Şimdi Ara

GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet (320. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.826
Cevap
144
Favori
631.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gıbırnet görüldü atıp bırakıyor. 5 gündür internetim yok ve sadece turk telekoma taş atıp duruyorlar. ben sözleşmemi gıbırnet ile yaptım, yükümlülüğü de gıbırnet üstleniyor ama sadece turk telekom kaynaklı :((( deyip geçiyorlar sağolsunlar.


    GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet
  • benim bugün itibarıyla tam 1 hafta oldu başvuru yapalı;

    -kurulum 13 ünde tarih verilmiş telekom tarafından ve sonra iptal edilmiş kimse de bilmiyor neden olduğunu
    -tekrar kurulum için giriş yapmaya çalışıyorlarmış ama hata alıyorlarmış
    -evimde dsl sinyali mevcut. 100mbit ti sonra 35mbit e sabitlenmiş. yani hatta bir müdahale olmuş
    -gıbır sinyale dair hiç birşey göremiyor ve hiç birşey yapamayacağını söylüyor.
    -eski sağlayıcı tbtnet i aradım onlar da birşey yapamıyor.

    öyle ortada kaldım. sonra da başvuru iptali istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar:


    Değerli müşterilerimiz bölgenizde yerleşik operatör tarafından anlık olarak teknik bakımdan dolayı netlerinizde kesinti olabilmektedir. İlgili alt kısımdaki web sitemiz üzerinden yerleşik operatöre ait olan bakım çalışmalarının ne zaman olduğunu teyit edebilirsiniz.


    Planlı Çalışma Duyuruları - GIBIRNet | İnternet


    İyi günler dileriz.

  • XyByDy X kullanıcısına yanıt

    Merhabalar:


    Değerli müşterimiz kesinlikle mesajlarınıza herhangi görüldü atma gibi işlemimiz söz konusu değildir. Arzu ederseniz ki whatsapp kurumsal hat olduğu için işlem sırasına göre dönüş sağlanılmaktadır. Halen sorununuz devam ediyor ise özel mesaj üzerinden abonelik bilgileriniz iletmeniz durumunda sizlere yardımcı olmak isteriz.


    İyi günler dileriz

  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt

    Bolu DMS 38 için Ankara çalışmalarını mi takip etmem gerekli acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemde gözüken hız:



    GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet



    Hız testindeki hız:



    GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet







    GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet





    Telekom altyapısıyla falan alakası yok durumun. Tamamen GIBIRNET sunucularının yetersiz olması. Haftaya taşıyorum interneti. GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet 





  • Chile_Mix kullanıcısına yanıt

    Merhabalar:


    Değerli müşterimiz ilgili yerleşik operatör bölge müdürlüğünüze bağlı olan çalışmalarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.


    İyi günler dileriz.

  • kilecerme kullanıcısına yanıt

    Merhabalar:


    Değerli müşterimiz hat değerleriniz modem arayüzüne sinyalinizin sağlıklı ulaştığını teyit edebilirsiniz. Ekran görüntülerinizi incelediğimde hangi tür hız testi sağladığınızı görüntüleyememekteyim Örneğin : Kablolu veya kablosuz ağı üzerinden kullanım sağlıyorsanız.


    Kablosuz ağlarda radyo dalgalarının sinyal yayma ortamı olarak kullanıldığı için, cihazların çalışması ve ağdaki veri iletiminin kablo bağlantıları kullanılmadan gerçekleştiğini bilmektesiniz.. Sonuç olarak, kablosuz ağlar çeşitli girişim türlerinden etkilenir.


    Gerçek şu ki, Wi-Fi cihazları, aynı frekans bandında çalışan diğer cihazların yarattığı küçük parazitlere karşı bile savunmasızdır.


    Bu sorundan etkilenmemek için wifi kanal ayarı sağlayınız ve modeminizin yanında bulunana parazit yapan ev aletlerini uzak tutmanız gerekiyor Çekim menzili olarakta evinizin ortasına konumlandırmanız yaşamış olduğunuz hız düşüklüğünü bir nebze olsun giderecektir


    Eğer kablolu olarak kullanım sağlıyor iseniz arka planda ve modeminize bağlı olan cihazlarda yoğun bir şekilde kullanım mevcut ise örneğin bilgisayarınızın arka planda uygulama güncellenmesi gibi benzeri durumlardan hızın düşük çıkması durumu söz konusu olabilir.


