Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (722. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.169
Cevap
710
Favori
808.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 720721722723724
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thorondor06

    Yaklaşık 3 yıldır tchibo cafissimo classic kahve makinesi kullanıyorum. Her sabah eşimle kahvemizi termosumuza koyup öyle çıkıyoruz evden. Hafta sonu da mutlaka birer bardak içiyoruz. Genellikle sütlü içiyoruz. Espresso veya caffe crema olarak (bu isimle tchibo kapsül satıyor) kahveyi yapıp üzerine de köpürtülmüş sütü ekliyorum. Daha çok kapuçino oluyor. Çayı şekersiz içiyoruz ancak kahveye şekersiz alışamadık bu nedenle içine de az miktar monin şurup ekliyorum. Makineyi ilk aldığım yıl üzerindeki köpürtücüyü kullanıyordum ama sabahları hazırlaması ve temizliği daha uzun ve zahmetli olduğundan yine tchibo nun indüksiyonlu süt köpürtücüsünü alıp kullanmaya başladım ve köpürtücüden çok memnunum.

    Son zamanlarda kapsüller bayağı pahalandı ve tad olarak farklı arayışlar içine girdim. Cihazı değiştirmek istiyorum.

    Aradığım özellikler:
    -Hazırlaması kapsül kahve makinası kadar basit olan
    -Taze içim amacı ile çekirdek kahveyi otomatik olarak çekebilen
    -Temizliği rahat olan bir model kahve makinası önerisi veren olursa çok sevinirim.
    Fiyat aralığı 1500-1800 TL civarı çıkabilirim.


    Amazon.de de krups un modellerini önerir misiniz? Süt köpürtme ünitesine ihtiyacım yok ama örneğin şu makine;
    https://www.amazon.de/Krups-EA815070-Kaffeevollautomat-Display-CappuccinoPlus-D%C3%BCse/dp/B00OT1CO0U/ref=sr_1_6?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&keywords=krups&qid=1557487605&s=gateway&sr=8-6
    Aradığınız özellikler için Siemens Eq3 modelini bir incelemenizi öneririm. Sütü kahve fincanında köpürttüğünden temizlenmesi nispeten kolaydır. Kendi öğütücüsü de gayet iyi. Bilginize.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhabalar, kahve konusunda burada sizden yardım almıştım ama artık kahveyle arama bir mesafe koymak zorundayım elimdeki tüm ürünleri Sudan ucuza satıyorum almak isterseniz özel mesaj atabilirsiniz. Hario canister seramik kahve değirmeni, Hario 1.2 tl kettle, Hario kahve kaşığı, chemex 6 Cup, chemex filtre kağıdı (kutu neredeyse dolu) kalan 200 gr yirgechaffe kahve 😄 ve vakumlu kahve saklama kabı. 600 tl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, sanalbaharat sitesini yeni görüyorum. Fiyatları çok uygun diğer sitelere göre, nasıl oluyor anlamadım
    . Kahvelerinden memnun musunuz genelde? Tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @khanil Sanalbaharat esnaf. Yani açgözlü değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esnaflık değil. kahve çekirdeklerinin hasat zamanları, yükseklikleri, işlenmesi kalitesine etki eder. çiftlikler burada önemli yer teşkil ediyor. costa rica da onlarca ayrı çiftlik var. örneğin bir çiftlikte ki hasat kalitesi 3. sınıf olabilirken costa rica herbazu çiftliğinin ürettiği kahve 1. sınıf oluyor. bu da fiyatlara yansıyor haliyle. sanalbaharat gibi siteler toplu alımlarda avantaj olur. bireyselden ziyade bir çok kafe ile çalıştıklarından fiyatları da daha uygun olabiliyor. tabi 1. sınıf bir kahve çekirdeği de almayı beklemeyin. illaki güzel olanları da vardır. denemek gerekli.
  • mageji kullanıcısına yanıt
    Çekirdek kalitesi orta seviye. Özel çekirdek yok ve kavrumlar tutarlı değil. Açık istiyorsun koyu geliyor vs vs.
  • Fpto görünüyor mu bilemedim ama görünüyorsa Sanalbaharat sidamo gr4 siparişi verdim colombia supremo yu de merak ettiğim için rica etmiştim. sidamoyu supremo yanında hiç beğenmedim. iade edicem galiba tadı çok yavan. espresso ve sütlü içim için uygun değil bence . ikiside açık kavrum geldi. bu arada soldaki supreme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 14 Mayıs 2019; 0:48:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanil kullanıcısına yanıt
    3 senedir burdan alıyorum blend i güzeldi. hep blend almıştım. ama sidamo alıyım dediim çok övüldüğü için. ben beğenmedim. colombia supremo alıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 14 Mayıs 2019; 0:47:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eediz

    3 senedir burdan alıyorum blend i güzeldi. hep blend almıştım. ama sidamo alıyım dediim çok övüldüğü için. ben beğenmedim. colombia supremo alıcam
    Merhaba Hocam,

