Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: communicationengineer Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
791
Cevap
59
Favori
353.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametbilgins

    Bu mesaj silindi.
    sen ne diyon aga yaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an piyasa çok kötü çünkü yeni mezunlarda ciddi bir işsizlik var. Bu kısır döngüde her geçen gün yeni mezun sayısı artıyor ve bir yerde patlayacak. İş bulan varsa maaşı geçtim öpsün başına koysun. Eskiden tecrübeli mühendisler çok iyi paralar kazanıyordu canı istemezse çıkıyor başka yerde iş bulabiliyordu. Şimdi herkesin eli kolu bağlı işini kaybetmek istemiyor. İş veren de bunun farkında istediği her maaşa razı ediyor.
  • CharlieSelim kullanıcısına yanıt
    Üniversite fark ediyor mu?
    Ve sıralama ne olur itü 120k ya kadar geriler mi?
    Yoksa 30,40k ya kadar ilerler mi?
    Stajda iken aldığın para?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kisyari kullanıcısına yanıt
    O çok iyi hocam.
    Sana bir kaç soru sormak istiyorum.
    1)staj maaşı nedir?
    2) üniversite ceng kadar etki ediyor mu?
    Örneğin odtü ceng gtü ceng e göre daha avantajlı.
    3)sosyal hayatın nasıl?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MamiSTARKv2 M kullanıcısına yanıt
    Ben stajda 300 tlye çalıştım.Tanker stajı yapanlar 500 dolar,kuruyük stajı yapanlar 300 dolar maaş alıyordu yaklaşık 3 sene önce şimdi biraz daha fazla olmuş olabilir.Uzakyol vardiya mühendisi oluyorsan üninin pek bir önemi yok bana kalırsa.Sosyal hayatın pek olmuyor açıkçası.Bazen gemiden 2 ay çıkmadığım bile oluyor ama bazen denk geliyor 1 ayda 4-5 kere dışarı çıktığım oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni mezun olarak işe giriyorum. Tam olarak dediğiniz maaşı alıyorum. Daha sonra artacağını söylediler.
  • newfakili N kullanıcısına yanıt
    Meslek nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    endüstri mühendisi
  • newfakili N kullanıcısına yanıt
    hangi uni

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karabük
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newfakili

    karabük
    2750 tl ye karabükten nasıl başladınız acaba endüstri mühendisliği iyi bir meslek mi ?

    (2750 tl başlangıç maaşına iyi dedirttirecek ekonomiye lanet olsun o ayrı)
  • İnşaat Mühendisliği için konuşuyorum forumda ortalama üstü (gazi,katü) ayarında bir üniversiteden mezun olsan bile asgari ücrete zor iş bulursun havası hakim sizce ne kadar doğrudur? (İngilizce ve temel programları biliyorum almancam b1 seviyesinde diyelim)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cinali1

    ASGARİ ücret yalnız o. Askerle bir alakasi yok. Bir de 2300 liraya bilgisayar muhendisi calistirilmaz. Yaptigi is muhtemelen frontend developer gibi kiytirik bir istir. Ya da destek ekiplerindeki gibi teknik destek elemanidir ki bu insanlarin unvani muhendis degil teknisyendir. Kurumsal firmada 5bine yakin alabilir. Hele ki infosec sektorundeyse o muhendis turkiyede bu seneki maasi 7000 lira uzeri + prim alabilir rahatlikla. Yazilik muhendisi olupta yazilim disindaki her isi yapan adami ayni kefeye koymayin lutfen. Ücretler her zaman dolgundur

    Alıntıları Göster
    bu forumda frontend developerlık için kıytırık dendi




  • Uçak mühendisi yok mu koca forumda? Bi paylaşsa deneyimlerini keşke
  • Bilgisayar, yazılım vb. mühendislikler ve ctis için konuşuyorum, yeni mezun olup 6-7k alanlara inanmayanlar için, 2018 yılında ODTÜ teknokentte bir firmada staj yaptım yeni girenler 4500+900 yol yemekle başlıyordu 2019 başında stajım bitti 600 tlye yakın zam aldılar. Tabi bu bahsettiğim firma görece biraz yüksek maaş veren bir yerdi. Buna istinaden aradan 2 yıl geçti kurumsal ve daha tanınmış olan firmalar yeni mezun developerlara 6-7 civarı veriyorlar. Test ve analiz için 1-2k daha düşük olabiliyor bu rakamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Takeshi Kovacs

    bu forumda frontend developerlık için kıytırık dendi

    Alıntıları Göster
    kiytiriktir cünki dogru duzgun programlama bilmeyen elemanlar ise alinir. meslek yuksek okulu mezunu adamlar ise alinir. dusuk ucret verilir. Yaptigi is iyi de olsa deger gormez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qualord

