Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (812. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.172
Cevap
710
Favori
808.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanalbaharat'tın son getirdiği iki çekirdeği aldım brote ve eldorado. Eldorado biraz daha hoşuma gitti, hafif bir asiditesi var içiminden keyif aldım. Brote ise daha düz ama genel içicilerin çok seveceği bir kahve olduğunu düşünüyorum. Her ikisini de farklı zamanlarda standart kavrum olarak almıştım ancak brote biraz fazla kavrulmuş gibi geldi. Filtrede biraz isli bir tat veriyor diyebilirim. Filtre için sipariş verecek olursanız açık kavruöunu tercih etmenizi öneririm. Sanalbahatta genelde defect görece çok çıkardı ancak özellikle brotede neredeyse hiç yokve kavrum oldukça homojen.


    Bu arada elimdeki timemore c2 el değirmenimi 450tlye satıyorum ilgilenenler mesaj atabilir. Espressoya geçtiğim için yeterli gelmemeye başladı farklı bir değirmen aldım. Filtre, french press, v60 benzeri demlemelerde kullanmak ve arada sırada(öğütüm süresi uzuyor türk kahvesinde) türk kahvesi yapmak için ideal bir değirmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kursatowen kullanıcısına yanıt

    Bütçe?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirtazo01 kullanıcısına yanıt

    Haklı olabilirsin. Ancak, kahve demlenirken ortaya çıkan bazı aromatik yağlar, kağıt filtreden geçmeyebiliyor. Ayrıca, kağıtlar kalitesiz veya eskiyse, kahvenin tadını bozuyor.

    Kahvenin en saf ve kaliteli hali, dikkatli demlenmiş french pres veya moka pot. Benim görüşüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • French pres öğütme derecesi ve french pres demleme tekniginiz nedir? Su ısı derecesi, su kahve oranı, demleme süresi, bloming yapıyor musunuz, en sonunda filtre edince tortu dökülüyor mu bardağa?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m.hüseyin kullanıcısına yanıt

    Brote yi hiç guatemelaya benzetemedim boş bir çekirdek bence elderadoda klasik brezilya çekirdeği ekşi standart kavrum olduğu halde aroma alıcam diye demleyip duruyorsun paso ne yaparsan yap brezilya çekirdekleri aynı tadı veriyor bence espresso odaklılar filtrede keyifli değiller son gelen sumatra lington baya başarılı bence onu tavsiye ederim

  • Levcho L kullanıcısına yanıt
    Aynı durum bende olduğu için bütçeyi ben yazayım hocam. 2000 tlye kadar üzmeyecek bir makine bakıyorum. Delongi ve krupsun başlangıç modellerini inceledim videolarda krupsun bu fiyattaki modelinde tortuyu ıslak bıraktığı dikkatimi çekti sanırım gücü yetmiyor. Sene başında Braville vardı Amazonda pnı kaçırdık sizin öeneriniz ne olur
  • Cutrera kullanıcısına yanıt

    Brote tat olarak biraz daha genele hitap ediyor dolayısıyla biraz daha düz ama eldorado bence öyle rahatsız edici bir ekşiği yok. İçiminden keyif aldım ben, özellikle de fiyatına göre değerlendirirsem. Sanalbaharat'ın kavrumları birbirini tutmuyor diye duymuştum. Belki de farklı kavrumlar denk gelmiş olabilir ama eskisi gibi fazla koyu kavurmuyorlar, bana gelenler tutarlıydı. Biraz daha düşük sıcaklıkta dener misiniz? Bir de broteyi ilk içtiğimde 94° su ile demleme yapmıştım biraz acı, yanık gibi olmuştu, daha sonra su sıcaklığını 90° dereceye düşürdüğümde içimi biraz daha güzel olmuştu.

    Sumatra lingtonu ben de merak ettim ama açıklamasında tütsü yazınca çekinip almadım. Son siparişime rica ettim sağolsunlar denemelik eklemişler. Henüz içmedim, siz diyince şimdi merak ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.hüseyin -- 12 Nisan 2021; 10:13:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Levcho

    French pres öğütme derecesi ve french pres demleme tekniginiz nedir? Su ısı derecesi, su kahve oranı, demleme süresi, bloming yapıyor musunuz, en sonunda filtre edince tortu dökülüyor mu bardağa?

    merhaba


    Evet bende beceremiyor olabiliyorum elbette. Ama v60 da çok uğraşmadan gerçek kahve lezzeti aldığım bir gerçek.


