Şimdi Ara

Geri vitese takınca stop ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • fiat idea 2006 model 140 binde 1.4 yarı otomatik arabam var. 3 bin km önce lpg taktırdım daha.

    Bu gün araç kafayı yedi :) geri vitese takınca rölanti düşüyor ve stop ediyor. ama boştan ileri alınca çalışıyor. fakat 1 den 2 ye geçerken 3 bin devirlerlede vites atınca motor bi sendeliyor.

    frene basık halde boştayken gaz verirken geri vitese alınca vitese geçiyor 800 devirde sabit kalıp geri vites çalışıyor. veya boştayken gaza basıp hemen frene basıp geri vitese alınca (o esnada devir 4-5 binlerden düşüyor) geri vitese geçiyor stop etmiyor.

    motor yağ seviyesi normalde 3 bin km önce değiştirdik daha. fakat boştayken geriye alıp stop ettiğinde bazen düşük yap basıncı uyarısı yazıyor ekranda. ve tesadüf müdür bilmiyorum ama arabayla giderken durdum sonra bagaj açık diye ışık yandı ve araba boşa girdi kendi. vitese hiç girmiyor. korumaya alıyor sanırım. bun birkaç defa yine karşılaştım. araç giderken değil. dururken. vitese takerken falan oluyor arada. her seferde değil ama.

    birde sarı üçken içinde ünlem olan ışık arada yanıyor arada yanmıyor.

    bu konuda ne düşünütsünüz?



  • sorun cozuldu mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onyargisiz

    sorun cozuldu mu ?
    kendiliğinden çözüldü. bi daha öyle bi sorun olmadı.
    vitesle ilgili başka sorunlar oldu. ama asıl sorun termostat artık korozyondan ömrünü yitirdiği için motor düzgün ısınmadığı için vites robotu da kafayı yiyormuş. termostatı değiştirince çok şükük şimdiye kadar sıkıntı çıkartmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.