Şimdi Ara

Gerçek Hayata Dayalı Rol Yapma Oyunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
3.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Daha önce hiç ilgilendiniz mi bilmiyorum ancak gerçek hayata dayalı çeşitli çoklu oyunculu rol yapma oyunları bulunmakta(RPG). Yalnız RPG'den kastım Metin2 gibi sürekli bir şeyler öldüreceğiniz, item kasacağınız, belli bir monotonluğu geçemeyen türden oyunlar değil.

    Sanal bir evrende(genellikle günümüzde geçen), başka oyuncularla birlikte, kendinize bir karakter hikayesi ve hayat planı hazırladığınız, çeşitli alanlarda uzmanlaştığınız(meslekler), çalıştığınız, yatırımlar yaptığınız, yeri geldiğinde illegal faaliyetlere katıldığınız ve kendi hayal gücünüze bağlı olarak hayatınızı şekillendirdiğiniz bir oyundan bahsediyorum.
    İstediğiniz kişi olabilir, istediğiniz iş ile uğraşabilirsiniz.

    Bu tarz oyunları zamanında çok aradım. Second Life gibi bazı oyunlarla karşılaştım ancak bu oyunlar ya gereğinden fazla komplikeydi ya da oyunda yer edinmek çok zordu. En sonunda SAMP camiasında aradığımı buldum.

    GTA San Andreas'ı bilirsiniz, çoğunuz muhtemelen oynamıştır. SAMP ise San Andreas'ın multiplayer oynanabilmesi için 10 yıl önce kodlanan ve hala geliştirilmekte olan bir uygulama.
    Bu oyunda yabancı RPG sunucuları gerçekten bu konsepti oturtmayı başardı ve oldukça eğlenceli bir hale getirdi. Türkiye'de ise maalesef platformun durumu pek iyi değil. Sunucular genellikle uzun vadeli ve belli bir çizginin dışına çıkıp özgün olmayı başaramıyor. Sunucu açmak zor çünkü iyi bir yazılım bilgisi, zaman ve sabır gerektiriyor. Bir RPG modunun kodlanması en az 8-12 ay arası sürüyor. Diğer oyunlarla kıyaslandığında sunucudan para kazanmak pek mümkün değil, genelde masrafları cebinizden karşılıyorsunuz.

    Yine de bu bir tutku. Yıllardan beri geliştirdiğim bir ar-ge dokümanım vardı. Son 1 yıldır işten arta kalan zamanlarda sunucu modunu geliştirmek için uğraşıyordum. Son dönemde artık iyice bu projeye yoğunlaştım.
    Oyunun Türkiye'de belli bir oyuncu kitlesi var ancak bu kadar emek verdiğimiz bir projede daha geniş bir kitleye ulaşmak istiyoruz.
    Yalnız, oyun zeka, hayal gücü ve eğitim gerektiriyor. Oyunda yer alacak bir kişinin Role Play kurallarını bilmesi, rol akışını takip edebilmesi ve ne olursa olsun yapılan rollere uyması, düzeni bozmaması gerekiyor. Tecrübe de bu konuda çok önemli.
    Role Play bilgisi olmayan bir kişiyi oyundaki düzeni bozmaması için oyuna almıyor ve oyunda rollere uymayan kişileri barındırmıyoruz.

    Oynaması, öğrenmesi zor bir oyun, evet. Öğrenildiğinde ve bu oyuna başlangıç yapıldığında ise gerçekten keyif alınacak ve ucu sonu olmayan bir dünya.

    Şimdi benim sorum şu: Biz bu oyunu nasıl daha geniş kitlelere yayabiliriz? İnsanların ilgilerini nasıl çekebiliriz? Rol yapmayı öğreten çeşitli materyaller ve videolar hazırlamayı düşünüyoruz, sunucuya girebilecek kadar bilgiyi bu yolla verebiliriz; ancak bu kişilere nasıl ulaşırız?

    Merak edenler için projemizin geliştirici forumu:http://dev.indiest.net
    Sunucu testlerine katılmak için tester kaydı yapabilirsiniz:http://tester.indiest.net

    Sunucunun açılacak asıl sitesi henüz çizimde, sunucu tahminen Mayıs 2017'de açılacak.