    Benim yapışımda şu; V60 ile aynı ölçü kahve su oranı kullanıyorum. Sıcaklık ölçerim yok, ama kaynayan suyu bir iki dakika bekletip döküyorum. 300ml suya 3 dolu çorba kaşığından biraz daha çok öğütülmüş kahve kullanıyorum. 5 dakika demliyorum. Tortu gelmiyor, yada çok az var, Ikea nın French press i başarılı. Blooming yapmıyorum suyun hepsini boca edip karıştırıp 5 dakika bekliyorum. Aslında internette okudum frenchpress demlemeleri yada tchibo yada Starbucks web sitelerindeki tarifle yaptım. Sizin tavsiye ettiğiniz bir tarif linki youtueb gibi varsa elbette memnunun olurum.





  • Arkadaşlar kapsül kahve makinelerinden kullanan var mı?

  • French press tekniği için:https://www.youtube.com/watch?v=st571DYYTR8&feature=youtu.be

    V60 tekniği için:https://www.youtube.com/watch?v=AI4ynXzkSQo&feature=youtu.be

    Genel olarakta çok ünlü birisi ancak bilmeyen vardır diye paylaşıyorum. A2 Ingilizceyle bile anlaşılabilecek derecede sade ve tane tane konuşuyor. Kahve konusunda çok iyi videoları var, takip etmiyorsanız kesinlikle edin.




  • Yok estafurlah. Her şey damak tadı ile alakalı.

    Video bulamadım. Çok değişik öneriler var ancak benim uyguladığımı bulamadım şimdi.

    French presi sıcak suyla önce ısıt. Aynı suyu fincana dök, fincan da beklerken ısınsın.

    Damak tadına göre orta oğütum kahve köy. Ben 1/7 oran yapıyorum. 30 gram kahve(ölçek tam dolu çay bardagi), 210 ml su. Benimki yoğun oluyor. Su 85 dereceyi geçmeyecek. 50-60 ml suyu yavaş yavaş dok, kahveyi her yerini ıslatarak. 30 sn kadar bekle. Kalan suyu yavaş dök.

    Presi suyun az üstünde kalacak şekilde yerleştir.

    2 dak sonra hafifçe salla presi. Kahvenin çökmesini sağla, bekle. Toplam süre 5 dakika olunca presi yavaşça aşağı indir. 5-10 saniye bekle. Yavaşça fincana dök, amaç , ince öğütme kahveler kahve fincanına gelmesin ve kahveyi içene kadar kahveyi acı yapmasın.

    Benim formülüm bu. Tabii size uyar veya uymaz ayrı mesele.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 12 Nisan 2021; 23:29:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Levcho L kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler detaylı anlatımınız için. Kahve 30 gram 210ml su biraz çok gibi. Ben dediğim gibi 18 gram 300ml oranında yapıyorum. V60da khaveyi ıslatıp 30 saniye bekliyordum. Press dede deniyim. Teşekkürler tekrar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar, Tam otomatik kahve makinesi almak istiyorum. Yapmak istediğim kahveler ve makine de aradığım kriterler aşağıdaki gibi. Bütçe anlamında da f/p ürünü arıyorum.


    Sevdiğim ve alacağım makinede yapmak istediğim kahveler şunlar; 

    Mocha, americano, espresso, cappiccino, latte, macchiato. Bu kahvelerin hepsini veya büyük çoğunluğunu yapabilen bir kahve makinesi arıyorum. 


    Makine konusunda belirlediğim kriterler;


    • Süt kabı olmalı: Benim için kullanımı kolaylaştıracağını ve temizliğinin daha kolay olacağını düşünüyorum. Sütü direk kaptan alıp bardağa aktartmalı.
    • Su tankı arkada veya üstte olmamalı: Mutfak dolapları nedeniyle su tankına erişimin daha kolay olması gerekiyor. Yan veya ön tarafta olabilir.
    • Alacağım ürünün kullanım ömrü uzun olmalı.
    • Ürün satın alım sonrası destek iyi olmalı.
    • Kendi öğütücüsü olmalı.Öğütücü belki hepsinde vardır ama ben yine de belirtmek istedim




  • Yukarıda yazdığım gibi, benim oranım 1/7, yoğun seviyorum. Siz standart 1/16 kahve-su oranına alışmışsınız, ona devam edin. :)

    Bu arada öncek yanıtı cepten yazmıştım, bazı imla hataları yapmışım. En sonda filtreyi aşağı itince 5-10 saniye bekliyorum ben, biraz çöküşsün diye, sonra yavaşça döküyorum bardağa. Afiyet olsun.