    Hattınız ile ilgili sorun olduğunu tespit edebilmeniz için üst kısımlardaki adımları tek tek kontrol ettikten sonra kablolu olarak nperf.com üzerinden kablolu veya 5ghz test sağladıktan sonra hat değerleriniz düşük çıkıyor ise özel mesaj üzerinden abonelik bilgilerinizi paylaşmanız durumunda hattınızı incelemek isteriz.


    İyi günler dileriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIBIRNET -- 18 Kasım 2021; 17:22:6 >




  • Bolgemde adsl vardi yillardan beri gecen hafta santral kutu calismasi yaptilar turktelekom merak edip altyapi sorguladim yillar sonra vdsl olmus hemde kutuya mesafem 150 metre hemen 5 tl farkla 35 megabite gecdim.Bu hiz bana fazlasiyla yetiyor.Bu arada sorgulamada 74 megabit e kadar hiz alabiliyorum.Hem turk telekoma altyapida iylestime yaptigi icin hemde gibirnete teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPv6 ne zaman aktif olacak sayın @GIBIRNET yetkilisi? Lütfen btk onayında vs. demeyin çünkü en güzel canlı örnek bakın Turknet çatır çatır müşterilerine veriyor ve web sitelerinin ana sayfasında da de alenen söylüyor. Turknet kullanan tanıdıklarımın %90'ı şuan IPv6 kullanıyor. Siz neden vermiyorsunuz ya da veremiyorsunuz? Btk Turknet'e pozitif ayrımcılık mı yapıyor yani nedeni nedir açıklama yaparsanız sevinirim.


    Bakınız Turknet ana sayfası:

    GIBIRNET [ANA KONU] - 220 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA- Sınırsız/Taahhütsüz/AKN'siz İnternet




  • Gökkubbe G kullanıcısına yanıt

    Merhabalar:


    Değerli müşterimiz ipv6 cihaz eşleştirme işlemleri için btk tarafından onay alınması gerekiyor. Eğer btk tarafından onay gelmemesi durumunda ipv6 dağıtımı sağlayamıyoruz. Gerekli testlerimiz halen devam etmekle olup BTK tarafından onay gelmesi durumunda müşterilerimizin kullanımına sunuyor olacağız.


    İyi günler dileriz.

  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt

    Sorduğum soruya cevap vermemişsiniz. Btk onayı yoksa Turknet nasıl verebiliyor? Turknet verebiliyorsa siz neden veremiyorsunuz?

  • İnt bir haftadir yok mh turktelekom bakiyor arizaya diyor bizde gibirnet musterisi oldugumuz icin turktelekomuda arayamiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barut78 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar:


    Değerli müşterimiz türk telekom müşteri hizmetlerini aradığınız zaman kendi müşteri olmadığınızın yanı sıra xdsl hizmet numarası firmamıza kayıtlı olduğu için firmamızın çağrı merkezine ulaşıp talebinizi iletmeniz gerekmektedir.


    Yerleşik operatör altyapısını kullandığımız için sizlerin çağrı yapmış olduğunuz türk telekom firması bölgenizden bağımsız birim olduğu için hattınızı göremez.


    Genel arıza fiziksel arıza durumları bölgenizdeki arıza ekipleri tarafımızdan bilgilendirme sağlanılmaktadır. Dilerseniz özel mesaj üzerinden hat bilgilerinizi paylaşmanız durumunda arızanızın güncel durumunu sizlerle paylaşabilirim.


    İyi günler dileriz.

  • @GIBIRNET


    Btk onayı yoksa Turknet nasıl IPv6 verebiliyor? Turknet verebiliyorsa siz neden veremiyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökkubbe -- 24 Kasım 2021; 18:37:40 >
  • 
Sayfa: önceki 318319320321322
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.