Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
18.173
Cevap
710
Favori
809.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Acaba amazondan hario scaler veya hario buono almış olan var mı? Türkiye fiyatları baya pahalı geldi amazona bakınca.
  • Merhabalar...Filtre kahve makinesi aldim,starbucks ve benzeri yerlerden hangi kahveyi tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puss in Boots -- 26 Ekim 2015; 23:58:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puss in Boots kullanıcısına yanıt
    3 üstteki postu okumanızı tavsiye ederim.
  • Puss in Boots kullanıcısına yanıt
    Kenya,house blend ve bulabilirseniz colombia narino.Ama kesinlikle 'dark' olan kahvelerden almayın.Kömür gibi hepsi.
  • PimpJuice kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    amazondan almadım ama ebay'den hario drip decanter almıştım. amazon ile aldığınızda 75 doları geçen ürünler için amazon vergilendirmeyi önceden yapıyor, kargo firması ile gümrük vb. halledip gönderiyor. ebay üzerinden alırsanız japon postası ile gönderiyorlar, vergi vs. hesaplanmıyor, ürünlerin tipinden de çok pahalı oldukları düşünülmediğinden(ki benim aldığım ürün 75 dolar tutmuyordu) gümrük ödenmeden geçiyor. japon postası 10 gün civarında ptt'ye ptt de 3 gün civarında size ulaştırıyor. gönderinin takipli(registered) olmasına dikkat edin. yoksa ptt'de kaybolabiliyor. sipariş 75 doları geçerse, satıcı da paket bildirimi üzerine değerini 75 dolardan yüksek yazarsa yüzde 20 vergi ödemeniz gerekecektir. veya gümrük memurları bu gönderinin 75 dolardan yüksek olduğunu düşünürse sizden satışla ilgili belgeleri(paypal makbuzu vb.) isteyebilir. anlattığım kadar dertli bir süreç değil. tek dikkat etmeniz gereken ulusal posta firmaları değil de dhl express*, ups, fedex vb. özel kargo şirketleri ile sipariş vermemeniz. Amazon gümrük işlemini ön ödemeli hallettiği için sıkıntı olmuyor. Ancak başka şekilde ups vb. ile sipariş verirseniz 75 euronun altında kalsa dahi gümrükte takılabiliyor ve gümrük işlemlerini halletseniz bile(ki evrak ıvır zıvır 100 lirayı geçiyor) bu firmalar "ürün 2 gün depomda bekledi, 700-800 lira civarı ardiye ücreti çıktı, öde" diyebiliyor. size de astarı yüzünden pahalıya gelen işlem nedeniyle geri göndermekten başka çare kalmıyor. tavsiyem bir ürün alırken, gümrüğünü ön ödemeli almadıysanız, satıcıya özel kargo firmasıyla değil, ulusal posta teşkilatı ile (ülkesine göre japan post, china post, dhl paket*, usps, royal mail international tracked vb.) göndermesini özellikle belirtmeniz.

    bunun dışında en çok merak edilen şey "güvenilir mi?" sorusu oluyor. maalesef ırkçı bir cevap vereceğim. her ne kadar her ülkeden işini iyi yapan ve kötü yapan insanlar olsa da oranlar farklılaşıyor. almanlar ve japonlara güvenebilirsiniz. almanya'da da az miktarda dolandırıcı hesap olmakla birlikte ebay puanlarından çok rahat anlaşılabiliyor. çinli satıcılar arasında dolandırıcı oranı da yüksek, dolandırıcı olmasa bile ürün size ulaşmazsa, satıcının çamura yatma riski yüzde 90.

    * dhl'e neden yıldız koydum. almanyadan bir şey satın almaya çalıştığınızda deutsche post'un mektup dışında yurtdışına gönderim hizmeti yok. bunun için dhl firması ile anlaşma yapmışlar ve ürünler dhl paket adı verilen sistem ile almanya dışına çıkıyor. ancak türkiye'ye girdiğinde teslimat dhl türkiye ile değil ptt ile yapılıyor. bu yüzden gümrükle ilgili özel kargolarda yaşanan sıkıntı yaşanmıyor. ancak başka bir ülkeden dhl ile sipariş verirseniz veya almanyadan dhl express adlı yöntemi kullanırsanız ürün türkiyeye 2-3 günde ulaşacak, ancak yukarıda bahsettiğim sorunları yaşama ihtimaliniz yüksek olacaktır.




  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Cevabınız için teşekkürler, alacağım ürünler şu ikisi
    Hario Drip Scale/Timer Hario Kettle
    Fiyatları toplamda 76 dolar civarı ediyor ki zaten gümrük sınırına takılmaz diye düşünüyorum o zaman uygun bir zamanda satın alma işlemini yapayım ben.

    Farklı bir sorum da şu şu an için aeropressimi göz kararı su sıcaklığında yapıyorum, önerebileceğiniz bir termometre var mıdır? Şuradan alın veya şu ürünü alın tarzında?




