Şimdi Ara

Generic Host Services Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. yaklaşık 10 yıldır windows XP kullanıyorum..2009 da sistem güncellemesi yaptıktan sonra XP SP3 kurdum.. 3 gün önce Generic Host Services for Win32 hatası almaya başladım. Hata pc açıldıktan tam 10 dakika sonra geliyor, tahmin edebilceğiniz gibi ses internet güvenlik duvarı gibi hizmetler devredışı kalıyor. İnternetten bayağı bir araştırma yaptım.. Bu hatanın yaşandığı tarihler genelde 2006-2009 arası yani SP2 dönemleri.. SP3 çıktıktan sonra güncelleme ile bu sorunu hallediliyormuş ama şu ana kadar hiç bir çözüm metodundan başarılı sonuç alamadım. Ama şunu keşfettim ki svchost.exe k-netsrvc uygulaması internete bağlı olmadığım zamanlarda bu hatayı vermiyor o zaman sorun kalmıyor.. Ama internet de kalmıyor.. Bu uygulamanın internetle bağlantısını kesmemin bir yolu var mıdır? Format atayım dedim onun bile çözüm olmadığını söyleyenler var hatta bir yerde birisi .NetFramework sürümünü güncelleyerek sorundan kurtulduğunu söylemiş.. Windows 7 ye yükseltmeme gerek kalmadan bu sorunu halledebilmek istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.. Forumda da böyle bir konu vardı ama konuyu bulamadım o yüzden yeni konu açtım.. Şimdiden teşekkürler

    Bunlar da internetten bulduğum ve denediğim çözümler
    1. Regeditten port kapamak ( netbt/ ISdomain master vs ayarlarını değiştirmek)
    2. Avira ile taramak ( 4 tane java virüsü bulundu ve silindi)
    3. Norman Malware Cleaner ve Malwarebytes ile güvenli modda taramak (32 tane malware bulundu ve silindi) ardından kidokiller ile taramak (kidokiller herhangi birşey bulmadı)
    4. Güvenlik Duvarı her zaman açık. Güncelleştirmeler kapalı ama her zaman güncelliyordum. Dediğim gibi 10 senedir neredeyse hatasız sistem işliyordu ve bu denli formata gidecek bir sorunum olmadı.
    5. Winsock reset
    6. Security Essentialstan KB patchleri kurmak
    7. GHremoval
    8. Sistemi geri yüklemek







  • bu güncelleştirmenin yüklenmesine gerek yoktur diye hata veriyor bu da :/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.