dan söz etmek gerekirse küçük ofis ve ev çalışma ortamının kısaca adlandırılması oluyor ( Small Office, Home Office)


    Sayfanın Linki : http://tw.giga-byte.com/Communication/Products/Product_BroadbandRouter_GN-BC01.htm#




  • güzel .. fiyatıda makul bence. .
  • yanınada pci modem koydunmu güç kablosunada gerek yok,
    bitek telefon hattı kalıyr onuda cepten versek olmazmı??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.