  • Kahve (Arabica veya Robusta) ekvator kuşağı tabir edilen dünyanın en sıcak bölgelerinde yetişir. Arabica özellikle en yüksek kesimlerde yetiştiği için hem aroması güçlü oluyor ve hem de yükseklerde arazi ufaldığı için fiyatı yüksek oluyor.

  • erayerinc E kullanıcısına yanıt

    Buraya yazmakla iyi etmişsin. Bu konuda görüşebileceğin herkesten mutlaka tavsiye al.

    Ben de araştırıyorum. Delonhgi ve Ariete espresso kahve makineleri kullandım. Şimdi tam otomatik araşytırıyorum.


    Siemens EQ300, Philips EP2220, Bosch TIS30321R, Delonghi ESAM4000

    Bunlar radarıma giren makineler.

    (Simens, Boş ve Filips aynı yerde üretiliyor diye bir yorum okumuştum.)


    Siemens E3 ve Philips EP2220 arasında düşünüyorum şu an.


    Önceki sayfalarda Gaggia tavsiye edenler olmuştu. Bir incele istersen.



    Fotoğraf: Ariete makinemle yaptığım espresso üzerine süt köpüğü ilave edilerek elde edilmiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 13 Nisan 2021; 14:30:57 >




  • Mustakil_Yazar kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevap için teşekkürler. Ben birkaç aydır araştırıyorum. Bu doğrultuda edindiğim bazı bilgiler var.O bilgileri burayla da paylaşıyım.


    1. Ben ilk başlarda Siemens modellerine yönelmiştim. Ancak satış sonrası hizmet konusunda olumsuz yorumlar görünce(arızalı gelen ürünü 1 aydan fazla bir süre de değiştiremedikleri gibi video ve yorumlardan) siemensten soğudum doğrusu.
    2. Philips Sage firmasını satın alarak bu piyasaya giren bir firma. Özellikle youtubeda çok fazla Philips incelemesi var ve hemen hemen hepsi sponsorlu. Philips neredeyse her tip ürünü üreten üreten bir firma. O nedenle philipsten uzak duruyorum.
    3. Bosch için pek kötü yorum duymadım. Genelde beğenilmiş.
    4. Delonghinin çok fazla modeli var. Genel olarak da beğeniliyor.Benimde beğendiğim birkaç model var. Ancak kur sebebiyle fiyatları arttı.
    5. Gaggia yıllardan beri kahve işleriyle uğraşan bir firma. Beğendiğim 1-2 model var. Ancak kur sebebiyle onlarda da fiyat artışı olmuş. Uygun fiyata yakalarsam düşünebilirim.
    6. Melitta markasının 1-2 modeline baktım. Ancak onlarla ilgili çok fazla bilgi edinemedim.
    7. Krups modellerine baktım. Ancak onlar çok fazla hoşuma gitmedi.


    Şu anda gaggia ve Delonghi ağırlıklı bakıyorum.Başka önerilere açığım.





  • Kapsül kahve tüketen yok sanırım hiç?


    Espresso ve espresso bazlı kahveleri yapmak için fiyat/performans olarak en uygun ne alabilirim? Moka potla iyi sonuç alabilir miyim?


    birkaç gündür Nespressoyu araştırıyorum, lezzetli görünüyor kullanımı çok uygun ama kapsül fiyatları biraz tuzlu. Günlük bardak maliyeti 5tl ye falan denk geliyor. Makineside 850-950 civarı şuan

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

    Kapsül kahve tüketen yok sanırım hiç?


    Espresso ve espresso bazlı kahveleri yapmak için fiyat/performans olarak en uygun ne alabilirim? Moka potla iyi sonuç alabilir miyim?


    birkaç gündür Nespressoyu araştırıyorum, lezzetli görünüyor kullanımı çok uygun ama kapsül fiyatları biraz tuzlu. Günlük bardak maliyeti 5tl ye falan denk geliyor. Makineside 850-950 civarı şuan

    Ben tchibo cafissimo kullanmıştım. Maliyetli gelince Çin’den çelik kapsül siparişi verdim ve kendim öğütüp o şekilde kahve yaptım. Bana göre fiyat performans ürünüydü, ilk zamanlar zorluk çektim ama sonra alıştım. Sonra üşengeçlikten, bir anlık hışımla, taksitle siemens eq500 aldım. Bana göre kapsül kahveler parasının hakkını veriyor ancak yine de biraz pahalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    aeropress ve mokapot en ucuz çözüm. ancak kahveyi öğütmek sıkıntı, 1zpresso jx pro ya da lelit fred almak gerekiyor. aksi halde bayat kahveler içersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 18 Nisan 2021; 23:55:13 >
  • 
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.