    Ben de sidamo gr4 siparişi vermiştim dün ulaştı elime. Bana o kadar yavan gelmedi asidite yüksek gövde orta diyebilirim. Kavrum city gibi görünüyor, ben daha koyu beklemiştim. İlerleyen günlerde yine yorum yaparım miktar konusunu henüz netleştirmedim. İçinden %5 oranında az kavrulmuş çekirdek çıktı, kullanmadan seçmenizi öneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • khanil kullanıcısına yanıt
    hocam çok hafif filtre filan için uygun ama espresso için çok açık kavrum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eediz

    hocam çok hafif filtre filan için uygun ama espresso için çok açık kavrum.
    Kesinlikle katılıyorum, espresso için düşünülemez bence de. Ama ben filtre içiyorum, 800 cc suya 5 ölçek hafif 6 ölçek nornal oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygun fiyatlı nitelikli kahve arayanlara coffee tropic'i öneririm.kavrumları diğer 3. dalgacılardan bir tık koyu.benim damak zevkime uyduğu için son zamanlarda hep buradan alıyorum ve tavsiye ederim.bu mesajı buraya yazmamın sebebi de, üst üste yaptığım alış-verişlerde hiç sorun yaşamamam.
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    toptankahveler diye bir yer var hocam kavrumlari iyi deniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahve makinesine su koymayı unutmuşum. Bir 30 saniye sonra fark ettim. Su koyma yerinden duman geldi, yanık plastik kokusu ama çok değil. Makine sorunsuz çalışıyor şu an, herhangi bir sorun olur mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 17 Mayıs 2019; 14:42:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    o makinayı bence artık kullanma. plastik bir kez yandı mı kokusu hiç geçmez. plastiği oluşturan maddenin yandıktan sonra kimyasal yapısı bozulur ve bir daha eskisi gibi olmaz. hele su haznesinin yanmış olması daha kötü. o koku suya sinecek ve kahvenin aromasını, gövdesini bozacak. sağlığa olan zararından bahsetmiyorum bile.
  • mageji kullanıcısına yanıt
    Hocam çok kısa süreli açık kaldı zaten. Plastik kokusu var, normalde de oluyordu biraz ama duman falan gelince işkillendim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kahve olaylarına girince artık çekirdekleri kendi öğütme ihtiyacım olduğunu farkettim. hem tazelik hemde aromaların daha belirgin olması açısından el değirmeninde karar kıldım.

    bunun içinde tercihimi Comandante C40 Nitro Blade'den yana kullandım. ( renk olarak Red Sonja tercih ettim. Siyah ve kırmızı olarak en güzel o görünüyor bence )



    Evet fiyat oranına bakarsak pahalı bir el değirmeni. Ancak Mahlkoenig EK43 ile karşılaştırılan bir el değirmeninden bahsediyoruz ki Ek43 rüya gibi bir öğütme makinasıdır.

    Hemen test yaptık tabi. Homojenlik ve toz bırakmaması muhteşem. İstediğiniz boyutta tüm taneler homojen olacak şekilde öğütüyor. Bunu da patentli nitro blade mimarisine dayandırdığı bir sistemle yapıyor ki bu sadece comandanteye ait bir çözüm. Muhtemelen onu da diğerlerinden ayıran özelliği bu.
    Ayrıca 15gr kahve çekirdeğini muadil tüm el değirmenlerine göre çok daha kısa sürede öğütüyor ki bugün Peru çekirdeklerini ( orta kavurma altı ) 1dk nın altında öğüttüm ve muhteşemdi.

    Diğer eklenen ekipmanlar şu şekilde,

    öncelikle hassas tartı aldım. Hario tercih ettim. Kesinlikle zaten bu hobiye girenin alması gereken ilk aletlerden biri hassas terazi.

    0.1 gr hassas terazi bunun için yeterli. Bunun yanında bir de Gooseneck ( kuğu boyunu ) Kettle tercihinde bulundum. Bu da olması gereken ekipmanlardan biri. Suyun kontrollü şekilde dökülmesi gerekiyor. Kullandığım kettle'ın ısı ayarlama seçeneği de mevcut. 93 derece sabit demleme yapabiliyorum. Bunda tercihim Konchera Isı Ayarlı Kettle oldu.

    Tabi kahve olayına girince en büyük düşmanın oksijen olduğunu biliyoruz. Kahve çekirdeklerini oksijen ile minimum şekilde temas ettirmek gerekli. Bunun için de özel olarak tasarlanmış kahve saklama kapları var. Ancak piyasada satılan bu kaplar aslında klasik kavanozlardan pek de farklı değil. dışarıdan içeriye hava girmesini engelliyor ama içeride ki havayı tahliye etmiyor.

    KLT ( Galeri Kristal Otel Ekipmanları ) markasının ise çok daha mantıklı bir çözümü var. Cam kavanoza giren hareketli bir piston ile kahvenizin bulunduğu seviyeye kadar indirip hem içeride ki havayı tahliye ediyorsunuz hemde hava girişini de kapatıyorsunuz. Çok verimli ve güzel bir çözüm. Aşağıda fotoğraflarını paylaşacağım. Ancak piyasada bulmanız neredeyse imkansız. 2018 yılında bir ara üretmişler ve satmışlar. Alanlar o dönem almış sömürmüş resmen. Şuan bulmanız imkansız. Bende ikinci el aldım. Genelde hobi olarak kahveye girişen ama sonra hanımdan dayak yiyip hobiden vazgeçen kişiler elden çıkarabiliyor ekipmanlarını. Denk getirirseniz bence kapın bir kaç tane.

    Hario Drip Scale



    Konchero Isı Ayarlı Kettle



    KLT Kahve Saklama Kabı




    bu da şuan ki düzenek





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 19 Mayıs 2019; 12:27:47 >




  • mageji kullanıcısına yanıt
    Hayran olmamak elde değil. Tebrikler. Ancak 3 tane KLT var gözüküyor rafta bir tanesini satmak ister misiniz :))))
  • teşekkür ederim.
    evet 3 tane KLT var. piyasada satan olursa alıyorum kendime. malesef satmayı düşünmüyorum. ekipmanın en değerli parçalarından biri o :) piyasada bulunmuyor malesef.
  • mageji kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından getirmek isterseniz amazon.com da benzerleri var. Örneğin şu olabilir:
    https://www.amazon.com/dp/B00UMXUTGU/

    Fiyatlar pahalı kalıyor bu döviz kuruyla tabi.
  • 
Sayfa: önceki 720721722723724
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.