    Merhaba

    Aslında çalıştığım platform upwork.com
    - Bu bir freelance sitesi, insanlar buraya gelip yaptırtmak istedikleri zor işleri (genelde kendi bünyelerinde yapamadıkları / yaptıramadıkları) işleri ilan olarak listeliyorlar
    - Haliyle işler zor, herkese göre değil ve yeni başlayan birinin yapabileceği şeyler değil pek
    - Ancak alanınızda yetkinseniz, tabiki ülkemiz şartlarına göre aynı işten 5-6 kat daha fazla ücret kazanabiliyorsunuz, en azından benim için öyle
    - Siz freelancer olarak teklif veriyorsunuz, saatlik ücret veya proje bazlı fiyatlandırma olabiliyor, işveren teklifler arasından genelde en az teklif vereni değil, yapabileceğine en çok ikna olduğu kişiyi seçiyor (Benim iş alanımda öyle, bazı insanlar en ucuz teklifi arıyor tabi öyleleri de var)
    - Sektörler çok geniş, metin yazarlığından neredeyse tüm mühendislik dallarına kadar
    - Karşınızda yüksek gelir sahibi, sadece işinin olması isteyen ve emeğinizin karşılığını vermeye hazır insanlar var, 3 yılın sonunda 52 müşteriden sadece 1'iyle problem yaşadım, o da benim hatam kendi prensiblerimden ödün verdiğim içindir.
    - Bazı müşterilerle öyle fazla arka arkaya işlerde çalıştım ki artık o firmaların bir çalışanı gibiyim, şuan Dubai'ye çağırılıyorum ve gitmeyi düşünüyorum.
    - Bu arada ben ODTU/ITU/Boğaziçi veya X üniversitede bilgisayar mühendisliği okumuş biri değilim ama 2006'dan bu yana bu işi yapıyorum 2010'dan beri de profesyonel olarak para kazanıyorum. Ancak şunu söylemeliyimki ülkemizdeki bir iki üniversite hariç geri kalan herhangi bir ünivesiteden mezun olan arkadaşları, işveren olsam işe almam. O kadar kötü ve donanımsız olarak mezun oluyorlar ki, internet kafede oyun oynayan bir çocukla aralarındaki tek fark yaşlarıdır herhalde.
    - Tabiki süper derecede ingilizce bilmeniz gerekiyor, zaten bilmiyorsanız muhtemelen mesleğinizde de iyi değilsinizdir, bu kadar acı ve iddalı konuşuyorum. İngilizceyi advanced seviyesinde bilmiyorsanız ortalamanın çok altındasınız demektir, yaptığınız işte.


    Konuya dönecek olursak, buranın diğer dandik platformlardan farkı şu,
    1- Herkesi almıyorlar, üyelik bir ön incelemeye ve videolu doğrulamaya tabi. Yani siz PHP biliyorsunuz ama zaten içeride yeterince PHP bilen aktif yazılımcı varsa sizi onaylamıyor
    2- Burdan başka bir arkadaş da sordu, bir Hindistanlı gelip 100$lık işi 10$'a yaparım diyerek işi baltalamıyor. Bu nedenle haksız rekabet veya yanlış tekliflerle işin olacakken olmaması minimum düzeyde
    3- Özellikle gelir düzeyi yüksek ülkelerden müşterileri filtrelerseniz, onlar için çok cüzi bizim için çok yüksek meblağlara, özellikle de saatlik ücretle çalıştığınız zaman ciddi miktarlar kazanabilirsiniz.
    4- Platform her ne olursa olsun önce sizi haklı buluyor, çünkü verdiğiniz fiyat üzerinden %20 - %10 - %5 gibi komisyonları sizin ücretinizden kestiği için, ona gelir kazandıran altın yumurtlayan tavuk sizsiniz. Müşteri her zaman haklıdır diye bir kurumsal yalan yok


    Benim için en büyük artısı da, kendi işinizi yapıyor olmanız, başınızda sizi satın aldığını zanneden bir patron yok =). Tabi freelancer'lık apayrı ve kendisi hakkında özel bir başlık açılması gereken bir konu, herkeze göre de değil. Ben bekarım 29 yaşındayım. Evli olsam ve eşim çalışmasa bazı aylar sorun olur muydu çocuklu bir aile için olurdu. Ama ülkemiz şartlarına göre ve 3 yıldır evden çalışarak, -genellikle "yatarak" çalışıyorum laptop ile-, bunun değeri paha biçilemez benim için. Yüksek meblağlarda gözük yok keyfim olduğu sürece =)

    Allah herkesin gönlüne göre, yeteneğine göre, hakkettiğini kazandırmayı nasip etsin.

    Alıntıları Göster
    Hocam vergi olaylarını nasıl hallediyorsunuz?




  • Hocam eğer iyi bir üniversiteden mezunsanız yüksek ücretler alabilirsiniz. Normal üniversiteden mezunsanız öncelik tecrübe oluyor. Tecrübesizseniz iş bile bulamıyorsunuz. Ekonomi bu kadar kötüyken iş bulduğuna dua ediyor insan. Eğer siz kendinizi geliştirirseniz o oranda maaşınız da artar. Diğer mühendisliklerde de durum böyle benim görüştüğüm iş yerlerindeki maaşlar hep böyle. ben okuduğum bölümden memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.