  • StillB0rN S kullanıcısına yanıt
    Kenya aldim hocam.gunde 1 fincan icsem ne kadar gider paket? Ayrica kenya,filtre kahveler arasinda sert icimli mi yoksa yumusak icimli olarak mi siniflandiriliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puss in Boots kullanıcısına yanıt
    Kullandığız su miktarına bağlı ne kadar gideceği.Fincanınız 200 ml ise ortalama 12 gram kahve kullanacaksınız.20 fincan falan çıkar.

    Kahve içinde orta-sert diyebilirim.
  • PimpJuice kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    ikisinin toplamı 76 dolarsa gümrük sınırı problem oluşturur. ayrı ayrı sipariş ederseniz sıkıntı olmaz.
    termometre benim de aradığın bir şey. piyasadan daha önce aldığım termometreler hep sorunlu çıktı. ucuza çinden aldığım da pahalıya türkiyeden aldığım da. aldıklarımda temel problem çubuğun ucunu değil, çubuğun tümünün ısısını vermesi. yani 99 derece suya koyduğumda 40 dereceden yavaş yavaş yukarı çıkıyor, 70 dereceye kadar yükseliyor, oralarda duruyor. halbuki su buhar çıkaran, termometreli kettle'ımda 100 dereceyi gösteren veya espresso makinemin başlığından akan 93 derece olması gereken su.
  • Az once elektrolux ekf5300 model filtre kahve makinesi aldim 119 tl ye.Bu model sizce iyi midir?

    Bir de sizce hangi kahveyi almaliyim.Orta sert ya da sert kahve ariyorum ama icimi yumusak olup komur gibi olmayan bir kahve tavsiye eder misiniz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Gule gule kullanin merak ettigim bir makine. Goruslerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta icim kahve icin tchibonun Amerika kahveleri var buenos Aires guatemala antigua, brazil mild gibi. Ya da jacobs filtre kahve paketli satiliyor o da hic fena degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barista sepetinde aynı katagoriden 2 ürün alanlara %30 indirim var. Daha önce ben 35 tl ye eko blend almıştım merak edenler vardı buradan bazı arkadaşlar somuştu. Alıp deneyebilirler. Yanınada kiva han gold blend ekleyince fiyat 45,25 oluyor kargo dahil. Yani 250gr gold blend 5,75 e gelmiş oluyor :)
    Bu blend kahveleri deneyip tavsiye ettiğiniz var mı ? Benim aklımda kalmış biri gold blend iyi diyordu bir aroması tadı vs. var mı acaba yoksa eko blend gibi sadece taze kahve mi merak ediyorum
  • Tchibodan guatemale grande kahvesini almayı düşünüyorum french pressde yapcam sorum şu kahveyi alırken çektirmem mi gerekir yoksa çekilmiş olarak mı satıyolar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r_ome_o kullanıcısına yanıt
    Aldığınız yerde çekip veriyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

    Barista sepetinde aynı katagoriden 2 ürün alanlara %30 indirim var. Daha önce ben 35 tl ye eko blend almıştım merak edenler vardı buradan bazı arkadaşlar somuştu. Alıp deneyebilirler. Yanınada kiva han gold blend ekleyince fiyat 45,25 oluyor kargo dahil. Yani 250gr gold blend 5,75 e gelmiş oluyor :)
    Bu blend kahveleri deneyip tavsiye ettiğiniz var mı ? Benim aklımda kalmış biri gold blend iyi diyordu bir aroması tadı vs. var mı acaba yoksa eko blend gibi sadece taze kahve mi merak ediyorum

    İndirim varken eko blend alıp denemeyi düşünüyorum. French press ile tüketiyorum. Nasıldır eko blend tavsiye eder misiniz?




  • berke_han kullanıcısına yanıt
    eko blend espresso için hazırlanmış bir karışımdır espresso için beğendim ben güzeldi fakat filtre olarak denemedim

    Onun yerine filtre blend olan karışım dan 2 tane olarak alabilirsiniz 500 gr 41 tl yapar eminim k karışım daha iyi olur filtre kahve için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßyİsMaİLCaN -- 29 Ekim 2015; 17:17:53 >
  • Merhaba ,
    Delonghi cafe treviso 14F makinamdan su akıntısı mevcut nette araştırdığım kadarıyla
    535129 valve diye bir parçanın yıprandığından basınçlı suyu içeride tutamayıp su akıttığını buldum .Makineyi komple parçaladım şu anda tüm bakımlarını vs yaptım bu ufak silikon parça gerçekten 10 senede baya bir yıpranmış değiştirmem gerekiyor Bu parçayı nerden temin edebilirim yardımcı olabilecek kimse varmıdır?
    https://store.donanimhaber.com/f5/f6/01/f5f601b69512b5ab2098c997273611a7.jpg




  • merhaba arkadaşlar bugün esseden pressure espresso makinesi aldım lakin basınç oluştuğu zamanda su sızdırıyor. Bu marka ve model, kullanıp sorunun ne olduğunu bilen varmı acep ? kahvenin inceliği yada teknik bir sebep ?
  • Bu Nescafe Milano nedir? Cafelerde bu makine yaygınlaşmaya başladı verdiği kahveler hiç hoşuma gitmiyor
  • 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.