Şimdi Ara

Gigabyte 890GPA-UD3H Overclock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Gigabyte 890GPA-UD3H anakart ve Amd X6 1055T işlemci aldım. hayatımda ilk defa amd işlemci kullanacağım. işlemciyi soğutmak için Thermaltake big typ soğutucu kullanıyorum. şimdi sorunum şöyle fsb i en fazla 255 e kadar artırabiliyorum. 260 a getirince kesinlikle çalıştıramadım. çarpan sayısını düşürdüm. yinede 260 fsb yi geçmedi. O nedenle anakarttan şüphelendim. Nette 285 fsb ye kadar bu işlemciyi kullananlar var. Orada gördüğüm her yere voltagı da fazla fazlada verdim. Sanki anakartta bir fsb sınırı var ve kesinlikle o değerlerin üzerine çıkmıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı yani uzun yıllar overclock yaptım intelle hiç böyle bir sorunla karşılamşamıştım. Sıcaklık değerleri herşey normal. voltage da vermeme rağmen neden fsb artmıyor bir türlü anlamadım. çarpan düşürmeme rağmen 260 fsb yi geçmiyor. Ramlerinde kingston 1333 7-7-7-20 4 gb ramleride olabildiğince düşük tututyorum. ramlerden olmadığınada eminim. sanki bir yerlerden bişey açmam gerekiyor gibi ama menüyü kurcaladım birşey bulamadım tek aklıma takılan HT link bunu ilk defa görüyorum ne olduğunu konusunda pek fikrim yok onuda kuzey köprüsü hızı ile denk tutuyorum sadece bir seçenekte 8 bit 16 bit auto var onu autoda bırakıyorum. neyse sorunumu anlatabilmişimdir umarım. anakarttın iyi bir kart olduğunu biliyorum 260 fsb den çok daha yukarıya çıkabileceğini de biliyorum. özellikle unuttuğum bir ayar olmalı malum ilk defa amd overclock ediyorum.







  • htlink ve nb frekanslarını düşürün 8x veya 9x yapın fsbyi ilerletmemesinin sebebi büyük ihtimal odur
  • Vallahi hocam ben hiç oc yapmadım ama okuduklarım kadarıyla bazı anakartların fsb sınırı oluyormuş galiba belki o anakartın da sınırı 260 tır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leone-510

    htlink ve nb frekanslarını düşürün 8x veya 9x yapın fsbyi ilerletmemesinin sebebi büyük ihtimal odur



    düşürdüm onuda denedim mesela şuan 250 fbs de bütün voltage lar normalde hiç bir sorun yok 255 yapınca ya açılıp kitleniyor ya da hiç açılmıyor 260 da zaten hiç açılmıyor. sanki bişey engelliyor daha yukarı fbs ye çıkmasını voltage da veriyorum hiç etki etmiyor.


    bu anakart üst seviye bir model yani 260 fbs sınırı olması imkansız başka bir sorun var

    özellikle çarpanı düşürüncede 260 fbs yi geçmemesi ilginç demekki anakartta bir sorun var.




  • Güncel BIOS yüklemeyi denedin mi ? Belki bir yararı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    Güncel BIOS yüklemeyi denedin mi ? Belki bir yararı olabilir.



    bir deneyeyim. aslında aynı anakarttan olupta amd x6 ya overclock yapan bir arkadaş olsa çok daha net bilgi alabiliriz...
  • aynı sorunu bende yasıyorum maalesef, 1055t ve gpa890-ud3h var 250 ustune bir turlu cıkaramıyorum işlemciyi

    bundan once m4a89gtd vardı asusun, rahatlıkla 4 ghz calısıyordu, bozulunca garantiye verdim beklemek yerine gittim aynı cgipset serisinin gigabyte olanını aldım ama bu anakartta 3.5 ghz üzerine çıkamadım.

    durumda ilerleme gösteren ark var mı
  • O ikiliyi birkaç ay kullandım ve kesinlikle FSB sınırı vs yok o anakartın. Yanlış hatırlamıyorsam 265-270 civarında da kullanmıştım. BIOS güncelleyin mutlaka.
    Turbo Core ve C1E Support seçeneklerini deaktif ettiğinizi varsayarak söylüyorum.
  • Arkadaş bende AMD AM3 işlemci kullaniyom turbo core nasil aktif ediyoruz ? nerden olcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.