  • takip,okuyacağım.
  • Seni gtatürk'ten hatırlıyorum oradaki arbaksın değil mi? :) Bir ara çok heves ettim rp oynamaya fakat o saçma sapan do'lu falan kuralları özümseyemedim açıkçası. Hiç kimsenin net sınırlarla ayıramadığı saçma kurallar var. Her sunucu böyle paragraflar dolusu yazıyla biz bu işin içinden çıkacağız temalı yazılar yazıyor, hepsinin sonu entrikayla, arkadan bıçaklamayla bilmem neyle sonlanıp tarihe karışıyor. Ben açıkçası adam akıllı dikiş tutturabileni görmedim. Olmuştur da o da 2-3 ay sürmüştür. Çünkü bu bahsettiğimiz yapı bildiğin hayatın kopyası oluyor. Gerçek hayat var iken, neden bu denli bir gelişmişlikte rol yapalım. Hatırlıyorum çünkü, telefon çalar telefonu cebinden çıkartır telefonla konuşur falan gibi şeyler vardı bu olayda. Bu kadar derinine inilmesi, sanal hayatın ve oyunların ne kadar abartıldığının bir göstergesi. Adam akıllı rp oynamaya kalksan, yaklaşık 20 30 kişinin hayatından hergün 3-4 saat feragat etmesi gerekir. Bir kere bu 20 30 kişilik tayfaları toplayamıyoruz, çoğu kişi bir süre sonra bu fedakarlığın altında kalkamayacağını, bu fedakarlığın gereksiz bir şey olduğunu da anlıyor. O keyif çünkü anlık bir şey. Hadi bir iki banka soygunu rolü yaparsın, otobüscülük taksicilik falan, bir süre sonra gene sıkar. O yüzden genel yapı itibariyle ben bunun da tutmayacağını düşünüyorum. Bunu tutturabilenler yabancılar çünkü orada gerçekten asosyal oyuncu çok. Bakın, yine ülkemizde asosyal olup oyun bağımlısı olmasına rağmen çoğumuz okula, işe, güce gidiyoruz. Orada öyle insanlar var ki, (rusya, amerika gibi) ekonomik refahın da rahatlığıyla baba, anne parasıyla yaşayıp hiçbir okul iş güç düşünmeden oyun oynayan tipler var. Benim 4 5 yıl önce gördüğüm rus rp serverları hala son gaz çalışmaya devam ediyor, türkiyede 20 30 kişilik bir kemik tayfa kuramazken, oradaki serverlarda 100 200 gibi rakamlarda kemik tayfalar oldugunu görüyoruz. bunun ne kadarı iyi ne kadarı kötü tartışılır, evet zevk alıyorlart fakat hayatları oyun olmuş, işin kötü tarafı bu. benim gözümde bu olaydan zevk almak için de cidden oyuna çok fazla emek göstermek gerek. bak bu sadece oyun tarafı, senin de dediğin gibi bu işin kodlaması, yönetmesi, rol etmenlerinin oyuna yedirilmesi, harita hazırlanması, oyuncuları düzene sokacak kişiler gibi rolü olacak olanların daha da beter oyuna kendini adaması gerek. ben çünkü tanıyorum, 20 saat başından kalkmayan yabancı adminleri. amerikada rusyada çinde japonyada, çok pc başında durmaktan öldü diye haberler çıkıyor. bunlar bu tür insanlar. türkiyede daha o denli bir kültür yerleşmedi, annemiz babamız sağolsun bizi o denli bir bağımlılıktan biraz olsun kurtarır. oyun oynamaktan mutafağa tuvalete gitmeyen tipler üremiş durumda orada. kısacası bu konuda yabancıları örnek almak, aa bak onlar ne güzael oynuyor biz deyapabiliriz mottolarıyla yola çıkmak falan bana vıcık geliyor, kusura bakmayın.




  • tanıtım videosu hazırlayın, buraya, ekşisözlüğe falan konusunu açın. arkadaşlarınızdan destek isteyin. belki reklam verin. bu oyunla ilgilenecek kişilerin bulunma ihtimali olan platformları araştırın, sanalsa mesaj atın. gerçekse afiş asın, oranın başıyla görüşün. fazla katılım olmaz. aktif 1000-2000 kullanıcı görürseniz büyük bir başarı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.